Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1009
View
10
Reply

Pertanyaan

[Copy link]

Author: Sya94    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam.. Sy sya.. Nk tmpg tnya kalau sy krja di tmpt ni.. Dia xda yg permanent smua kontrak ja.. Hbs 3bln renew lg 3bln then begitulah sterusnya.. Smua byr gna cheque.. Slip gji xda.. Blhka kalu nk bli rmh atau kreta nnti?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 01:29 PM | Show all posts
susah nak beli apa2.. even nk beli kereta pun susah.. better cari yg permanent position. biasa bank akan mintak 3 bulan payslip and confirmation letter.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 03:46 PM | Show all posts
cara bayaran tu takde masalah..
bank nak check bayaran ada masuk ke tak je tiap bulan..
itu dorang check dari statement bank awak..
dan juga statement epf..
kalau statement tiap bulan ada tunjuk gaji masuk dan statement epf cantik tak pernah miss satu pun bayaran, takde masalah..
slip gaji tu boleh buat je sendiri macam statement..
guna letterhead company dan suruh HR atau majikan sahkan..
melainkan kalau company tak bayar epf awak, then itu baru masalah..
and melalui epf jugak bank akan detect orang tipu payslip ke tak ye..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:25 PM | Show all posts
Adik, you kat mana? susah ke nak dapt permanent job?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:44 AM | Show all posts
kontrak kalo setahun pon ok

ni kalo 3 bulan, x secure sgt
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 11:19 AM | Show all posts
dik.. cuba citer kerja mana yg contrak 3 bulan nih.. sonang nak bagi pendapat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 02:27 PM | Show all posts
kalo gomen ni kire pekerja sambilan harian nih...mmg 3 bulan je
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
PSH mmg Susah nak buat apa2 loan..try apply job kat SPP..senang dapat Dari spa
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 3-4-2019 05:50 PM
PSH mmg Susah nak buat apa2 loan..try apply job kat SPP..senang dapat Dari spa

Apply online ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 4-5-2019 05:37 AM
Apply online ke?

Ye. Apply kat jobsmalaysia. Skrg Ada pengambilan. Tarikh tutup hujung bln 5 ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 02:51 PM | Show all posts
Edited by James74 at 14-5-2019 02:27 PM

Nah, jawatan untuk kerja di mana tempoh kontrak dalam tempoh minimum 1 tahun, untuk meningkatkan kecekapan kerja oyur myschoolbucks
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085960s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list