Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1450
View
11
Reply

unifi playtv

[Copy link]

Author: krustykrab       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2019 03:05 PM | Show all posts |Read mode
nak tanya korang la yg dpt access ke unifi playtv...
korang kalau nk view kat computer ada problem tak?

aku skg ni asik kuar message " playbackerror 107000" kenapa ye?


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 09:43 PM | Show all posts
saya tak ada guna,,tapi. awak dah call ke diaorang
tanya pendapat,kadang2 bahagian teknikal dia orang
dapat tolong bagi solution
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 09:23 AM | Show all posts
trunks replied at 27-3-2019 09:43 PM
saya tak ada guna,,tapi. awak dah call ke diaorang
tanya pendapat,kadang2 bahagian teknikal dia ora ...

dah tanya....tp mcm diorg pun tak tau mcm mana nak solve..

kali pertama call, cust svc kata maybe website ada problem...call kali 2, ada org teknikal call balik, dia pun mcm tak tau....
saja tanya sini kut2 ada yg pandai...


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 01:46 PM | Show all posts
krustykrab replied at 28-3-2019 09:23 AM
dah tanya....tp mcm diorg pun tak tau mcm mana nak solve..

kali pertama call, cust svc kata may ...

kat PC kan memang agak susah kadang2 dgn Firewall,
Internet security,Anti Viruslah yang kita install..
dah try ke disable semua itu kejap dulu?

sedap2 juga channel kat sana..hehe

tapi.saya ada langgan Netflix,boleh playback
tanpa error kat laptop..banyak juga Tv series
terkini dan ada juga movies sedap.kotla awak
nak ushar2 .

ohya.ini baru pertama kali berlaku ke error itu?
atau sebelum ini ok saja playback?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 02:48 PM | Show all posts
trunks replied at 28-3-2019 01:46 PM
kat PC kan memang agak susah kadang2 dgn Firewall,
Internet security,Anti Viruslah yang kita inst ...

natflix ada subscribe few months ago...dah unsub skg ni sbb takde masa sgt nak focus...

sblm ni boleh je view kat PC, tetiba je hari tu kuar error tu..


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 02:55 PM | Show all posts
krustykrab replied at 28-3-2019 02:48 PM
natflix ada subscribe few months ago...dah unsub skg ni sbb takde masa sgt nak focus...

sblm ni ...

oh baru saja..
nampknya kena tunggulah tu
kadang dia ok sendiri..atau cuba login
browser lain yang belum pernah login
mana lah tau masalah cookies.kalau tak
berjaya juga,kena tunggu.

kalau bosan2 boleh layan movie2 terbaru online dulu
free sahaja.. ada movie sedap juga tony jaa dan iko uwais hehe

https://indoxxi.bz/movie/triple-threat-2019-9n7l
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 04:29 PM | Show all posts
trunks replied at 28-3-2019 02:55 PM
oh baru saja..
nampknya kena tunggulah tu
kadang dia ok sendiri..atau cuba login

unifi play tv tu boleh view kat IE je...
kesiankan TM, punya la byk browser, IE je blh guna

aku dpt free sbb subscriber unifi sbb tu gigih nak guna kat laptop, sbb sambil masak nak ada bunyi2 sket kat dapo tu, bosan kalau sensorang...

link yang ko bagi tu, ok ke? takde virus ke? tony ja iko tu saper?



Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:53 PM | Show all posts
Edited by trunks at 18-5-2019 08:18 PM
krustykrab replied at 28-3-2019 04:29 PM
unifi play tv tu boleh view kat IE je...
kesiankan TM, punya la byk browser, IE je blh guna
...

unifi play tv tu boleh view kat IE je...
kesiankan TM, punya la byk browser, IE je blh guna

sebab dia orang selalu bina website based on IE
biasanya website kerajaan sahaja buat begitu.. hehetapi,trylah clear cookies cache IE tu dan login balik
link yang ko bagi tu, ok ke? takde virus ke? tony ja iko tu saper?

tak adanya virus..trylah dulu..tu website indonesia..substitile
pun guna indonesia..banyak juga cerita terbaru,saya selalu layan
juga tengok streaming kat sini..kalau tak nak lepak situ pun boleh
google sahaja free streaming movies dan lain2..bolehlah nak buat bunyi2
saja masa awak tengh memasak asalkan unlimited internet..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2019 12:42 AM | Show all posts
dah try kat desktop, ok je boleh view tapi kat laptop je yang bermasalah...
ni message yg kuar masa nak install web tvplugin...

webtv.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:30 PM | Show all posts
krustykrab replied at 31-3-2019 12:42 AM
dah try kat desktop, ok je boleh view tapi kat laptop je yang bermasalah...
ni message yg kuar masa ...

dah ok ke masalah awak ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 4-11-2019 05:30 PM
dah ok ke masalah awak ni?

Org TM pun tak bg feedback...tak pelah aku pun dh tak guna laptop tu hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 06:47 PM | Show all posts
krustykrab replied at 4-11-2019 06:44 PM
Org TM pun tak bg feedback...tak pelah aku pun dh tak guna laptop tu hihihi

hehe..dia orang pun pening..

tak apa.apa2 masalah ,buka aje thread ..hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088739s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list