Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2187
View
60
Reply

Me time, our time, family time. Perlu atau tidak?

[Copy link]

Author: noyurie       Show all posts   Read mode

Post time 11-4-2019 01:42 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 8-4-2019 11:56 AM
Me time I masa pergi salon buat rambut la..
Selalu sorang2 spend dkt 2 jam..
Tapi kdg2 my eldest ...

Motif bawak Anak jantan pi buat brazilian waxing???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 01:42 PM
Motif bawak Anak jantan pi buat brazilian waxing???

Salon rambut la...
Cuba baca betul2
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
noyurie replied at 6-4-2019 06:19 PM
Tu dah kira me time la tu.. Masa kita bersendirian kat rumah pun boleh untuk me time..

Betul.. Me time masa solat tu pon kira jgk.. Our time masa solat jemaah pulak dgn si laki.. Family time masa makan bersama anak or time solat reramai tu.. Lengkap je dah pon.. Ngaji sesama buka puasa sesama.Nowadays org lebih byk masa terbazir kt medsoc and hp..tu yg rasa kadang2 lost or jiwa kosong.. Aku xckp org.. Aku ckp pengalaman diri aku sendiri.  Hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:55 PM | Show all posts
Ladybird910 replied at 11-4-2019 01:44 PM
Betul.. Me time masa solat tu pon kira jgk.. Our time masa solat jemaah pulak dgn si laki.. Family ...

Ramai Tak anggap bersolat jemaah dirumah tuh, family time....

maafkanlah warga FD manak hokay???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:56 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 11-4-2019 01:44 PM
Salon rambut la...
Cuba baca betul2

Motif???

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 01:55 PM
Ramai Tak anggap bersolat jemaah dirumah tuh, family time....

maafkanlah warga FD manak hokay?? ...

Haha.. Normal jahhh  agree to disagree kekdahnye. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:26 PM | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 01:41 PM
Kilang dah tutup kah???

Baru 3 macam dah mengeluh lak....

kualiti penting lagi manak... 3 nie pun dah letih naw menjaganya...nak jaga laki lagi.. nak jaga in laws lagi.. nak jaga mak sendiri lagi...

paling penting nak jaga diri sendiri...kalau asyik beranak2 jo kojo bila nak pasang badan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:51 PM | Show all posts
leylapple replied at 11-4-2019 02:26 PM
kualiti penting lagi manak... 3 nie pun dah letih naw menjaganya...nak jaga laki lagi.. nak jaga i ...

Hang nee welpair exekutip kah leypple???

Semua hang balun jaga???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:52 PM | Show all posts
Ladybird910 replied at 11-4-2019 02:21 PM
Haha.. Normal jahhh  agree to disagree kekdahnye. Hihi

I'm not judging tapi boleh nampak dimana warga FD nee meletakkan kedudukan solat jemaaah tuh dalam perlaksanaan kehidupan ke keluarga an seharian mereka....

Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 02:52 PM
I'm not judging tapi boleh nampak dimana warga FD nee meletakkan kedudukan solat jemaaah tuh dalam ...

FD tu mende... Sori saya nubis.. Btw pada sy janji solat.. Solat jemaah tu klu buat bagus tak buat, blh mula slow2.kita semua sama je.. Berubah ke arah kebaikan slowly but surely.. Nk ingatkn diri swndiri.. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 04:41 PM | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 02:51 PM
Hang nee welpair exekutip kah leypple???

Semua hang balun jaga???

iyo... iols nie tong sampah.. semua masuk... cleaner pun sapu abis..

sama jugak kat tempat keja.. iols sapu abis...eksekutip yang kutip semua keja orang
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Me time tu penting, both hubby & wife kena ada.. dan bg privacy juga. Xyah la skodeng2 fb ka tipon ur partner..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 07:07 PM | Show all posts
Great forum you got here)
I've found it by mistake while was looking for topic on business world. Maybe, somebody can help?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Weee dpt tacanggg... Macehhh momod @NURMIMIE
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 02:34 PM | Show all posts
Me time: tido dalam bilik sambil suami jaga anak
Our time: takda. tak sampai hati nak tinggal anak
Family time: gi breakfast/ shopping

Tu ja lah. Anak pun kecil lagi. Belum setahun
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Family time:
1) Jalan-jalan kaki luar rumah dengan anak hirup udara segar (rumah area sawah padi - tapi lepas menuai depa pi lepas lembu kerbau naya sikitlah pencemaran bau tu).
2) Kalau penat or hujan, lepak dalam rumah pakat layan Youtube.
3) Baru nak start semula solat jemaah sefamili (sebelum ni anak kecik - kira bergilir jaga).

Couple time:
1) Bila anak tido lena, ambil peluang makan bersama. Kadang-kadang tengok tv bersama.
2) Selit-selit cari masa setakat gurau-gurau sakat-menyakat.

Me time:
1) Gadgets!
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
My me time i jrg request sbb ank i kecik lg..so mmg focus kt dorg la...tp klu i minta biasa dpt.. contoh i nk g facial ( once a month)..karok dgn my girlfriends ( seriously lama x buat) .hangout with my friends...tp ni bkn rutin la......


Our time: every weekend..biasa midnite. Tgk movie n i akn buat tea tarik ( 3 in 1 sje  kikiki or die serve i fresh milk...smpi ktorg tertdo or ank nangis nk susu..hihi...dlu time i x bz, weekdays pn buat..nw x lrt dh..

Family time: every weekends. My hsbd is not home person..die suka kuar. Klu x, gila katanya. Even lunch pn dh ok.. tp ktorg slalu buat activity melibatkn ank2 la..mcm playground..tgk bird..gitu la
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 11:20 AM | Show all posts
i stay ngan parents..patutnya byk sgt me time kan?
x juga...balik kerja kena buat kerja rumah mcm surirumah lain
my me time...lepas settle semua kerja rumah..i akan lepak depan tv...pakai mask
sambil tgk tv/netflix...
kadang...kluar ngan girfriends..try makan tempat baru...borak2

family time...bila adik beradik datang...masak2 n makan2

memang 'me time' buat i rasa rilex sket
mmg x tgk phone...xnak fokus pada diri n prob..try to deviate focus tuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak kawen mmg xde me time lagipun i jenis ok je ada org selalu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 11:32 AM | Show all posts
Rasanya perlu untuk semua time di atas...
Kadang-kadang keluar juga berdating berdua dengan husband, tapi yang pasti topik perbualan mesti pasal anak,hahaha...rasa rindu pulak pada anak..

Me time pun kadang2 aku amik cuti dan tengok wayang sorang2, shoping dan makan2...dapatla release tension walaupun sekejap.

Family time lagi la perlu sebabnya kalau duduk di rumah kena setel hal rumahtangga, jadi mood tu asyik nk marah je, anak pulak jadi mangsa. Bila bercuti jalan-jalan, mood relax dan happy tu akan menjadikan suasana pun happy,hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085457s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list