Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4511
View
193
Reply

Rumah Borak Warga FD, sembang dan boraklah tentang apa-apa sahaja yang bersangkutan dengan keluarga. Tips membina r/tangga yang harmoni dan menaikkan ekonomi keluarga.

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2019 02:33 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 12:51 PM
Koyoteeeeeeeeeeeeeeeeee

Where is you gone???

x jadi la sayang...bukan jodoh kiyu...kiyu redha......(lap air mata....)


dah jgn tnya lagi ...tampo kang....

move on pls..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 02:34 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 26-3-2019 02:30 PM
Jangan le malahar manak. I hati tisu.

Tak pa I ada, hahahhahah
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-3-2019 02:34 PM
Tak pa I ada, hahahhahah

Haha... Manak suka nau melahar orang. Nyampah kita. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:38 PM | Show all posts
kiyudi replied at 26-3-2019 02:33 PM
x jadi la sayang...bukan jodoh kiyu...kiyu redha......(lap air mata....)

Maknanya ada chance ler ????


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:40 PM | Show all posts

Hang buat gayah dgn laki hang gelak terlentang tau....

Rumah berkulat, balik kerja terus membuta...ada hati nak jadi bai jaga kohnon...


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:41 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 02:38 PM
Maknanya ada chance ler ????

yes manak ..

am stil ebelebel.....

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:43 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 26-3-2019 02:36 PM
Haha... Manak suka nau melahar orang. Nyampah kita. Haha

Harlowwwwwwwww.....you see me no up ah???

Hang perhatikan betul betul kaum yg kohnon nya kena Lahar dgn manak, sekarang semua dah jadi kekasih manak...

Tak caya???

Caya ler cakap manak???


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:50 PM | Show all posts
kiyudi replied at 26-3-2019 02:41 PM
yes manak ..

am stil ebelebel.....

Price tag macamana koyote????

Zaman chedet Nee jgn ler letak harga sangat...

Manak paham....sekarng harga mencanak bagi yg ada 'pengalaman '......

Lagi lagi macam hang.......


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:53 PM | Show all posts
shida81 replied at 26-3-2019 01:35 PM
bukan la ... dah lama giler aku x join bod ni.... ni baru nk jengok

Kalau benang ini al khatam in two years time, maksudnya terbit dari doa yg Tak baik Kah??.??

Hang jgn nak mula bling.....

Kesarjanaan manak jgn hang nak test....,

Ngerti???


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:56 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 02:53 PM
Kalau benang ini al khatam in two years time, maksudnya terbit dari doa yg Tak baik Kah??.??

Ha ...

so manak still same lagi la ni giler x brani aku nk bukak benang ... terpaksa pakai nick len
setakat nk menjoyah boleh la
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:57 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-3-2019 01:51 PM
I will make mandarin colar too, yeah meh kita geng

Hang kalau nak ambik tempah dari robin, cepat sikit jgn hegeh hegeh, Dia tuh busy tengah buat duit sekarang...nanti masuk bulan ramadhan Dia dah tutup kedai jahitannya...dah nak fokus ambik order mangkuk tingkat utk menu iftar sahur pulak.....

Dahsyat robin Nee.....rezeki Anak Anak katanya....


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:59 PM | Show all posts
shida81 replied at 26-3-2019 02:56 PM
so manak still same lagi la ni  giler x brani aku nk bukak benang ... terpaksa paka ...

Mak aiiiiii...macam ini hang kata sama lagi???

Ibarat belacan terselit dicelah gigi si bling jer Nee.....

Adoiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 03:04 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 02:50 PM
Price tag macamana koyote????

Zaman chedet Nee jgn ler letak harga sangat...

PM tepi utk quotation...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 03:40 PM | Show all posts
kiyudi replied at 26-3-2019 02:33 PM
x jadi la sayang...bukan jodoh kiyu...kiyu redha......(lap air mata....)

move on jodoh itu rahsia Allah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 03:43 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 02:40 PM
Hang buat gayah dgn laki hang gelak terlentang tau....

Rumah berkulat, balik kerja terus membut ...



petang-petang ni layan lagu ni sambil joget sensorang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 03:44 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 02:59 PM
Mak aiiiiii...macam ini hang kata sama lagi???

Ibarat belacan terselit dicelah gigi si bling je ...

....ada aku kisah ngan manak, gitew
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 03:57 PM | Show all posts
Menakautau replied at 26-3-2019 02:57 PM
Hang kalau nak ambik tempah dari robin, cepat sikit jgn hegeh hegeh, Dia tuh busy tengah buat duit ...

Aku nak cita sat pasai one of my jirans, dia sederet dgn rumah lama aku. Dulu ex dia kerja sama hotel dgn laki aku di Datai sana.
Hanya Allah yg tahu punya garang, aku tegur dia sebulan sekalipun susah. Kenduri rumah sapapun kalau kat taman tu jgn harap nak tengok muka dia.
Dia maki habih jiran-jiran bersebelahan, dia ada gangguan jiwa ka apa akupun tak paham.

Last bila rumah aku dah siap akupun pindah makanya lagi jarang jumpa dia, pastu aku nampak dia park kereta baru dia kat luar kws off aku. Rupanya dia kerja kat industry sebelah off aku. Padan lah dgn pengalaman dia yg mmg teror buat baju ni. First and last aku tempah kat dia utk kami bertiga, aku, arwah mak dan Gayah 2014. Mmg elok dia buat tak perfect yg mcm tailor aku kat Kulim tapi better than others. Pastu dia terus kunci rumah, sapapun tak berani hampir sbb dengar-dengarnya dia dah bercerai.

2 hari lepas aku ambil Gayah balik kerja nampak dia buang sampah, aku tegur dia. Tanya dia tak ambik tempahan ke sbb nak raya kan, wal hal aku dah hantar dah setengah dari kain-kain aku kat tailor lain. Dia jawab, emmmm lama dah tak buat sbb tak ada customer
Anak aku tergelak, dgn cengeh nak mampuih sapalah yg berani ketuk pintu rumah hang cik kak oi..

Lepas tu cepat-cepat karau kain-kain lain yg masih ada pi hantar rumah dia, adoiyai, semak, cushion yg banyak tu hanya satu yg kosong, yg lain penuh dgn sampah. Lapur lagilah. Dia tgh buat kuih nak hantar kedai..

Dia tanya nak ukur badan ke tak, aku cakap kenalah sbb aku nak dia buat elok-elokkan. Pastu dia cakap tali tape pengukur tu dia tak ada . Pastu dia tolak aku halau aku balik. aku dengan anak aku punyalah gelak...Tak apalah petang sikit aku bawa tali tape aku dari rumah..hadoi
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 04:05 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-3-2019 03:40 PM
move on jodoh itu rahsia Allah

no regret...kaka beling...

we dont meet people by accident

there's always a reason


a lesson or a blessing..





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 04:20 PM | Show all posts
kiyudi replied at 26-3-2019 04:05 PM
no regret...kaka beling...

we dont meet people by accident

next.....pilih jgn tak pilih


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 04:22 PM | Show all posts
Anak dah besar so main dgn yg ni ahhh
IMG_8187.JPG
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087176s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list