Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3537
View
61
Reply

LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Post time 25-3-2019 02:30 PM | Show all posts
Mak Munah pun suka cerita ni. Memang sampai menangis2. Pastu masa dah habis season 2 kat astro hits, mak paksa Munah carikan season 2 dan seterusnya kat internet. Ada kat Dailymotion.com sampai season 8. Sekarang bila ada LHOTP kat tv mak dah tak kesah sebab dah tengok puas kat internet
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka sgt citer ni dulu
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mzz dah lama tak buka hits. Kecewa sebab diorang stop tayang full house. Laki mzz tengok macgyver je kat hits.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 04:56 PM | Show all posts
espri6006 replied at 25-3-2019 12:41 PM
Mary dengan mak dia tu caroline cantik sangat...Laura ..walau tak cantik mana tapi best tengok dia ...

tau takpe. adore giler kot. lagi2 tang mata tu. layan jgk tgk cerita ni even cerita lama.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 05:01 PM | Show all posts
https://www.thevintagenews.com/2 ... use-on-the-prairie/

aku kalau dah minat, memang pastu google habis pasal cerita2 tu..tambah2 kalau kisah benar..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 05:52 PM | Show all posts
mmg minat tgk ..ari2 stanby tgk..hehehhe mary tu matanya cantik sungguhlah
bersinar2 tp bdn dah naik skt.tgk da anak dara dah mary..nellie tu 1 geng dgn
maknya.cerita diaorg ni berkisar jiran2 sekeliling diaorg jg..cuma kekdg menyampah
dgn laura jg.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni masang tayang dulu aku umur 5/6 tahun rasanya. Selalu dok berangan jadi melissa gilbert, rambut tocang dua. Pastu minta baju raya gown cotton bunga kecik2. Haha. Tp yg plg legend ialah kalau pegi park, mesti lari konon turun bukit tangan buat mcm sayap kapalterbang mcm kat bwh ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 10:41 PM | Show all posts
LHOTP ni mmg sangat nostalgik. Saya baca buku The LHOTP ni lepas tengok siri kat TV masa kecil.

Penceritaan dalam buku tu sangat detail. Saya masih ingat sampai sekarang, mcm mana Charles buat rumah dia dari awal, tebang pokok, dll macm mana dia buat notch pada log kayu supaya kayu tu boleh lekat tak payah pakai paku. dan pada suatu masa sebelum xmas dia ke bandar dan bawa balik sekeping cermin tingkap sebagai hadiah xmas utk family dia. best betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Memori sungguh la bila tengok lagu tema ni...tringat saudara mara yg sudah arwah sama2 melayan drama ni...huhu....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 25-3-2019 01:20 PM
Anak saya tak berapa nak layan sangat begitu juga dengan isteri tapi bila ayah/hasbend dia hari2 d ...

Scene ni yg ingt sangat.....
Mak budak tu kurung laura....pastu dis bukak tocang rambut laura....cantik laura bila rambut mengerbang, ada iras mary...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 06:40 AM | Show all posts
ceritanya LHoTP ni kisahnya simple je...Takde kisah yang complex, kisahnya kadang2 meruntum jiwa, kadang ada lucu. Setiap episod akan dikembangkan menjadi menarik untuk di tonton walaupun ia sekadar seekor rakun. Kita tengok bagaimana susahnya mereka hidup dizaman 1800 semuanya manual (tiada mesin), air juga pakai telaga atau air sungai. Walaupun sekadar lakonan, pengaranhya iaitu Micheal Landon berjaya menghidupkan set/prop dizaman 1800. Sudah tentu tiada adegan sex yang merapu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
I peminat setia series nie...menonton dlm tv color coz family I ada tv color since thn 80...bila main2 dkt bukit dan pdg lalang...selalu berlari2 depa tangan ala2 Laura...me mmg bertocang pun dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu series yg I suka....Heidi
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila remaja...suka tgk series Anne of Green Gables
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Little  House on The Prairie.. Siri yg paling akak suka zaman kecil sampai remaja dulu. Time tu tv kotak kayu kat rumah Atok. Dari Atok akak sampai la cucu2 ni dok bergolek tengok depan tv ramai2. Zaman tu dah ada eletric dan tv atok tv yang paling besar dalam kampung time tu. Akak pernah berangan nak pakai topi mcm watak2 perempuan dlm cerita ni pakai. Thanks sebab bagi info siarannya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 25-3-2019 02:22 PM
budak yang mati tu nama Ellen.

Paling geram dgn adik beradik Oleson tu, terutama Nellie..

Nellie tu sombong betul! Suka buli budak lain.Time akak kecil, ada sorang budak mcm Nellie kat kampung. Kitorng panggil dia Nellie walau wajah kerak. Walau miskin tapi sombong mcm si Nellie ni!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 08:16 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 26-3-2019 07:54 AM
Nellie tu sombong betul! Suka buli budak lain.Time akak kecil, ada sorang budak mcm Nellie kat kam ...

ha ha..ada juga versi Nellie kat merata tempat kan..lagi2 zaman sekarang ada media sosial...beratus2 nellie boleh nampak di situ..menayang harta bende, memuji kecantikan diri......
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 08:54 AM | Show all posts
mak nellie pun contoh acik bawang yang berlagak sbb kaya...ahaha..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 09:19 AM | Show all posts
kucingitam replied at 26-3-2019 08:54 AM
mak nellie pun contoh acik bawang yang berlagak sbb kaya...ahaha..

Kesian Nellie kerana di benci melalui watak nya. Alison Arngrim telah melakonkan watak Nellie telah berusia 57 tahun (2019). Ramai yang menonton siri LHOTP sangat benci dengan Nellie tapi ramai je ingin melihat Laura dan kawan2nya membuli balik si Nellie.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 09:27 AM | Show all posts
ahaha...memang watak jahat kan selalu dibenci.. mula2 dulu tak suka dgn Laura sbb tak lawa...ahaha..lama2 tgk , ok juga la takde buruk sgt....ahaah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091740s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list