Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2197
View
60
Reply

Me time, our time, family time. Perlu atau tidak?

[Copy link]

Author: noyurie       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Me time...duduk sensorang bawah pokok sambil layan c meoww
Atau
Drive sensorang p window shopping..or sometimes shopping
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Me tine.. time memerut dlm jamban.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 7-4-2019 08:47 AM
Saya Suri rumah Dan takde anak
Me time everyday baring2 tgk YouTube forum sampai lebam
Kemas ruma ...

pandai sis wujudkan me time untuk diri sis and wujudkan quality time dengam hubby.. Moga rumah tangga sis kekal bahagia hingga ke syurga hendaknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
greantea replied at 7-4-2019 12:21 PM
me time: i keja shif. biasa kalo shif pkl 3, pkl 12 i akan anta anak ke pengasuh, i pg jln2, mkn2 so ...

Peluang yang ada digunakan sebaik mungkin kan...Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 7-4-2019 01:57 PM
Me Time...... lam toilet isap rokok sambil baca Kosmo...

Pun boleh..me time yg senang and boleh buat bila2 masa kan... Kikiki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
akuni replied at 7-4-2019 02:27 PM
Me time...duduk sensorang bawah pokok sambil layan c meoww
Atau
Drive sensorang p window shopping. ...

Quality time dengan diri sendiri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mziskandar replied at 7-4-2019 02:42 PM
Me tine.. time memerut dlm jamban.

Me time jugak tu.. I pun kalau nak memerut akan ambil novel untuk baca time ehem..baru ada feel..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Me time I masa pergi salon buat rambut la..
Selalu sorang2 spend dkt 2 jam..
Tapi kdg2 my eldest son sibuk nak teman..
Ntah apa2.nak dia melepak kat salon tu tunggu I.. Biasa I tak bagi ikut... Nyibuk je la abang..

Family time biasa weekend la..

Weekday busy... Semua orang keluar rumah pagi dan balik paling awal pun pukul 3pm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:36 PM | Show all posts
Orang lain tak tahulah untuk aku dah lama aku amalkan. Dari anak kecil lagi kita kena bagitau dia ada masa dia tak boleh disturb mummy. Mula-mula dia ngok-ngek juga tapi lama-lama dia pandai sendirilah buat hal dia. Bila dah besar dia sendiri perlu untuk her time samada dok sensorang dlm bilik atau keluar dgn kawan dia lepak sejam dua. Kalau balik dia nak share dgn kita tu kita dengar ajalah.

Tapi masa anak kecil dulu, dlm umur tadika kalau pi spa sapa pilih spa yg ada ruang utk family atau tempat kanak-kanak membaca. Bila dia bosan dia masuklah korek-korek mask kering kat muka mummy dia tu kan. hahahhah

Now, our time aku dah berbeza, masa anak kecil kami bertiga, sekarang ada 3 our times.
1. Keluar dgn suami makan-makan, jalan-jalan.
2. Keluar bertiga sama mcm aktiviti di atas.
3. Keluar hanya dgn my doter sbb bila anak perempuan dah besar panjang she prefers to go out with mummy, window shopping ka, buat rambut ka, pi Guardian ke Watson nganga berjam-jam, test lipstick ka cari ubat jerawat ka. Father cannot tolerate berjam-jam nganga gitu

Ok tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 04:24 PM | Show all posts
ramai org ambil ringan, takpun pandang serong bila ade pasangan ambik 'me time' atau 'our time' bila dah.  bila xde time-time ni kita terlupa value dan sayang diri sendiri, value diri as a partner to your husband. bukan semata-mata ibu kepada anak-anak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 04:24 PM | Show all posts
weekdays time gi keje, lunch break ke atau cuti time weekdays tu my me time. our time klu time anak pegi ngaji ke, pegi tusyen ke tu pun kalau balik keje awal la hahaha tapi our time selalu la weekend

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 01:28 AM | Show all posts
Me time :  before masuk keje (shift petang), i akan keluar rumah awal sikit and singgah mana2..makan sorang2, shopping sikit2, and then baru masuk office.

