CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 11451|Reply: 75

Selalu 'Cilok' Barang Dari Bilik Hotel? Hanya 4 Barang Ini Boleh Dibawa Pulang!

  [Copy link]
Post time 22-3-2019 03:13 PM | Show all posts |Read mode
Teruja menginap di bilik hotel adakalanya mendorong keinginan penginap mengambil sesuatu untuk dijadikan kenang-kenangan.



Kelengkapan mandi antara yang sering 'dicuri' tetamu ketika menginap di bilik hotel terutama jika bentuk sabun atau bekasnya menarik perhatian.




Kredit foto: iStock




Lebih ekstrem daripada itu, ada yang mencuri cadar dan seterika. Dan ia mungkin tidak pernah terlintas di fikiran anda, namun METRO.co.uk melaporkan terdapat segelintir pengunjung membawa pulang alas tempat duduk tandas!


Adakah semua ini dibenarkan? Hasil kajian METRO, ini antara barangan yang dibenarkan dan tidak dibenarkan untuk dibawa pulang dari hotel sekitar United Kingdom dan Amerika Syarikat.




Anda dibenarkan untuk membawa pulang:




1. Kelengkapan mandi




Kredit foto: Big Hospitality



2. Alat tulis


3. Selipar


4. Poskad




Jangan ambil:




1. Jubah mandi




Kredit foto: Vision Support Services




2. Tuala




Kredit foto: Condé Nast Traveler




3. Kitab suci


4. Pengering rambut


5. Seterika


6. Jam


7. Radio




Difahamkan, sesetengah hotel mungkin akan mengenakan caj tambahan jika anda didapati mencuri jubah mandi, seterika, tuala dan lain-lain. Caj itu mungkin akan ditambah pada bil anda sebelum check out.


Atau, anda mungkin akan menerima panggilan berhubung kehilangan barang dan diminta membuat bayaran.


Cuba kongsikan barang paling luar biasa pernah anda 'cilok' dari bilik hotel selain sabun dan tuala! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ouhhh x pernah punla amik barang hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
iols amik sabun jek. watpe ntah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:21 PM | Show all posts
lama dh tau
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:22 PM | Show all posts
Same like me suka hoard soap, shampoo, berus gigi then simpan sampai mati kot-kot boleh bawa ke kubur
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:24 PM | Show all posts
Suka amik sabun n shampoo sebab convenience bawak travel
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:34 PM | Show all posts
dokupangg replied at 22-3-2019 03:22 PM
Same like me suka hoard soap, shampoo, berus gigi then simpan sampai mati kot-kot boleh bawa ke kubu ...

ahahahahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada hotel dia siap lekat dah sabun tu kat dinding..
Beso...
Nak.mandi..tekan je..
Tp tu la..iols dok pikir.org sebelum iols guna..eee
Ni kat aloft
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2019 03:38 PM | Show all posts
aku tengok kat fb aritu ade org siap buat koleksi

penuh da almari die simpan brg2 mcm tu dr hotel
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ambil selimut MAS je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:53 PM | Show all posts
so far sabun Legoland Hotel yang paling
cantik pernah bawak balik..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 22-3-2019 03:38 PM
aku tengok kat fb aritu ade org siap buat koleksi

penuh da almari die simpan brg2 mcm tu dr hotel ...

Diorang wat koleksi pastu tak guna ke hingga expired?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:02 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-3-2019 03:53 PM
Diorang wat koleksi pastu tak guna ke hingga expired?

memang tk guna langsung
die simpan je dalam 1 almari
aritu die ade share kt grp back packers
nk share kt sini krg mati i kene marah plk klu tuan empunya diri thu pic tu msk sini
tp mmg 1 almari penuh, sabun, syampoo.. dr semua hotel yg die pnh pergi
die siap tulis kt caption, org kumpul fridge magnet tp die kumpul sabun dn shampoo hotel
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:06 PM | Show all posts
biasa amik sabun mandi shampo bagai tu jer lah..lain2 tak berani.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Seingat2 iols shower gel kat club med yang best.
Selalunya hotel guna brand apa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:24 PM | Show all posts
dokupangg replied at 22-3-2019 03:22 PM
Same like me suka hoard soap, shampoo, berus gigi then simpan sampai mati kot-kot boleh bawa ke kubu ...

sama...hahha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2019 04:25 PM | Show all posts
shernazz replied at 22-3-2019 03:35 PM
Ada hotel dia siap lekat dah sabun tu kat dinding..
Beso...
Nak.mandi..tekan je..

iya..kat citi tel midvalley pun sama...ms pergi baru2 dia buka dulu

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:26 PM | Show all posts
curikkkk dueetttt
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:33 PM | Show all posts
Zaman sekarang dah makin banyak hotel letak shampoo dan shower cream jenis display lekat ke dinding jer nak jimat cost.  Sebab dia orang tahu kalau bagi dalam botol2 comel mesti ramai yang akan bawak balik.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Batteries?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 10:27 PM GMT+8 , Processed in 0.097321 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list