Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1453
View
23
Reply

Mengejutkan, Wanita Malaysia Pemilik Payudara Kedua Terkecil Di Dunia - Kajian

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2019 10:49 AM | Show all posts |Read mode
Sebuah kajian saiz payudara yang dimuatkan dalam sebuah jurnal berimpak tinggi, The Journal of Female Health Services meletakkan wanita Malaysia di tangga 107 daripada 108 negara yang disoal selidik.


Wanita Malaysia hanya mampu mengalahkan wanita Filipina yang menduduki tangga terakhir.





Kredit foto: Carian Google





Manurut kajian itu, wanita dari negara jiran seperti Thailand, Singapura, Vietnam dan Indonesia mempunyai payudara yang lebih besar daripada saiz purata.


Di negara barat pula, wanita Amerika, Canada dan Ireland mendahului carta saiz payudara terbesar.





Kredit foto: Carian Google





Kajian tersebut dilakukan terhadap 340,000 responden berumur 28 hingga 30 tahun seluruh dunia. Di Malaysia, kajian melibatkan lebih 2,500 responden.


Salah satu dapatan penting dalam kajian itu adalah terdapat perbezaan ketara di antara saiz payudara sesebuah negara. Penyelidik mendapati wanita Afrika dan Asia terutamanya di sebelah Asia Timur cenderung mempunyai payudara yang kecil dengan purata lebih kecil dari A Cup.





Kredit foto: The Journal of Female Health Science





Sebagai perbandingan, saiz payudara wanita kulit putih Amerika adalah F, manakala wanita Kanada pula mempunyai saiz purata E dalam skala Eropah.
Wanita-wanita yang mempunyai saiz purata D pula dari negara kelahiran Ireland, Poland, Iceland, Australia, New Zealand, Britain, Iceland, Netherlands, Norway, Colombia dan Venezuela.





Kredit foto: Carian Google





Tapi, wanita Malaysia jangan bersedih kerana saiz payudara yang besar sering dikaitkan dengan penyakit tulang belakang. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg pegi ukur kopek sajat buat ape.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok wat, besar2 buat apa? Da tua nnt layut.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2019 11:07 AM | Show all posts
Salah sample kot, ramai je wanita Malaysia punya boobs yg besar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:20 AM | Show all posts
besar2 nak buat apa, sidai atas bahu ke......
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 28-3-2019 07:07 PM
Salah sample kot, ramai je wanita Malaysia punya boobs yg besar

ambil dari wanita 28 to 30 yrs .... btw perempuan asia bukan aware pun tentang bra size ...asal kan masuk jah terus pakai ... dari survey itu termasuk sekali bra size yang highly demand di market .... accurancy survey 50/50 ...actual proper measurement boobs size dan based on market .... untuk compared kan negara lain yang banyak buat boobs job begitu ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2019 11:24 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 29-3-2019 11:22 AM
ambil dari wanita 28 to 30 yrs .... btw perempuan asia bukan aware pun tentang bra size ...asal ka ...

Maksudnya kemungkinan wanita Malaysia salah saiz ketek lah? Boobs besar pakai bra kecil
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:57 AM | Show all posts
Cocoklah berpasangan .. size 2B dengan cap A ....khas Malaysia....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Set2 jinjang lah ni buat rosak statistik
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 12:56 PM | Show all posts
berita ini membuat sis vokuru hantu kopek bersedih berkabung. mohon masing2  berkabung jua
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 02:29 PM | Show all posts
aduiii..ukur bra ke ukur tetek ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
"Lelaki semua sama! Asik pndang tetek je! Kite clash"

Kata2 awek aku satu masa dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali amik lah saiz kak mah mewakili 1000 responden sekaligus...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by CiliPadiSedap at 29-3-2019 11:53 PM

Jejak kasih bra sis vokuru
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Depa sumbat silikon. Mmg la besaq2... btw, kat mlysia mmg susah nk cari bra cup D keatas. Yg ada pattern mak2. Bra cup A berlambak cantik2.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 29-3-2019 12:21 PM
Set2 jinjang lah ni buat rosak statistik

Hahaha rasanya mmg set2 jinjang la jd responden
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa significant study ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 12:52 PM | Show all posts
Study nih rasanya petik data drpd feedback2 cina malaysia majoritinya, sebab awek2 mana suka share size tetek dia, tak kira la untuk research/study, mostly sebab malu/aib.

Kalau data drpd melayu 100%, aku rasa boleh jamin lah kita takkan dpt result yg macam nih. Awek melayu tetek banyak mantap2 aku tengok, walaupon on average tak sebesar mat salleh, but still diantara yg terbesar dalam Asia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 05:16 PM | Show all posts
Jorja replied at 31-3-2019 09:34 PM
Apa significant study ni

market segment utk produk jualan cam bra, krim besarkan tex  
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:45 PM | Show all posts
Edited by Yunho at 2-4-2019 02:47 PM

berape saiz yg diperlukan untuk malaysia berada ditangga teratas?

budak pempuan sekarang semuanye kering mcm tak cukup makan...
mcm mane part tu nak membesar dgn baik..dia kurang vitamin dh...mcm
mn org yg ade besar tang tu....pakai baju kurung pong org nampak saiz terutamanye body bentuk S....

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.129169s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list