JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
703
View
21
Reply

Pengganti

[Copy link]

Author: larra89       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2019 12:22 AM | Show all posts |Read mode
Kalau laki bila dah break, ambik masa berapa lama untuk dapat pengganti baru..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemain bnyk tt ni buka benang...hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Esoknya dapatla pengganti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 7-4-2019 04:57 PM
Kemain bnyk tt ni buka benang...hahahaha

Haha. Suka2 nak bukak. Kalau boleh, rasa nak bukak lagi ni. Tp tggu minggu dpan plak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bulanbulat replied at 7-4-2019 05:15 PM
Esoknya dapatla pengganti

Hmm. Sekejapnya. Nampak sngat dah aim perempuan baru tu lama
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 08:56 AM | Show all posts
laki aku dulu...dia break ngan awek dia petang. pastu tgh frust2 tu aku melayan la dia sbb org tgh patah hati kan...tetiba esoknye kitorang couple. x sampai 24 jam.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 8-4-2019 09:06 AM
senahitam replied at 8-4-2019 08:56 AM
laki aku dulu...dia break ngan awek dia petang. pastu tgh frust2 tu aku melayan la dia sbb org tgh p ...


ni kisah benar ke..kisah dongeng??? hahahaha..cepat tul.
sekelip mata kau berubah..gitu..

so tt..g lah cari pengganti cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 09:08 AM | Show all posts
yuki812 replied at 8-4-2019 09:03 AM
ni kisah benar ke..kisah dongeng??? hahahaha..cepat tul.
sekelip mata kau berubah..gitu..

kisah benar la....ape lak dongengnya. tp x sangka la kuat jodoh kitorang. kawen jugak. hahahahaha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 10:05 AM | Show all posts
senahitam replied at 8-4-2019 12:56 AM
laki aku dulu...dia break ngan awek dia petang. pastu tgh frust2 tu aku melayan la dia sbb org tgh p ...

hahah. caya lah. tapi x pa. tu cara jodoh awak nak sampai sebab dah jadi laki kan. walaupun nampak kejam sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 10:07 AM | Show all posts
yuki812 replied at 8-4-2019 01:03 AM
ni kisah benar ke..kisah dongeng??? hahahaha..cepat tul.
sekelip mata kau berubah..gitu..

kena cari org frust ke skarang ni untuk move on mcm senahitam hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
larra89 replied at 8-4-2019 10:07 AM
kena cari org frust ke skarang ni untuk move on mcm senahitam  hahaha

cuba ko menuntut ilmu kat @senahitam tu...mana tau, ptg ni dan2 gak ko dpt kapel baru..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 11:44 AM | Show all posts
yuki812 replied at 8-4-2019 03:38 AM
cuba ko menuntut ilmu kat @senahitam tu...mana tau, ptg ni dan2 gak ko dpt kapel baru..

tggu bekurun sikit la baru sy g menuntut ilmu dengan cik @senahitam ok . rilek2 dulu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 02:28 PM | Show all posts
larra89 replied at 8-4-2019 11:44 AM
tggu bekurun sikit la baru sy g menuntut ilmu dengan cik @senahitam ok . rilek2 dulu

nak menuntut kena berguru dgn laki aku la. dia yg frust time tu. hahahaha

tp kalau ko nak mencari pengganti...make sure bukan di waktu ko tengah frust sebab biasanya time frust tu akan jd rebound relationship. may be time tu la akan ada sesi pujuk memujuk ke apa. so give your heart time to heal. mcm kes kami laki bini ni pun sebenarnya mcm2 hal problem time sebelum kawen. lebih sepuluh taun gak la baru kawen tp tu la jodoh tu kuat so kawen jugak.

cuma apa yg boleh aku cakap...nak sembuhkan hati yg frust ni...1st ko kena fikir positif mulakan hidup baru. 2nd solat hajat mintak tuhan tenangkan dan kuatkan hati ko n lupakan hal2 lama. 3rd banyakkan baca al-quran, kalau rajin baca terjemahan sekali. 4th elakkan baca cerita2 negatif ni terutama page KRT kat fb tu, kisah2 putus cinta ke...5th tawakal kepada Allah, percaya la semua yg jd ni ada hikmahnya, mungkin org tu bukan yg terbaik utk ko. redha atas semua yg jd....insyaAllah hati ko akan lebih tenang n tabah dan menghadapi dugaan ni.

aku ni dah brapa kali break dgn laki aku tp putus sambung putus sambung...sampai la aku redha...kalau jodoh x ke mana....n mmg betul dia la jodoh aku. even dah kawen pun kita tetap xtau jodoh ni sampai bila....sama ada cerai hidup atau cerai mati...setiap yg bertemu akan berpisah. jd jgn risau n sentiasa bersedia untuk melepaskan org yg kita syg.......

sekian....sharing is caring.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 02:37 PM | Show all posts
senahitam replied at 8-4-2019 06:28 AM
nak menuntut kena berguru dgn laki aku la. dia yg frust time tu. hahahaha

tp kalau ko nak menca ...

in sya Allah. sebab tu la malas nak mencari dulu. bagi relex2 dulu hatini. sebab saya sndiri tahu, time ni saya perlukan orang untuk mendengar isi hati perasaan ni. saya hanya nak bercerita luahkan smua. bila cari laki lain utk jadi tempat luahan perasaan, nanti lain plak jadi. lagi2 saya mudah suka orang.
saya tengah cuba. lepas solat, akan mintak agar Allah ikhlas kan hatini untuk melepas dan melupakan. tapi tu lah. masih blm cukup doa lagi kot. sbb tu masih tak jalan lagi. dan skarang jarang dah nak baca cerita kat fb tu. cuma kalau bosan n ada org ter share je saya kakan ter baca.hihi.
harap2 je la kan. kalau ada jodoh ada lah tu. kalau x ada jodoh dengan dia, nak x nak, kena terima dengan hati yang terbuka jugak. huhu.

*in sya Allah. jodoh cik senahitam dengan husband berpanjangan. cinta sampai syurga. aammiin


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 12:13 PM | Show all posts
intanumbrella replied at 8-4-2019 12:57 AM
Kemain bnyk tt ni buka benang...hahahaha

amboi, dari sana ikut tt mai sini plak
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 9-4-2019 12:13 PM
amboi, dari sana ikut tt mai sini plak

Sbb mlm tu iols boing yakmat...takde kjer bangcak..so apa lagi bercikcur la disini
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 01:46 PM | Show all posts
intanumbrella replied at 9-4-2019 01:44 PM
Sbb mlm tu iols boing yakmat...takde kjer bangcak..so apa lagi bercikcur la disini

takpe, next time kalu boring lg pm nomot k.
nati kite wasap
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 9-4-2019 01:46 PM
takpe, next time kalu boring lg pm nomot k.
nati kite wasap

Hamboiii2 bangcak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noraidil_06 at 9-4-2019 02:00 PM
intanumbrella replied at 9-4-2019 01:53 PM
Hamboiii2 bangcak...


Bagi la intan payung busuk masyam. Moga-moga dpt kikis. Wpun tataulah apa yg blh dikikis.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 9-4-2019 01:57 PM
Bagi la intan payung busuk masyam. Moga-moga dpt kikis. Wpun tataulah apa yg blh dikikis.

@bangcak duit kepuk2 x..sanggup x fly ke europe..kalau sanggup i bagi..hahaha

Tt...tt agk nk cuba nasib boleh la pm bangcak ini juga..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048486s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list