Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5233
View
197
Reply

Rumah Borak Warga FD, sembang dan boraklah tentang apa-apa sahaja yang bersangkutan dengan keluarga. Tips membina r/tangga yang harmoni dan menaikkan ekonomi keluarga.

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2019 04:19 PM | Show all posts

Jgn nak perasan please....

Behave....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 04:21 PM | Show all posts
Di suatu pagi
IMG_9085.JPG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 04:22 PM | Show all posts
Cari makan
IMG_9070.JPG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 04:23 PM | Show all posts
Berebut makan
IMG_8906.JPG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 04:24 PM | Show all posts
Berteduh menunggu siang
IMG_9052.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:25 PM | Show all posts
myakayina replied at 3-4-2019 09:52 AM
As'salam..selamat pagi semuanya..
doakan kesihatan mya baik2 saja..mya baru je lalui dugaan yg meny ...

Salam....

Apa kena dgn hang mya???

Ada org hantar 'barang' kat hang kah????

Angkara siapa??? Mantan hang???

Hang itulah dah berapa kali manak cakap, jgn ikutkan harbam sombong hang tuh....benda benda ghaib ni wujud mya..hang jgn ikut Kan kepala Batu hang....

Manak dah sebut...cari robin...cari robin.....mintak dia tolong.....Dia bab halau atau csi benda benda ghaib ni, ada kemahiran.....cubalah..Kan ikhtiar namanya tuh???


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:30 PM | Show all posts
kiyudi replied at 30-3-2019 10:38 AM
di sebut2 lgi psl org tu kenapa?

move on pls.

Hang dah update kat sini kah kisah batang muda hang tuh???

Awat Tak jadi???

Pensil 2B jer kah atau camno????

Ce story morning glory sikit.....


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 05:15 PM | Show all posts
Menakautau replied at 4-4-2019 04:30 PM
Hang dah update kat sini kah kisah batang muda hang tuh???

Awat Tak jadi???

nti kiyu PM manak tau

cek pm tau.....



Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 09:51 AM | Show all posts
kiyudi replied at 4-4-2019 05:15 PM
nti kiyu PM manak tau

cek pm tau.....



Kental buah lai  ler hang nee koyote...


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Nk bg tips utk kebahagiaan keluarga sikit.  

Mak2 dlm ni pagi2 kejut anak2 Subuh tu, jgn lupa bg salam kt dorang.  Jumpa je bg salam.  Kat suami pun mcm tu.  And vice versa.  

Dgn suami n anak lelaki remaja, selalulah pgg bahu mereka dgn mesra.  Dgn anak perempuan atau anak lelaki kecil, selalulah pgg tgn mereka.  Senyum dan berkata manislah selalu. Jgn mudah melatah, jgn tinggi suara.  Ada waktunya kita berlembut, ada waktunya kita bertegas.  Suami pun tunjukkanlah kasih syg tu kt isteri, kt anak2.  Ajal tk kira usia.  Tak kita pergi dulu, mereka pergi dulu.

Semoga kita semua jd ibu2/ayah2 yg solehah.   
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 09:16 AM | Show all posts
Menakautau replied at 4-4-2019 04:25 PM
Salam....

Apa kena dgn hang mya???

w'salam..bukan mantan aku mannak.. org lain..
tapi takpelah..Allah Maha Berkuasa.. aku mana pernah nak menyombong ke apa pun..biarlah org buat aku..aku takkan buat org..aku percaya kifarah tu benar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 12:28 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 7-4-2019 11:47 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Nk bg tips utk kebahagiaan keluarga sikit.  

Terima kasih atas pesanan yg baik.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 08:11 AM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 8-4-2019 12:28 PM
Terima kasih atas pesanan yg baik.

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Terima kasih kembali, bling.  Sharing is caring.  



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2019 04:11 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 9-4-2019 08:11 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Terima kasih kembali, bling.  Sharing is caring.  {:1_14 ...

Waalaikum salam warahmatullahSedang sibuk yg ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 12:47 PM | Show all posts
Edited by Menakautau at 11-4-2019 12:49 PM
Genkidesuka replied at 7-4-2019 11:47 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Nk bg tips utk kebahagiaan keluarga sikit.  

Salam..kejut bangun subuh sekadar beri salam ok ummi..jgn over sangat pegang bahu dgn penuh mesra.....terutama cik abang tuh..nanti dianya Tak bangun benda ala tuh Yang bangun....hang nak jawab?????


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 12:52 PM | Show all posts
myakayina replied at 8-4-2019 09:16 AM
w'salam..bukan mantan aku mannak.. org lain..
tapi takpelah..Allah Maha Berkuasa.. aku mana perna ...

Harlowwwwww..hang tak menyombong?????

Hang tahu Tak the very reason why robin kejongkan diri dari masuk board ini???

Cakap tuh jgn main let go jerk.....

Anyway......hang pakai bomoh siam mana, kalau hang kata semua dah settle sekarang???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:19 PM | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 12:52 PM
Harlowwwwww..hang tak menyombong?????

Hang tahu Tak the very reason why robin kejongkan diri da ...

tak guna bomoh pun..hang ingat aku ni kaki bomoh ke? Allah ada..cukuplah Dia je aku mintak tolong..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:25 PM | Show all posts
myakayina replied at 11-4-2019 02:19 PM
tak guna bomoh pun..hang ingat aku ni kaki bomoh ke? Allah ada..cukuplah Dia je aku mintak tolong. ...

Harlowwwww hang jgn pandang bomoh millennium takda up hokay mya???

Derang pun Islam tau...gunakan kaedah ayat ayat dari kitab suci...takda pung pakai Ayam hitam Dua ekor, telor ostrich 6 bijik segala....

Hang nak manak sambung???

Anyway.....tanda tanda hang rasa hang diperlakukan org tuh, camna mya????


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:31 PM | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 02:25 PM
Harlowwwww hang jgn pandang bomoh millennium takda up hokay mya???

Derang pun Islam tau...gunak ...

aku tak panggil bomoh..aku panggil perawat..kdg ada yg betul ada yg tipu je lebih..hang boleh rasa something wrong dgn hang..so mcm aku , tiap2 mlm aku dengar ruqyah ..sampai badan aku sakit2..adalah yg tak kena..so, cepat2lah buat sesuatu sebelum makin teruk..skrg pun masih dlm proses lagi..tapi in sya Allah la makin ok..

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:33 PM | Show all posts
kiyudi replied at 4-4-2019 05:15 PM
nti kiyu PM manak tau

cek pm tau.....

Harlowwwwwwwww

Hang pm nick manak yg mana???




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089199s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list