Our time : klua rumah awal pagi (any time masa anak2 masih tido), kami berdua pegi breakfast or sama2 pegi beli brg basah kat pasar borong. haha. Bercuti berdua, belum lagi setakat ni. I pnah ajak, husband pulak tak sampai hati.

Family time : kalau takde bajet lebih, pergi je bawak budak2 tu main playground, pegi swimming pool. Kalau ada bajet lebih sikit tapi masa pulak tak banyak, staycation in KL je. tido 1 malam mana2 hotel dlm KL. kalau ada bajet and ada masa, baru pegi jauh2 sikit. setakat ni tak bawak pegi luar Malaysia lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 08:48 AM | Show all posts
Edited by rospinki at 10-4-2019 08:51 AM

i dont need me time..because its mine..gitchewww in bracket '" dengan izin Allah swt"
perluke nk ada masa rehat utk diri
perlu utk jalan2 dgn org tu org ni
perlu ke kena ada sesi itu iniperlu ke semata utk to fit to atmosphere zmn baru
sedangkan dulu tanpa media sosial segalanya aman2 saja ibu ibu kita buat hal sendiri
takde nk bertenggek umah jiran semata to catch up trends baru
atau perlu berspa bagai utk dptkan feel 'me' time

aku amik cara mudah je..i set my own time my time my rules..i can have me time anytime i want.

abis citer..wat say u stunger





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 09:29 AM | Show all posts
me time : masa running/gym/spa/facial/reflexology
Our time : When kids pi umah the other family
family time: dinner time on weekdays and all weekend + holidays bila ada budget lebih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 09:50 AM | Show all posts
rina0602 replied at 6-4-2019 04:23 PM
me time aku malam2 lepas makan duduk dlm bilik sorang2. anak2 dengan suami kat bawah.. aku melayan t ...

samalah...me time hanya duduk dalam bilik.. our time masa bawak anak2 ke tmpt permainan sambil tgk anak depan muka...

tu pun dah rs happy sangat...

anak2 dapat membesar depan mata.. my younger this yr masuk 4 yrs.. rs mcm baru semalam beranakkan 3-3 orang tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 10:21 AM | Show all posts
Me time bagi iols hanya masa dkt ofis. selain daritu mg berkepit je manjang dgn anak. pernah sekali kena tinggal anak first time semalaman sb kena attend kursus. anak demamm muntah2 oiii bila ibunye takde. aduhaii. risau kemain lg masa kursus tu. xleh concentrate langsung. balik je jumpa dia elok2 sihat. alahai anak.

tapi xpelah, mungkin sindrom mak2 ke ape tapi mg xleh pisah lama2 dgn dia. rindu. so for me, family time is the best. xpelah xde our time pun. ataupun me time.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 10:54 AM | Show all posts

Me time saya suka layan neflix/iflex/viu dkt bilik sensorng.... tu pun 2x je sminggu jumaat mlm sabtu & sabtu mlm minggu lepas pukul 11pm, time tu je lh tkde gangguan

Our time: biase nya klua minum2 dgn suami lepas pukul 12am w/o anak2

Family time : biase nya plan last minit & bwk ank2 rehat2 dkt hotel

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 06:03 PM | Show all posts
leylapple replied at 10-4-2019 09:50 AM
samalah...me time hanya duduk dalam bilik.. our time masa bawak anak2 ke tmpt permainan sambil tgk ...

kann..relax2 jugak  tenang fikiran gitu
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:39 PM | Show all posts

Dah lama hang putus haidh par???

Main cannon cannon Kan org lain dgn laki hang???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:41 PM | Show all posts
leylapple replied at 10-4-2019 09:50 AM
samalah...me time hanya duduk dalam bilik.. our time masa bawak anak2 ke tmpt permainan sambil tgk ...

Kilang dah tutup kah???

Baru 3 macam dah mengeluh lak....


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085039s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list