Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8671
View
83
Reply

Salam forumer, sesape tau psl kisah hotel mayangsari dan hotel corus kt pd?

[Copy link]

Author: Azizul345       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2019 03:32 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 26-5-2019 04:56 PM
Iolls penah pegi 'princess' beach resort...gomen punya..tempat dia satu jalan dgn ilham pnb..masa i  ...

rasanya nama dia Permaisuri Hotel kot..mmg cantik dalam hutan kedalam kan..meols x penah duduk tapi penah makan buffet bulan puasa..tu laa.dengar2 dah tutup,,kenapa yek?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 27-5-2019 03:32 PM
rasanya nama dia Permaisuri Hotel kot..mmg cantik dalam hutan kedalam kan..meols x penah duduk tap ...

Ohhh... Dah tutup eh? Dulu selalu nampak group group bikers stay kat situ... Elok jer parking depan hotel mcm exclusive.

Tapi katanya jalan nak masuk ke kawasan hotel tu mmg angker. Even yg il*am tu pun ada cerita psl kakak cantik.

Kan tu jalan yang nak masuk hutan reserve and juga blue lagoon... Kalau x silap jalan lah... Hahaha

Tapi pantai belah pu*eri dgn il*am tak lawa, psl dia bukan macam pasir pantai tapi mcm tanah warna kuning.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamagarik replied at 27-5-2019 05:57 PM
Ohhh... Dah tutup eh? Dulu selalu nampak group group bikers stay kat situ... Elok jer parking depa ...

Ttup..i taktau knp...sbb so far fasiliti okay..masih baru...managmnt problm kot...iolls suka dduk i*ham...sbb selesa n besar..hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:06 PM | Show all posts
Mamagarik replied at 27-5-2019 05:57 PM
Ohhh... Dah tutup eh? Dulu selalu nampak group group bikers stay kat situ... Elok jer parking depa ...

ya..pasir kuning sbb dah dekat bukit tu kan..bertanah liat ..memang itu jalan ke reserve land..I*ham tu ramai gak kata angker..tp iols eluk je..alhamdulillah x kena pape time tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:08 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 27-5-2019 08:24 PM
Ttup..i taktau knp...sbb so far fasiliti okay..masih baru...managmnt problm kot...iolls suka dduk  ...

besar kan..tapi perabut2 langsir cam gelap je,,betui tak?hotel lama kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 28-5-2019 12:08 PM
besar kan..tapi perabut2 langsir cam gelap je,,betui tak?hotel lama kot

Hotel baru beb...dlu rumah persekutuan kerajaan..dlu rumah kayu..semi D...then diorg robohkan..buat mcm apartment..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:47 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 28-5-2019 02:08 PM
Hotel baru beb...dlu rumah persekutuan kerajaan..dlu rumah kayu..semi D...then diorg robohkan..bua ...

oo kisahnya..tp rasa cam malap je..my fren kije situ dah bertaun..dia kata x penah nmpak apa2..i ckp u kije ofis kot..so mana nak ada..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 28-5-2019 02:47 PM
oo kisahnya..tp rasa cam malap je..my fren kije situ dah bertaun..dia kata x penah nmpak apa2..i c ...

Ce u tanya kwn u..nape ttup..rate gov rm250 apartmt 3 blik..bestt sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:47 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 28-5-2019 03:37 PM
Ce u tanya kwn u..nape ttup..rate gov rm250 apartmt 3 blik..bestt sgt..

kawan i kije PNB Il*am bukan Permaisuri tu..Il*am x tutup kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 06:05 PM | Show all posts
Setakat ceri duk corus tu, ok je inshaa Allah takde apa2. I*ham pun ok walaupun dalam mcm gelap sikit..tapi masa mula2 ceri duduk dulu mcm baru dibuka dan ramai orang stay situ siap ada family day
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah dok yg sebelah corus tu. Peredais legun namanya. Tak angker tapi sgt la tak best.
Sampah previous client tak kutip. Towel tak de. Toilet tak leh flush. Parking kena pegi sekolah yg seberang jalan tu.
So kami check out pkl 9 pagi. Tak pyh la sampai pkl 12
Yg herannya kat agoda ke trip advisor ada yg bagi 5*. Mesti staff diorang yg bagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 28-5-2019 03:47 PM
kawan i kije PNB Il*am bukan Permaisuri tu..Il*am x tutup kan

Tak ttup...masih lg beroperasi....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 10:02 AM | Show all posts
smeetasmitten replied at 28-5-2019 10:32 PM
I pernah dok yg sebelah corus tu. Peredais legun namanya. Tak angker tapi sgt la tak best.
Sampah p ...

yg mana yek..bukan ke nama penuh Corus tu..Corus Paradise Lagoon..sebelah yg lampu banyk..tu bilek2, yg kurang berlampu tu unit2 apartment (kebanyakannya kepnyaan individu)
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 11:04 AM | Show all posts
Dah banyak kali stay Ilham... best , xperlah berlaku yg bukan2..
mlm2 kami siap main nyorok2 area hotel....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 29-5-2019 10:02 AM
yg mana yek..bukan ke nama penuh Corus tu..Corus Paradise Lagoon..sebelah yg lampu banyk..tu bilek ...

Yg kurang lampu tu la.
Teruk benor condition. Entiti pun tak hingin nak lepak situ
Memang individually owned tapi ada management yg uruskan
But so poor management
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 12:13 PM | Show all posts
smeetasmitten replied at 29-5-2019 12:08 PM
Yg kurang lampu tu la.
Teruk benor condition. Entiti pun tak hingin nak lepak situ
Memang indivi ...

betui2..dah la lampu malam..entiti x hingin kata ko..bersepah entiti kat sini..tempat bcengkerama terbaikkk
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 12:36 PM | Show all posts
Ada banyak corus ke kat PD ni?  Dlu pernah stay corus paradise resort  tahun 2015. masa tu kursus 2 minggu. tak ada la pengalaman yg seram pon, cuma sendiri2 je rasa takut..

Perabot dlm bilik semua yg jenis lama2..lampu pon kelamm je. Bilik plk paling hujungggg..mlm2 takut jugak la kalau balik sorang2. hahaha.  Pernah skali tu, malam, lepas kursus balik awal, masuk bilik rasa mcm nmpak kelibat org lain dlm bilik tu..hahahah terus call roomate suh dia balik cepat. Tapi rasanya xd apa pon
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Penah stay kat ilham.. xtau pun org kata angker.. pengalaman meols dok situ ok je.. cantik bilik dia luas.. mmg meriah klu pegi ramai2.. kat ilham tu sdri takde rasa pelik pun.. tp jln nak masuk ilham tu mcm seram sikit malam2.. tp nsb baik byk kereta lalu.. so xterasa sgt
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Apela nasib iols kalau tak bace kisah2 hotel kat forum ni

Dulu suka tido hotel amik inspirasi, now lelap pun tak mampu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:38 AM | Show all posts
penah stay kat MayangSari utk 3hari. so far takde apa2.
cuma perasaan seram tu ada rasa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074770s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list