Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6504
View
199
Reply

Rumah Borak Warga FD, sembang dan boraklah tentang apa-apa sahaja yang bersangkutan dengan keluarga. Tips membina r/tangga yang harmoni dan menaikkan ekonomi keluarga.

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-3-2019 07:10 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,
Nampaknya tak ada sesiapapun yang berminat nak buka rumah ni. Oleh yang demikian meh ler Kaka Belings pacak tiang dan bertukang..
Sila-sila, jangan malu jangan segan, kita borak-borak sambil mengambil iktibar melalui kisah-kisah yang dilalui oleh kawan-kawan kita di luar sana.
Sekarang ni musim LIMA2019 maka kaka akan dengan rajinnya akan post banyak gambar-gambar pasal kapal terbang atau kapai laut untuk tatapan anda semua. Bertabahlah adik-adikku sekelian hahahahha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Sambil tunggu bling gantung gmbr, akak hias2 sikit rumah ni ye.  Tmbh alas meja ke, kusyen ke... apa yg patut la.  

Sori la lama tk borak2 kt rumah borak.  Akak byk masuk rumah luahan... mana2 board yg ada rumah luahan, situ ada la akak.  Tp bkn meluah pun.  More to menulis journal.  

Ok, jaga diri n ahli keluarga masing2 ye.  Kita semua cekal!  
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 11:50 AM | Show all posts
lama gile x masuk BOD ni... bertahun da... dulu mase active BOD ni sllu bc kisah sedeyy forumer sampai terbawa2 kat life sendiri.. sllu marah hb sbb tkut hb jd mm somi2 dlm BOD ni.. lama2 hb marah dia kata ape kene mengena cite org dgn dia kemudian dinasihatkan supya bersara dr BOD ni oleh hb
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 03:05 PM | Show all posts
lama x lepak FD

dok bertunggu tangga kt LE

love la sgt kan.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2019 04:36 PM | Show all posts
shida81 replied at 25-3-2019 11:50 AM
lama gile x masuk BOD ni... bertahun da... dulu mase active BOD ni sllu bc kisah sedeyy forumer samp ...

Dahsyat naw cite acik gojes ketika itu.....hadoi, debar je jantung baca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2019 04:38 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 22-3-2019 08:26 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Sambil tunggu bling gantung gmbr, akak hias2 sikit rumah n ...

Waalaikum salam,
Itulah rancak menulis berkajang kat rumah sebelah, hangpa semua mmg free nu, rajin sungguh.
I was busy sesangat semenjak bos balik sini. Mana nak suap anak burung tu makan, nak tukar lampin, nak buat kerja offis.
balik rumah kdg-kdg tak sempat ke takda mood nak masak, rasa nak pejam mata ja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2019 05:04 PM | Show all posts
Korang dah tembah baju raya belum tahun ni? Ke nak beli kat kedai RTW jer. Tahun lepas aku beli ja, tak ada mood nak buat sbb my husband tak da baju Melayu hahahhaha, semua beli jah.

Hari ni kami tempah pulak. Tempah utk pakau setahun hahahhaha bayar dam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2019 06:28 PM | Show all posts


Sedihkan? Tapi perkara-perkara begini banyak berlaku kpd ramai pasangan
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 09:14 AM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 25-3-2019 05:04 PM
Korang dah tembah baju raya belum tahun ni? Ke nak beli kat kedai RTW jer. Tahun lepas aku beli ja,  ...

dak lagi akak bling2....selalu beli saat2 akhir....kdg2 tempah baju raya...ambik lepas raya...raya kan sebulan....umuq mcm kita ni lebih pada anak la...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman Kaka, hidup suami isteri umpama pembelajaran sepanjang hayat gitu. Sepanjang kak hidup berumahtangga, bukan takde ujian, ada cuma lite2 gitu.

Tahun lepas kak diduga. Dugaan yang sangat berat. Tak pernah termimpi diduga macam ni.

Rasa macam batu menghempap dada.

Rupanya dugaan Allah bagi tu , Allah nak beri nikmat kasih sayang. Selepas dugaan berlalu, hidup kak suami isteri berubah 360.

Kak doakan kita semua bahagia sampai syurga. Ku ingin bersamamu hingga ke syurga wahai suamiku.


Kerana suamiku , lelaki kiriman Allah
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 25-3-2019 04:36 PM
Dahsyat naw cite acik gojes ketika itu.....hadoi, debar je jantung baca

Tenkiu yunk for pacak tiang rumah baru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 12:00 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 26-3-2019 10:51 AM
Pengalaman Kaka, hidup suami isteri umpama pembelajaran sepanjang hayat gitu. Sepanjang kak hidup be ...

Sedihnya kak, sayapun harap macam gitu juga kpd semua kawan-kawan di sini.
Mana ada r/tangga yg tak dilambung badai, jgn tsunami sudehhh

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 12:01 PM | Show all posts
Sasha replied at 26-3-2019 11:59 AM
Tenkiu yunk for pacak tiang rumah baru

Sama-sama yang, mailah memeriahkan LIMA2019
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-3-2019 12:01 PM
Sama-sama yang, mailah memeriahkan LIMA2019

Bling2 ada kat Langkawi ke sekarang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 12:10 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 26-3-2019 12:03 PM
Bling2 ada kat Langkawi ke sekarang?

ya saya. Sesekali bingit telinga, airport seberang jln ja
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:27 PM | Show all posts
Benang yg bakal memecahkan record thread sebelum ini oleh tuan tanah yg sama.....berkubang selama setahun 4 bulan baru khatam....mimik kalau mengandung dah boleh nak siap Dua anak ......



Manak target kali ini benang ini bakal khatam dlm Dua tahun...

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:33 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 22-3-2019 08:26 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Sambil tunggu bling gantung gmbr, akak hias2 sikit rumah n ...

Salam....

Maaf cakap, kalau setakat ummi yg hias rumah Nee..confirm dari alas meja, pada kusyen sofa, langsir, alas kaki jamban semua dari kain perca ,warna dan corak sama....

Please don't....

Bab bab hias rumah Nee biar robin yg buat......setiap sudut rumah nee bakal kilat Dia kerjakan..taste Dia pun , rizalman pun kagum...

Ummi kenal rizalman @ maison ke haper tuh Kan?

Don't mistaken Rizalman dgn Jovian mandagey tau....






Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:39 PM | Show all posts
Sasha replied at 26-3-2019 11:59 AM
Tenkiu yunk for pacak tiang rumah baru

Amboi 3x.....bukan main makan gaji buta hang sejak Dua menjak board FD nee jadi kawasan perkuburan eh cacha????
Sampai admin kena alert manak supaya kembalikan kegemilangan FD seperti dulu kala..katanya...org dah takut dan tak berselera nak masuk board FD lagi..

Pasal apa eh cacha???

Kalau hang dah takda kerja...mimik Tak payah ckap ler....dah semakin bulat pipi waist dia......hidup senang...takda cabaran kt dalam board ini ...


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:43 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-3-2019 12:00 PM
Sedihnya kak, sayapun harap macam gitu juga kpd semua kawan-kawan di sini.
Mana ada r/tangga yg t ...

rumahtangga tsunami with reference to Geng FD kita nee..boleh hang kasi satu contoh???

Takut Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:45 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 26-3-2019 12:03 PM
Bling2 ada kat Langkawi ke sekarang?

Mayor langkawi bling Nee, longer than be end menerajui negara.....

Hang tak tahu kan???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098467s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list