Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5111
View
196
Reply

Rumah Borak Warga FD, sembang dan boraklah tentang apa-apa sahaja yang bersangkutan dengan keluarga. Tips membina r/tangga yang harmoni dan menaikkan ekonomi keluarga.

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-3-2019 03:18 PM | Show all posts
kiyudi replied at 28-3-2019 12:53 PM
in real life, definetely a NO... tahingin

melainkan dia ada hantar gambar dialah, itupun kalau betoi gambar dia, bolehlah consider. consider jer tau
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:28 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 28-3-2019 09:06 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Huiii cerita apa tu?  Manak up up kan diri ke?  Allah yg b ...

Salam...

Dunia Kita hari ini terlalu banyak disajikan serta ditatapkan   dgn paparan peperangan, kekejaman muslihat keburukan sedangkan Kita bertanggunjawab  menyembunyikan kebaikan kebaikan yg merata yg boleh dikongsi utk generasi mendatang bagi sandaran kebaikan yg boleh diiktibarkan oleh mereka...

Hang nak manak sambung lagi kah ummi???

Hang jgn buat manak start, ummi...

Cebek hang nanti....


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:31 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 28-3-2019 12:49 PM
alahai manak tu tak payah berebutlah, tak berbaloi

Eleh jelly( jealos) ler hang tuh...kalau hang tak dikutip Mamat non sunnat,  comot hang tuh, sampai sekarang Tak berlaki...Kan,Kan,Kan???




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 03:33 PM | Show all posts
Menakautau replied at 28-3-2019 03:31 PM
Eleh jelly( jealos) ler hang tuh...kalau hang tak dikutip Mamat non sunnat,  comot hang tuh, sampa ...

......









dulu tak comot do, hawt
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:38 PM | Show all posts
kiyudi replied at 28-3-2019 12:53 PM
in real life, definetely a NO... tahingin

A depiction that paints thousand words...



DIA sang PENCIPTA, DIA juga Yang membolak balikkan hati dan cetusan hati manusia yang diciptaNYA, hanya dgn kalimahNYA...

KUN FA YA KUN.....


Hang nak manak sambung lagi????

Bak kata anak buah manak Yang sekarang dah dekat UK reading law...........Your LOSS





































Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:41 PM | Show all posts

Tak comot kalu, dah berderet siblings gayah by now tau.......kan,kan,kan???


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:46 PM | Show all posts
Mana Yang lain lain lagi Nee???Tak masuk lagi Kah????

Hana buffet, odah comot, mynameisiris, mamimia , noor, nuryakmal, monafake...where they all ah???

laki  dah ban derang kah???

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:31 PM | Show all posts
Menakautau replied at 28-3-2019 03:38 PM
A depiction that paints thousand words...

HA HA HA...

okay manak......i x menolak andai itu takdir nya

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:43 PM | Show all posts
Menakautau replied at 28-3-2019 03:28 PM
Salam...

Dunia Kita hari ini terlalu banyak disajikan serta ditatapkan   dgn paparan peperangan ...

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Up sirah Nabi s.a.w. or sahabat2 ke... pun boleh, Manak.  Ada lessons di situ.  

Btw, baru nak bentang gebar jd langsir.  Mujur Manak tk bagi.  Barek2 robok jumpa tu je.  Dh mcm mana, rumah akak in real life pun takde langsir kwang3.

Ok all.  Bykkan selawat esok ye.  Boleh la baca Al Kahfi mula mlm ni kalau takut takdan baca esok.  Insya Allah kita buat sama2.  Kita org umum takat buat zikir fadhilat je la yg mampu.  Semoga satu hari kita mampu up buat zikir darajat pulak.  Insya Allah.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2019 04:40 PM | Show all posts
Ada sesiapa yg teror pasal tenancy agreement? Kemal ada?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 06:24 AM | Show all posts
Bangunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn




Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 07:53 AM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 29-3-2019 04:40 PM
Ada sesiapa yg teror pasal tenancy agreement? Kemal ada?

Willing to pay for the service???

Atau jenis mentaliti Melayu haprak...harap Kan FOC??????
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 07:58 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 28-3-2019 06:43 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Up sirah Nabi s.a.w. or sahabat2 ke... pun boleh, Manak. ...

Salam...yelah rumah hang mana berlangsir......pakai venetian panel blinds jer kan???

Eksen hang ah ummi???

Budak budak zaman sekarang nak kena relatekan jugak dgn kisah kisah yg they can see hear ummi...in short real time....

Sirah nabi Serta sahabat sahabat baginda memang dah selalu sangat pun diper Tengahkan  dan di kongsi sama, Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 08:00 AM | Show all posts
kiyudi replied at 28-3-2019 04:31 PM
HA HA HA...

okay manak......i x menolak andai itu takdir nya

Then macam mana hang boleh tahu yg batang muda yg hang kata Tak jadi dgn hang bukan jodoh yg telah ditakdirkan utk hang???


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2019 10:38 AM | Show all posts
Menakautau replied at 30-3-2019 08:00 AM
Then macam mana hang boleh tahu yg batang muda yg hang kata Tak jadi dgn hang bukan jodoh yg telah ...

di sebut2 lgi psl org tu kenapa?

move on pls.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 01:17 PM | Show all posts
kiyudi replied at 30-3-2019 10:38 AM
di sebut2 lgi psl org tu kenapa?

move on pls.

kah kah kah jgn harap..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 03:48 PM | Show all posts

kn...smpai ke tua dia dok heret nama org tu

pdhal kita dh selamat ngan org lain dah...

saja xde modal nk cuit kita...kan kan.....

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:52 AM | Show all posts
As'salam..selamat pagi semuanya..
doakan kesihatan mya baik2 saja..mya baru je lalui dugaan yg menyakitkan..tapi takpe, tu tanda Allah syg mya..mya nak move on jer..takkan toleh blkg lagi..

mannak , hang jgn nak bebelkan aku.. positif vibes pls...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:13 PM | Show all posts
sesungguhnya kasih manak utk semua warga FD hokay? Enough to go around...takmo rebut rebut.....




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2019 04:16 PM | Show all posts
Menakautau replied at 4-4-2019 04:13 PM
sesungguhnya kasih manak utk semua warga FD hokay? Enough to go around...takmo rebut rebut.....


...

haiyaaaa.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080759s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list