Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3180
View
61
Reply

Stress but no one to talk to

[Copy link]

Author: aijinmisaki    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-4-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 31-3-2019 08:34 PM
BTAT Borak Tanpa Arah Tujuan

Masuk sini, berkongsi kisah suka duka bersama, sembang bersama. Mere ...

Betul tu mat
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 31-3-2019 10:44 PM
pm sis vokuru sebab dia tgh short course jadi kaunselor cuma tak pasti cgpa dia berapa?



Musim duyan dah tibe ke Kaka. Pos sini pelisss
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 11:59 AM | Show all posts
cari la kaunselor bertauliah. kalo keje gomen bleh je p kat HR biasanya ada je peg psikologi kat situ. tp kalo bukan gomen, bleh p pejabat kebajikan daerah. pun ada sorang peg psikologi.

kalo swasta x sure la kat mana. kat utm kl ada sorang. dia lecturer tp dia jugak kaunselor berdaftar la. nama dia DR Shadiya.

atau kalau ko rajin p spital...pun ada kaunselor/ peg psikologi. kat kpj pun ada rasanya.

aku dulu agak skeptikal gak ngan kaunselor ni..berkesan ke x. tp lepas try 2x, mmg rasa ringan la kepala. dorang ada skill mendengar yg bagus. tp yg aku p tu kat pejabat agama. hehehehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks kepada yang offer nak mendengar. My case a bit complicated and a bit weird. Tu yang malu nak share.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
senahitam replied at 1-4-2019 11:59 AM
cari la kaunselor bertauliah. kalo keje gomen bleh je p kat HR biasanya ada je peg psikologi kat sit ...

Saya ada counsellor. But sorry to say, agak hampeh. Jawapan cliche tak cuba nak memahami apa yang patients rasa.

Maybe I'm just too stubborn and difficult to handle? I dunno lah
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 01:18 PM | Show all posts
kalau nak cerita...but at the same time xnak reveal yourself...u can talk to me
but actually nak openly cerita pon i dont mind

i understand sometimes kita nak jadi anonymous...but need to be heard
nak cakap dgn org tanpa org tu judge kita macam2

anyway harap sis jumpa caranya untuk luahkan
baiklah bercakap dgn org dr simpan sampai makan dalam...jadi pemarah n so on
because im like that....bila bercakap dgn org jd tergamam..x pandai nak luahkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 02:47 PM | Show all posts
aijinmisaki replied at 1-4-2019 12:22 PM
Thanks kepada yang offer nak mendengar. My case a bit complicated and a bit weird. Tu yang malu nak  ...

for god sakes, just spill it out here. kalau malu tak kemana lah.
nanti banyak 'therapist porem' boleh 'tolong'.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay kalau macam tu better saya cerita aje masalah if ada yang nak lahar or mock go ahead.

Saya ada masalah nak bergaul terlampau sangat. Pernah dapat kerja tiga kali sebelum ni, but because of my personality saya kerja tak lama dan asik dibuang. Same things keep on happen. Dapat kerja dibuang, dapat kerja dibuang saya depress sangat mengamuk and almost cut my wrist. Sebab kan hal itulah parents saya bawak saya jumpa psychiatrist.

So saya dirawat hampir setahun lebih until now. Honestly tak rasa pun ada improvements. Actually worse. Saya ada low esteem yang sangat dahsyat. Saya asik rasa diri gemuk sampai ada masa rasa taknak keluar rumah.

I keep procrastinating what I have to do untuk keluar dari kepompomg sendiri. So this is seriously weird part, Saya asik procrastinate jugak nak cari kerja selagi saya tak capai my 'body goal'.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 03:28 PM | Show all posts
aijinmisaki replied at 1-4-2019 03:02 PM
Okay kalau macam tu better saya cerita aje masalah if ada yang nak lahar or mock go ahead.

Saya a ...

body goal tu berapa ye.. gemuk tu beratnye berapa ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
anisania replied at 1-4-2019 03:28 PM
body goal tu berapa ye.. gemuk tu beratnye berapa ye..

50 kg.
Body goals 45
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 05:02 PM | Show all posts

erkkkkkk... ni betul betul ada mental health issue nih.. i bukan org sesuai nak nasihat.. but i am a good listener tho..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 11:00 AM | Show all posts
tt memang bertubuh besar sejak kecil ek?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:48 PM | Show all posts

my god..50 u kata gemuk...tinggi u berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:01 PM | Show all posts
actually i have a same problem. but i dont know if it consider as social anxiety.

i dont have much fren, sebb i like being alone. kalau dok ramai2 tu, tak selesa, sebab terasa org pandang kita semacam, or kita buat something tak betul, or mcm2 laa pikir.

tp i know people wouldnt understand it, ingat I sombong, tak bersosial tp mmg ai suka hidup mcm tu. sudahnya, ai takde kawan...haha, gila dakkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
eclipse replied at 2-4-2019 02:01 PM
actually i have a same problem. but i dont know if it consider as social anxiety.

i dont have muc ...

sama la kite wakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
For me, if nak cerita just cerita.. mana tahu ade forumer yg boleh bg komen yg membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 12:20 AM | Show all posts
buat luahan kat sini pun ok jg.sbb takde sapa yg kenal tt pun..
tp seelok2nya cr lah yg btl2 bole tlg tt.sini bole jg minta pendapat
atau ada yg org lain kat sini bole bagi sokongan kat tt..saya doakan
semoga tt kuatkan semangat dan sentiasa tabah.fhm bukan semua org
akan fhm akan keadaan tt.apa2 pun semua dr tt.pelan2 lah tt step by step ya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
eclipse replied at 2-4-2019 01:48 PM
my god..50 u kata gemuk...tinggi u berapa?

143.                     
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
eclipse replied at 2-4-2019 02:01 PM
actually i have a same problem. but i dont know if it consider as social anxiety.

i dont have muc ...

You okay tak bila kat tempat kerja? Too passive tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
aijinmisaki replied at 3-4-2019 03:09 AM
You okay tak bila kat tempat kerja? Too passive tak?

pasif? im pasif around people. ai suka dok sorang2, listening to music. bila in group, i x suka, x selesa sbb ai akan rasa people dont like me, ai rasa mcm ackward nk join conversion end up jadik listener n ai akan boring. tp kalau kerja,  i enjoy selagi x involve with people..

seriously, dulu ai rasa stress sgt, down fikir why am like this, depress and i was like why why... but nooo, i tried but i just cant. bila kena panic attack lg laa depress sbb ingat i had heart disease. semua ai harung sorang2. even my family, i rasa malu nk confess i had issues, i handle sorang2 breathing the correct way. but yes music help me a lot. i love music to calm me down

bila google baru tau why i had this attack, and i learn by myself to handle my situation. u are lucky got help from professional, but if u rajin enough to help ur self, learn how your body n mind work, it might help. avoid if u cant control the situation, but try selagi boleh. dat what i do without any med, without profesional help.  maybe my condition not severe as u, but no harm to try
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102823s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list