Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2018
View
24
Reply

KAWAN DAN DUIT

[Copy link]

Author: stongayam       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-4-2019 11:18 AM | Show all posts |Read mode
KAWAN DAN DUIT

aku ada sorang kawan, lelaki ye. die xkerja dh dekat 3 tahun. lepastu selalu mintak kat aku dengan kwn2 lain duit. dulu mintak 100 200 lepastu mintak 50 sekarang mintak 30. kalau aku ckp xde die ckp 10 pon xpela. bila aku suruh keje die ckp susah nk cari keje. tapi data ade je memanjang. die nak ape sebenarnye? mcm mn nk handle kwn mcm ni?

p/s - dh nasihat, mrh semua tpi xjln
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:10 PM | Show all posts
Kawan tu takde famili ke..?...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 03:41 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 4-4-2019 03:10 PM
Kawan tu takde famili ke..?...

ade family tpi mslhnye fmly die pon mcm xlrt lyn die, die still duduk dgn fmly, smpai kwn2 yg die hutang pegi rumah fmly die, 1 fmly menyorok dlm rumah, xbrani nak keluar. selagi xbgi pinjam duit selagi tu la die spam org punya whatsapp. semak otak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:31 PM | Show all posts
block je la no dia dari hp korang.. susah apa..
baik takde kawan dari ada kawan tapi jenis amik kesempatan dan menyusahkan orang..
clearly dia hanya gunakan korang untuk duit..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang macam ni selagi ada yg menghulur dia akan meminta
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
stongayam replied at 4-4-2019 03:41 PM
ade family tpi mslhnye fmly die pon mcm xlrt lyn die, die still duduk dgn fmly, smpai kwn2 yg die  ...

Kesian..RM10 mcm okay kan nak beri cuma takut dia beli dadah je..huhu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 11:16 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 4-4-2019 04:31 PM
block je la no dia dari hp korang.. susah apa..
baik takde kawan dari ada kawan tapi jenis amik kes ...

dh block kat whatsapp. dan die still cari kat ig, bila block ig, die pm kat fb pulak dh. susah kn kwn mcm ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 11:17 AM | Show all posts
onexox97 replied at 4-4-2019 09:31 PM
Orang macam ni selagi ada yg menghulur dia akan meminta

betul, tu setuju sgt, cuma cara dia xbetul, suruh keja xnak, nk senang je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 11:18 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 5-4-2019 01:29 AM
Kesian..RM10 mcm okay kan nak beri cuma takut dia beli dadah je..huhu

kalau sorang rm 10, sepuluh org dh seratus. senang hidup dia kan. hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 11:22 AM | Show all posts
stongayam replied at 5-4-2019 11:16 AM
dh block kat whatsapp. dan die still cari kat ig, bila block ig, die pm kat fb pulak dh. susah kn  ...

dia cari u kat fb u buat je status tag dia kat fb..
say 'sorry (tag nama beliau).. aku takde duit nak bagi pinjam.. tolong jangan cari aku lagi.. mulai dari hari ni, kita putus kawan'

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 11:51 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 5-4-2019 11:22 AM
dia cari u kat fb u buat je status tag dia kat fb..
say 'sorry (tag nama beliau).. aku takde duit ...

bagi org yg berhati balada mcm i, i xsanggup..hahahahahha... kwn dh lama dh 10 tahun. tapi buat ms ni blh buat ignore him. xsanggup nk block lagi sbb klaw apa2 emergency fb je la tmpt dia nk bagi tahu i. so, baca then zip mulut. xrespon.hahahahha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
stongayam replied at 5-4-2019 11:51 AM
bagi org yg berhati balada mcm i, i xsanggup..hahahahahha... kwn dh lama dh 10 tahun. tapi buat ms ...

Pyh kn klu hati balada ni
Nk plk klu org tu ckp baik2


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
maybe TT boleh tlg carikan dia kerja. Tolong dalam betuk lain. Best of luck. Sometimes it is best to walk away when u know him can nvr change.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt...klu lpas ni die cri tt die nk pnjam duet..tt tnye la nk buat ape..klu die ckp nk bli sekian2 cth mcm mknan..better tt yg tlg  beli kan n bg pd die...tp klu die dolak dalih nk juge duet..ade sesuatu la tu..at least beli mknan kt die bole dianggap sedekah.. insyaAllah rezeki tt lg murah..tp klu ari2 mntk...mmg parah la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 02:38 PM | Show all posts
Aku cukup benci orang macam nih, xde keje, malas nak carik keje, xde usaha nak cari keje. Kalau kawan aku ada perangai serupa, mmg aku bahan pastu lepuk sekali, x sedar diri pemalas lelaki x guna. Aku sound sampai dia either nangis atau benci aku atau kedua2 sekali.

Mmg sorry la aku nak bagi pinjam duit, walaupon 10 sen. Tolong carikkan kerja xpe, bagi duit sila mampos. Kalau x sedar2 lagi, mmg putus kawan dan block on sumer socmed teros. Ini bukan kawan, ini lintah darat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 03:04 PM | Show all posts
bertabahlah TT dapat kawan bewak hidup...

text kat kawan tu, kalau tak reti nak hidup, baik mati jer...

tapi sebelum mati tu jgn tinggalkan hutang...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:37 PM | Show all posts
sumaiyah gadis singapore yang on wheelchair pun boleh jadi driver grabfood....dengan kerusi roda kesana ke mari hantar makanan...ni yang sihat malas nak kerja..x perlu dilayan biawak ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:31 PM | Show all posts
Tak patut dibuat kawan orang macam ni. Tapi kalau kau still nak kawan dia, bantu la dengan ikhlas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Report polis, gangguan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 05:00 PM | Show all posts
Hazabnya perangai..janganlah kawen laki gini unless dia dah insaf dan ubah perangai
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090192s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list