Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
10049
View
38
Reply

Dildo, apa kesan sampinganya?

[Copy link]

Author: akuwanitalah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-3-2019 02:19 PM | Show all posts |Read mode
Hai, saya nubie. Saya berminat nak tahu apa kesan selepas mengunakan dildo bagi perempuan.
Adakah akan mengakibatkan ketagih?
boleh merosakkan bahagian dalaman wanita ke sebab memasukan dildo didalam lubang kemaluan?
akan menyebabkan longgar saluran lubang dalam tu?

Baru-baru ni aku ada terbaca review2 orang yang mengunakan alat ni, ada yang kata lagi bagus dari lelaki punya.
ada pulak tu suami belikan untuk isteri, seronok katanya melihat isteri tu klimaks beround2.
tak melecet ke oi dan boleh ke kemut lagi tu? itu yang menjadi persoalannya.

SKalau best sangat memang aku nak cubalah
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 05:43 PM | Show all posts
Takde masalah pon, cuma pastikan lah bila beli dildo tuh dia diperbuat daripada material yg sesuai. Ada plastik, ada latex, besi x tau la pulak.

Kalau dildo tuh bahaya, mampos la ramai pompuan dalam dunia nih, kena mengharapkan jantan je.

Pasal ketagihan tuh, bergantung lah masing2, kalau dildo ko ketagih, batang lelaki pon ko leh ketagih. Dildo nih ada yg ada vibrating function for added pleasure. Tapi last2 batang asli jugak yg paling sedap as you will miss the human connection and warmth.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Takot pas kawin nti kecewa lk husban pnya x besar cam dildo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 09:50 AM | Show all posts
yprat replied at 25-3-2019 05:43 PM
Takde masalah pon, cuma pastikan lah bila beli dildo tuh dia diperbuat daripada material yg sesuai.  ...

yeke
tapi aku baca review
ramai yang kata lagi sedap dari lelaki punya
yang mana perempuan ada masalah nak cum
sekarang boleh senang2 je cum
biasa make love ni bukannya perempuan boleh cum pun

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 09:51 AM | Show all posts
azadinho replied at 25-3-2019 10:59 PM
Takot pas kawin nti kecewa lk husban pnya x besar cam dildo

yeah
dan aku lagi takut bila da longgar
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
akuwanitalah replied at 26-3-2019 09:51 AM
yeah
dan aku lagi takut bila da longgar

Rasanya elok seblom kawin ni pakai vibrator je dulu, pas kawin br bli dildo bole main sama2 ngan husban
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:57 AM | Show all posts
blom kawen xyah la
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:13 PM | Show all posts
Edited by yprat at 26-3-2019 12:14 PM
akuwanitalah replied at 26-3-2019 09:50 AM
yeke
tapi aku baca review
ramai yang kata lagi sedap dari lelaki punya

Lagi sedap tuh subjektif, ada yg suka batang betol sebab dildo tuh rasa unnatural. Sex yg bagus pon bukan hanya fizikal pleasure, tapi bonding dengan partner at the intimate level, fostering love gitu, dildo tuh macam melancap la, hanya sekadar nak lepas.

Yang takleh cum tuh bukan sebab batang betol x best, tapi sebab laki nya tuh x pandai atau x tahan lama, dapatnya ko laki yg hebat, berpuluh kali pon ko boleh cum. Pompuan ramai suka dijilat (cunnilingus) lebih drpd dijolok (penetration), dijilat nih lah yg paling sedap boleh buat pompuan menggelupur dalam nikmat dan juga source no.1 untuk dia ada multiple orgasms, takde alat dalam dunia yg boleh simulate jilatan orang, lagi2 lelaki yg hebat menggunakan lidahnya, cubalah carik toy yg bleh buat camtuh, sampai ke nenek tua xkan jumpa yg betul2nya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 02:28 PM | Show all posts
dildo berbeza dari vibrator

anyway, dildo melibatkan insertion.
you tanya problems from it :
1) vaginal tear
2) introduction of infection jika tak bersih

pasal addiction etc, i rasa itu bergantung pada individu
pasal vaginal wall stretching: not likely, multiple pregnancy dan mutiple vaginal delivery dan aging boleh lah causing that
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 02:59 PM | Show all posts
kalau suami jenis  x lama bole la guna tu pun kalo suami izinkan la....
guna benda tu dulu buat bg puas bila da puas baru suami masuk ataupun suami masuk dulu bila x sampai puas baru guna benda tu....

kalau aku lebih suka jilat je sampai puas....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2019 03:10 PM | Show all posts
azadinho replied at 26-3-2019 10:00 AM
Rasanya elok seblom kawin ni pakai vibrator je dulu, pas kawin br bli dildo bole main sama2 ngan h ...

