Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2662
View
35
Reply

Hobi yang dah tak jadi hobi lagi

[Copy link]

Author: kukukaka    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-4-2019 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Siapa yang pernah  ada fasa hobi yang kalau boleh nak selalu buat benda tu? Tapi sampai satu masa, dah taknak buat langsung dah?

Dulu iols ada satu fasa. Fasa gila melukis inai. Tapi, tak suka ada inai dekat tangan sendiri. Haa, acanne tu

Nasib baik kawan-kawan suka hulur tangan suruh lukiskan. Sebab, iols ni yang jenis suka lukiskan dekat tangan orang lain. Siap pernah ambil upah lukis inai  lepas kerja kalau ada free time.

Tapi ni dah setahun lebih tak lukis inai langsung. Kalau ada yang nak booking pun iols tak ambil buat masa sekarang. Harap-haraplah nanti hobi ni datang balik huhu.

So korang ada tak hobi yang dulu korang gilakan, tapi sekarang dah tak buat langsung? & sebab apa?

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kukukaka at 4-4-2019 06:00 AM

Alamak kenapa tak boleh nak attach gambar eh

Edit: owh, dah boleh attach dah. rupanya kalau gambar yang size petak dekat ig tu tak boleh attach
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang ni iols guna inai putih. Leceh sikit nak siapkan kalau compare guna inai biasa. Lepastu tahan sekejap je. Tapi lepas siap memang best nak ambil gambar.
0BC5FECD-01B8-43EB-A3B6-7936DFC2ED83.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by friedfishsoup at 18-10-2019 09:44 AM

Yang pengantin tu, bff iols..disebabkan wedding bff, gigihlah buatkan handbouquet juga wpun iols tak terer gubah-gubah bunga ni. Huhu.

yang lain tu iols lukiskan dekat tangan kawan & orang lain. Dia minta lukis ikut gambar corak yang dia bagi.

Okay kita share gambar yang ni je dulu sebab gambar-gambar semua kena screenshot dulu before boleh nak attach huhu..  dah setahun lebih tak ada ambil gambar hasil lukisan baru sebab setahun lebih jugak tak melukis  

07F59A85-356D-4C38-B11B-2E8C44C02F6B.png 3B6EC84B-C18B-40B7-90B9-E12AC8E9439B.png 3B6EC84B-C18B-40B7-90B9-E12AC8E9439B.png 3B6EC84B-C18B-40B7-90B9-E12AC8E9439B.png 3B6EC84B-C18B-40B7-90B9-E12AC8E9439B.png

** awat nampak sipi-sipi ja gambar ni. Huhu. Tak reti lah nak adjust

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Jaman skolah dulu, kumpul pemadam. Byk sangat seratus lebih kot. Skrg dh tak tahu nk buat ape dgn pemadam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 07:49 AM | Show all posts
2 tahun sudah rancak buat biz dengan hobi jahit bag / handbag but since last year sebok yaamat dengan kerja hakiki so hobi tu terpaksa dilupakan...byk pending order tak start2 buat lagi.. nk dh masuk 2nd year cek pun dah malas nk layan mesin jahit customer setiaku mak sendiri ler hehehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
nono86 replied at 4-4-2019 06:44 AM
Jaman skolah dulu, kumpul pemadam. Byk sangat seratus lebih kot. Skrg dh tak tahu nk buat ape dgn pe ...

Dulu-dulu kalau beli Jojo ke ape ek. Yang dalam tu ada bagi pemadam macam2 bentuk tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelaputra replied at 4-4-2019 07:49 AM
2 tahun sudah rancak buat biz dengan hobi jahit bag / handbag but since last year sebok yaamat denga ...

Uish menariknya. Cer tepek sikit gambaq2.. kot2 nanti sampai seru mood rajin tu huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 09:15 AM | Show all posts
kukukaka replied at 4-4-2019 08:17 AM
Uish menariknya. Cer tepek sikit gambaq2.. kot2 nanti sampai seru mood rajin tu huhu

hehehe.. tempek sket na

sling bag

sling bag

pencil case for my son

pencil case for my son
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
menjahit.
ala..jahit beshe2 je. ank i ramai ppuan..tu yg ada je idea nk fesyen2 ni.
kadang jahit manik kat tudung ke..baju ke..
punca stop sbb mesin jahit kong..nk repair tu punya nanti2. skali tu mmg tak leh pkai trs. tp i punya mesin jahit murah lah. bkn beratus yg mahal tu.
skrg ni dah mls..plus takde masa.
rasanya dah 3 thn tinggalkan tu. ada pon jahit skrg..jahit tuk lencana tag ank je. jahit jelujur. tu pon dah senget benget dah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
nono86 replied at 4-4-2019 06:44 AM
Jaman skolah dulu, kumpul pemadam. Byk sangat seratus lebih kot. Skrg dh tak tahu nk buat ape dgn pe ...

Hahaha lawak, pemadam hoarder!
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 09:49 AM | Show all posts
zmn sekolah dlu hobi kumpul key chain, sticker artist & kad nama yg dlu2 kita beli blh letak nama sendiri...skrg semua ni duk dlm kotak khas almari paling atas...xtaulh ble nk bukak blk kotak tu dh berzaman rsnya xbukak kotak tu

dh keje ni hobi tgk running man & drama korea...tgk hari2 time free sampai muntah skrg dh xtgk dh...dh rs xde feel nk tgk

hobi yg langsung tdk mendtgkn manfaat huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 10:43 AM | Show all posts

Hobi dah tak sempat nak buat dah. "Mengait"
Dalam kereta mengadap jem pun boleh mengait.
44637601_750446248643100_4011932330674090536_n.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg ada pun perangai mcm tu..hehe..saya suka craft..beli2 brg..bila time gila buat..mengadap itu aje..lepas jemu letak bawah katil..yg latest deco tasbih digital..boleh kut beria buat 3 hari..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kukukaka at 4-4-2019 01:37 PM

Tq momod @friedfishsoup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaputra replied at 4-4-2019 09:15 AM
hehehe.. tempek sket na

Pandainya buat beg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 4-4-2019 09:38 AM
menjahit.
ala..jahit beshe2 je. ank i ramai ppuan..tu yg ada je idea nk fesyen2 ni.
kadang jahit m ...

Takpee, nanti bebudak tu dah besar sikit, boleh sambung menjahit lagikkk huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 4-4-2019 09:49 AM
zmn sekolah dlu hobi kumpul key chain, sticker artist & kad nama yg dlu2 kita beli blh letak nama se ...

Ahaha. Kad nama-nama tu memang glamour dulu. Sanggup kumpul duit belanja sebab nak buat kad-kad nama tu. iols pun ada 1.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
MsWhite replied at 4-4-2019 10:43 AM
Hobi dah tak sempat nak buat dah. "Mengait"
Dalam kereta mengadap jem pun boleh mengait.

Rajinnya uols. Cer tepek lagi hasil mengait. Huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 4-4-2019 10:56 AM
mmg ada pun perangai mcm tu..hehe..saya suka craft..beli2 brg..bila time gila buat..mengadap itu aje ...

Macam mana deco tasbih tu? Cer tepek gambar huhu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089441s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list