Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2348
View
35
Reply

Hobi yang dah tak jadi hobi lagi

[Copy link]

Author: kukukaka    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2019 02:06 PM | Show all posts
jagung5 replied at 4-4-2019 10:56 AM
mmg ada pun perangai mcm tu..hehe..saya suka craft..beli2 brg..bila time gila buat..mengadap itu aje ...

deco tasbih digital tu yg letak manik blink2 tu ke? yg mcm cik epal jual tu..berkenanlh klu yg manik2 tu...kt mn bli ?

cik epal jual harga btul2 mencekik darah

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 02:12 PM | Show all posts
kukukaka replied at 4-4-2019 01:49 PM
Ahaha. Kad nama-nama tu memang glamour dulu. Sanggup kumpul duit belanja sebab nak buat kad-kad na ...

i punye ade byk...dlm 4 @ 5 set rsnye..1 set 12...buat konon nk bg org skali tgk gambr cantik so xjadi bg org...ade yg setengah tu potong yg gambar yg nama alamat tu bg org tp dlu ble tgk byk2 kad tu adelah 1 kepuasan yg tak terhingga 1 lg sticker...byk sgt sticker kartun2 cantik & sticker BSB & boy band waktu tu..lupe dh mn letak buku sticker


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 4-4-2019 02:06 PM
deco tasbih digital tu yg letak manik blink2 tu ke? yg mcm cik epal jual tu..berkenanlh klu yg man ...

ye mcm tu lah..awak cari dlm ig dan shopee tasbih digital..ada la nanti..
kalau nak buat sendiri beli batu dan alat2 dia..saya beli dkt shopee..tasbih  beli dkt org lain yg plain tu..yg gam manik,batu beli dkt org lain..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kukukaka replied at 4-4-2019 01:52 PM
Macam mana deco tasbih tu? Cer tepek gambar huhu

yg mcm ni awak
20190312_002709.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 4-4-2019 03:02 PM
yg mcm ni awak

Rajinnya. Ni jual jugak la ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 4-4-2019 02:12 PM
i punye ade byk...dlm 4 @ 5 set rsnye..1 set 12...buat konon nk bg org skali tgk gambr cantik so x ...

Kikiki. Memang pun! Sayang nak bagi sebab gambar dia lain2 kan satu set tu. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:42 PM | Show all posts

cik epal punye lebih kurang camnilh..harga die klu xsilap rm89 rsnye..
igtkn die dah jual manik 1 set skali dgn tasbih...xpelh nnt i cari kt shoppee..thanks

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 4-4-2019 03:42 PM
cik epal punye lebih kurang camnilh..harga die klu xsilap rm89 rsnye..
igtkn die dah jual manik 1 ...

oh ya..awak try google ig tasbih digital..mmg ada org yg jual siap dgn manik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo. Ni macam hias-hias manik dekat handphone tu jugak la kan. Bling-bling gituuuu
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kukukaka replied at 4-4-2019 04:21 PM
Ooo. Ni macam hias-hias manik dekat handphone tu jugak la kan. Bling-bling gituuuu

iya betul..actually ikut kreativiti nak letak apa..saya pun tgk ig dan video dari indonesia..dia org lagi advance awak
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 4-4-2019 03:02 PM
yg mcm ni awak

yg ni baru cuba buat..nak hadiah utk family sempena ramadhan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 02:04 PM | Show all posts
zaman anak dara  dulu rajin jahit manik kat baju. skrg dah hilang skill. malas ya ampun dah.. ada lg kotak2 manik tu kat kampung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
durrah replied at 5-4-2019 02:04 PM
zaman anak dara  dulu rajin jahit manik kat baju. skrg dah hilang skill. malas ya ampun dah.. ada lg ...

Memang nak kena gigih kan bila jahit manik ni. Kalau mood datang baru boleh nak jahit-jahit ni. Kalau tak, memang takde laaaaa nak menjahit-jahit bagai ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 04:03 PM | Show all posts
dulu-dulu suka kumpul buku warna.. sbb mmg minat mewarna... penuh satu kotak kertas a4 tu, smpai sekolah menengah hobi bertahan... pndah rumah lepas spm trus mak buang segala 'sampah', redha je lah.. lepas tu suka tulis pantun dan sajak... emo-emo gitu... tp lepas nak grad u busy bebonar makin lama makin tinggal. hobi yg masih kekal membaca.. mesti baca buku, novel ker, manga online ker stiap hari...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dewinter25 at 11-4-2019 01:24 PM



Dulu masa kecik2 suka weaving bracelet ni. Sat lagi nak cuba weaving loom lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 04:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Melukis dan mewarna..pantang nmpk paper mcm2 la lakaran yg muncul..then bila start keje dah busy sgt sampai terus terlupa skill melukis tu..sekrg ni after tens of years bila nk start balik rasa mcm kekok sgt sayangnyaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list