aku tak nak kahwin dgn bf aku tu
aku beli dildo tu pun sebab tak nak ketagihkan bf aku

so untuk elak aku buat maksiat lagi

aku beli dildo je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2019 03:11 PM | Show all posts
yprat replied at 26-3-2019 12:13 PM
Lagi sedap tuh subjektif, ada yg suka batang betol sebab dildo tuh rasa unnatural. Sex yg bagus po ...

dah biasa kena jilat tu

rasa mengelupur pun tak sangat

maybe sebab da lali so da tak kisah sangat sedap dia

tu yang berkeinginan untuk mencuba sesuatu yang baru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2019 03:13 PM | Show all posts
ipes2 replied at 27-3-2019 02:28 PM
dildo berbeza dari vibrator

anyway, dildo melibatkan insertion.

lubang vagina boleh terkoyak ke???

or melecet?

1 lagi untuk wall strechting tu kalau saya rajin buat senaman kemut boleh menbantu tak?

untuk mengelakan kelonggaran
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2019 03:17 PM | Show all posts
copy_paste replied at 27-3-2019 02:59 PM
kalau suami jenis  x lama bole la guna tu pun kalo suami izinkan la....
guna benda tu dulu buat bg  ...

the problem is aku tak kahwin lagi

aku beli sebab tak nak harapkan bf aku

korang tahu tak sebenarnya apa masalah wanita yang sudah bersama lelaki mahupun sudah berkahwin takutkan?

diaorg takut kehilangan lelaki kadang2 sebab rasa bila nak seks tu macam mana? sebab da terbiasa dapat

aku ada je kawan perempuan wife orang, die pun sama macam aku kadar nafsu seks aktif

macam dia memang suami die pun jenis aktif, kadang siang malam pun blh dapat, dan die tak kisah

die kata kalau takde laki la katakan macam mana dengan seks dia?

so aku terpikir dildo ke la penyelamatnya

lelaki senang melancap je dapat boleh cum

korang igt perempuan senang ke nak puaskan diri sendiri ni


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2019 03:18 PM | Show all posts
maaflah terpanjang pulak
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 05:19 PM | Show all posts
akuwanitalah replied at 27-3-2019 03:11 PM
dah biasa kena jilat tu

rasa mengelupur pun tak sangat

Kalau dah lali, maknanya partner ko tuh x pandai jilat la. Teknik kurang mahir.

Ikutkan jolok lagi monotonous, in out in out je mostly, variation pon kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 08:44 PM | Show all posts
akuwanitalah replied at 27-3-2019 03:17 PM
the problem is aku tak kahwin lagi

aku beli sebab tak nak harapkan bf aku

kalau sbb tu mudah je.... pasang lebih lagi bf atau cari partner sex cuma nak cari lelaki yg bebetul boleh puaskan tu yg susah berbanding dildo....
dildo ni kompem boleh puaskan jgn lupa guna bersama pelincir....
kalau nak cite bab kesan sampingan..... mungkin akan hilang kebergantungan sex pada lelaki....xtau la kesan utk jangka masa panjang atau pendek tu mcm mn.....
tp kalau ikut pengalaman aku bab kepuasan tu x sama ada pro kontra spt statmen2 sahabat2 kita sebelum ni......
xpe boleh cuba dulu xde masalah pun bf xleh marah.....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 02:27 PM | Show all posts
copy_paste replied at 27-3-2019 08:44 PM
kalau sbb tu mudah je.... pasang lebih lagi bf atau cari partner sex cuma nak cari lelaki yg bebet ...

ok aku da try

memang ada pro dan contra

tapi aku teringin nak main bende tu masa bersama dengan bf aku

tapi haritu bf aku da marah-marah sbb aku nk beli dildo ni

kitaorg kalau bersama seminggu skali je

nafsu seks aku ni boleh tahan jugak... so kau ingat aku boleh tahan je ke nak tunggu dia

untuk try dengan orang lain, no i dont think so

aku geli dengan jantan lain. kalau gan bf lain la jilat hisap die semua aku sanggup dan terangsang

aku hanya inginkan dia so kalau dengan orang lain minta maaf je la

kalau tak dapat dia, takpa dildo kan ada
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 02:35 PM | Show all posts
akuwanitalah replied at 28-3-2019 02:27 PM
ok aku da try

memang ada pro dan contra

kalau mcm tu guna dildo mase dia xde je.....tunang aku pun guna dildo bila aku xde .....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 02:41 PM | Show all posts
copy_paste replied at 28-3-2019 02:35 PM
kalau mcm tu guna dildo mase dia xde je.....tunang aku pun guna dildo bila aku xde .....

tula, aku nak brainwash bf aku suruh die menrima dildo ni seadanya

dan aku janji dengan dia tak akan ketagih

mujurlah yang aku beli ni bukan jenis besar

kecik sikit dari bf aku, aku bukan apa. riso bila bersama dia kenikmatan tu hilang ja

dia pun risau yang itu jugak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list