Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1999
View
35
Reply

Pertanyaan untuk para suami Yang pernah & sedang pjj

[Copy link]

Author: miss_strangers    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-4-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalaamu'alaikum

Iols nak Tanya suami suami kat sini Yang pernah pjj Dan sedang pjj..

Apa yang korang (suami-suami) buat waktu bersendirian selepas habis kerja? Lepak dengan kawan ke?

Bila datang Rasa sunyi Tu, Ada tak muncul idea nakal nak pasang geli-geli?

Dan korang Ada rasa teringin nak paksa isteri korang resign Dan ikut duduk sebumbung dengan korang secepat mungkin?

Untuk isteri-isteri Yang Ada pengalaman pjj Pon, dipersilakan meluah perasaan Dan pengalaman sekali..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 11:25 AM | Show all posts
jangan geli2 sebab musibah banyak :

>hidup xberkat
>cerai berai
>nikmat nikah hilang
>muka famous dekat tumblr
> kena ugut blackmail ( real case sebab picture sekeping boleh kena ugut sampai RM2000, kaka kaunseling mangsa supaya be brave not being bully)


pjj xsalah, nikah pun xsalah. yang salah tuan punya badan kena urusakn hubungan tersebut.


kalau nak geli2 bersepah je boleh dapat, cuma wajib sangat ingat . kalau xsempat bertaubat nanti pasti di hukum. jadi elakkan geli2.. proses nak berubah itu mudah kalau mindset shifting focus berlaku.

contoh pjj, elakkan rapat dengan wanita atau lelaki. sibukkan diri bekerja. selalu video call pasangan masing2. baca novel. tengok wayang. ziarah family.

semua org ada nafsu syahwat. its normal. yang tak normal abg jat. main pedang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 11:35 AM | Show all posts
Bos iols br lps pasang sorang sbb wife jauh kl dia jb katanya

wife lama anak 3 org kecik2 lg

2nd janda



Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
iol is bini yg pjj. Bertabah la. Semuanya pinjaman je.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 01:05 PM | Show all posts
Aku taun lepas adalah PJJ kejap sebab kena assign project kat situ. Dalam setengah tahun jugakla. Balik weekend je.

Takde terlintas langsung nak geli2 ngan betina lain pon, aku kerja banyak gila, balik dah penat. Kalau x penat pegi badminton ngan rakan2 sekerja. Aku bukan kaki lepak, so mmg xde la melepak mana2 sgt, kuar malam beli makan bungkus balik makan. Nafsu aku kuat tapi xde la sampai nak pasang lain, tahan sampai penghujung minggu on 3-4 kali dalam 2 hari tuh, hahaha.

Adalah teringin nak bini ikot sekali tapi rumah pon company punya, lagi2 sharing, penghuni suma ada telor, takkan nak bawak anak bini masuk kot, walaupon aku ada bilik sendiri since aku lead project tuh.

Hampir hari2 jugak la video call, tapi mostly buang masa main PUBG mobile, hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 03:20 PM | Show all posts
kalau nak geli-geli, pandai makan pandai la simpan. itu je, tapi natijahnya kau tanggung. Itu je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 9-4-2019 11:25 AM
jangan geli2 sebab musibah banyak :

>hidup xberkat

Beruntung n bertuah sangat kalau suami yg pjj boleh ikut macam uols list out ni..tapi mesti Ada risau juga isteri yg pjj ni..takut suami tiba2 sunyi..syaitan Pon datang hasut buat benda ngarut..huhu..mintak dijauhkan la kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 9-4-2019 11:35 AM
Bos iols br lps pasang sorang sbb wife jauh kl dia jb katanya

wife lama anak 3 org kecik2 lg

Iols simpati bagi pihak isteri boss u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lilac85 replied at 9-4-2019 10:44 PM
iol is bini yg pjj. Bertabah la. Semuanya pinjaman je.

U jgn lupa cek hp suami, n history hp suami..saja la precaution...sorry kalau I ajar Salah..tapi xleh juga nak letak kepercayaan 100% kt suami..kena Ada sikit Rasa xpercaya Tu utk hati2...sbb zaman skrg ni mencabar betul godaan ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 10-4-2019 01:05 PM
Aku taun lepas adalah PJJ kejap sebab kena assign project kat situ. Dalam setengah tahun jugakla. Ba ...

Beruntung wife ko..semoga terus setia dgn wife ko k..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kakjem10 replied at 10-4-2019 03:20 PM
kalau nak geli-geli, pandai makan pandai la simpan. itu je, tapi natijahnya kau tanggung. Itu je.

Kalau buat terkantoi mahu huru hara dunia ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
2bulan lg genapla setahun iols ber pjj dgn husband. Hmm nk komen lebih2 takut nanti kena kt diri sendiri. Tp I selalu pesan kt suami i, nk buat ape2 tnpa pengetahuan i,fikir family fikir i fikir ank.., kalau rasa dh cukup kuat nk tgk org sekeliling sisihkan dia buat laa. Alhamdulillah ok je wlpn jrk 400km memisahkan kami. xsbr nk tgu posting orders

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread ni bagus harap moderator tolong bagi kredit kecuali sis vokuru
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak masa baru kawen setahun pjj. Lepas office hour akak main badminton / gym dengan officemate. Hujung minggu akak g swimming atau join fun run ikut la mana mana. Tak rasa boring pon.

Lepas setahun baru dapat tinggal sama. Bulan 2 haritu cukup setahun akak tinggal sama dengan husband. Kalau tanya sekarang sanggup tak pjj semula, tak sanggup rasa nya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 09:01 AM | Show all posts
miss_strangers replied at 10-4-2019 03:52 PM
Kalau buat terkantoi mahu huru hara dunia ...

hahahaa, tanyalah pakar, hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:04 AM | Show all posts
Dah hampir 2 tahun pjj, sedang usaha untuk pindha tempat kerja dekat dengan isteri dan keluarga. yang penting pjj ni kena support each others. Kalau suami tak kuat isteri boleh beri semangat dan begitulah sebaliknya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg I ok je pjj ni. Weekdays pulun kerja betul2, x perlu pikir nk balik masak. Weekend, layan suami je....kerja tinggal kt ofis. Mungkin kami jenis workholic sbb tu hubungan tak terkesan kut dgn pjj.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak share jugaklah... I dh masuk 5 tahun PJJ, lain negara lagi...

Yang penting komunikasi.. setiap hari kena Video call... tanya apa yg dibuat hari tu...

Second, kena memahami.. kdg2 kita free, dia xde masa free, dia ada ms free, kita xde...

Nk hilangkan rs sunyi, kena bergaul.. hari2 kena ckp dgn org, tu i la... hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Yamei replied at 25-6-2019 12:23 AM
Nak share jugaklah... I dh masuk 5 tahun PJJ, lain negara lagi...

Yang penting komunikasi.. setia ...

Your sex life camno????
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:30 PM | Show all posts

2 ke 3bulan sekali la cuols...

tp next year nk stay sama dah..insyAllah... xlarat aih PJJ lama2...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099510s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list