Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8621
View
83
Reply

Salam forumer, sesape tau psl kisah hotel mayangsari dan hotel corus kt pd?

[Copy link]

Author: Azizul345    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-3-2019 10:24 PM | Show all posts
penah stay dekat corus, tapi bukan bangunan corus, yg sebelah dia yg creepy tu. iye, mmg creepy, sbb  tak ramai stay dkt bangunan tu. malam2 kalau nk masuk bilik, kena lalu hallway suram, pastu dah la mmg rupa bangunan tu usang. tapi alhamdulillah tak kena apa2, tp mcm2 precaution amek la. sepanjang lalu tu mulut tak putus2 baca ayat qursi, sebelum masuk bilik baca 3 qul (sbb masa tu balik bilik malam), siap tido tak tutup lampu, tak tutup tv lagi. hahahah takut punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 01:50 AM | Show all posts
puteribaya replied at 25-3-2019 03:25 PM
hotel ini makanan sedap bole tahan..hotel ni didirikan atas tapak rumah mayat hospital PD yg lama. ...

kat hotel mana yg budak mati tu chuolss
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 09:30 AM | Show all posts
putribatrisya replied at 31-3-2019 01:50 AM
kat hotel mana yg budak mati tu chuolss

Lega*y..(tak kena saman ke?kalu sebut nama)skrg ni zaman saman menyaman
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 10:07 AM | Show all posts
LipasComel replied at 30-3-2019 10:24 PM
penah stay dekat corus, tapi bukan bangunan corus, yg sebelah dia yg creepy tu. iye, mmg creepy, sbb ...

oo situ creepy sbb mostly private belonging..sesetengahnya tuan dia dah migrate pun dah..so ada gak yg agent manage..mmg bukan under Corus..I penah duduk dgn fren bberapa bulan..tumpang, kalau balik lepas pukul 11..x berani sorang mesti panggil teman..gelap semacam..lif nya sempit..dining hall apartmen tu ngadap laut lepas..gelap..x berani jenguk keluar kalu malam..tapi x penah tserempak sesiapa pun..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 12:28 PM | Show all posts
pernah stay dekat Mayang tahun 2008 dan tahun 2017.Masa tahun 2008 tu, hotel tu baru bukak ambil apartment 3 bilik bangunan depan tepi jalan tu. Tahun 2017, family day dekat sana blok baru.Bangunan depan tu dah terbiar kosong, scary betul tengok malam-malam. Memang sunyi sepi jer hotel tu masa family day dkt sana, rasanya family kami je kot yang check-in..tp Alhamdulillah takde apa yg berlaku
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Mama pernah tinggal 2 kali dkt hotel mayangsari nih. 1st time tinggal kat sana, takdelah benda pelik berlaku pasal ada org buat majlis kahwin kat banquet hall dia and semua sanak sedara diaorg tinggal kat semua apartment yg available. Time ni, bangunan baru aje yang beroperasi dan cuma 3 tingkat sahaja yang dibuka untuk disewa.

Kali kedua pulak selang beberapa bulan dari 1st time tu. Masa ni tempat tu kosong... Memang sunyi sepi lah cuma 2 lagi apartment yang ada orang sewa. Ptg tu, Mama jalan2 lah keliling koridor apartment yang Mama sewa tu, sampai jer unit yang terakhir tu, yang saiz unit dia lagi besar dari unit2 yang lain, Mama jenguk lah tengok dalam. Pasal, unit tu tak berlangsir dan kosong... Satu apa perabot pun takde.

Pasal unit tu kosong, bolehlah nampak area balcony dia... Mama terperasan, balcony tu macam berumput.... Dan.... Ada batu nisan lah kat situ....terus mama pusing and jalan tempat lain.

Malam tu lepas dinner, memang dia start kacau lah... Pintu depan dia cuba bukak beberapa kali. Padahal dah kunci dengan selak nya sekali. Lepas tu boleh dengar pintu unit sebelah dia hempas hempas kan pintu.

Mama pasang lah ayat kursi dengan ayat Quran dkt phone... Pun dia kacau sampai lah sebelum Subuh tu baru senyap.

Kitaorg takut nak keluar dari unit and checkout malan tu jugak, pasal ada anak2. Maunya dia kejar.. Hish. Dahlah lif dia uzur seuzurnya. And boleh berhenti dkt tingkat2 yang takde penghuni.

Tahun lepas diaorg cuba revive area tu, ada restoran steamboat kat area restoran dia. Tapi haram takde orang langsung, padahal view dia memang lawa. Ialah, orang dah memang tahu cerita Mayangsari tu memang tak jejak kaki ler ke sana.

Lepas tu, macam ada some units yang diaorg sewakan bagi pekerja asing tinggal pulak. Awal tahun ni memang dah closed down terus. Kereta dah tak boleh masuk pasal pagar depan dah berkunci.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 11:40 AM | Show all posts
cikX87 replied at 23-3-2019 08:12 PM
rasa aku aku pernah cerita pasal pengalaman kat hotel ni kat thread lama aku dulu. tak pasti ada seb ...

Ya, betul...
sebelum ni dah ada thread untuk hotel2 yang angker temasuk Mayangsari... rasanya boleh try search dekat thread tu..ramai jugak org yang komen tntg hotel tu...cer try tengok sana eh..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 12:00 PM | Show all posts
try check dalam benang ni...

*Menakutkan! Ini Senarai Hotel Berhantu Di Setiap Negeri*
1. Kisah-kisah seram di hotel (Dalam dan Luar Negara)
2.  [SERAM HOTEL]kisah seram di hotel (dalam dan luar negara)

Mungkin boleh merge kut..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk hotel dan sy try kat PD ni tp semua ok jer no problem..boleh jadi sbb sy biasanya datang beramai2 dgn anak2 dgn maid..riuh aje dan xde rasa apa2..tiap2 kali holiday happy aje..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 03:11 PM | Show all posts
My friend beli satu unit mayang sari ni.. dia macam skim time sharing..
Start awal tahun ni dah tak dapat contact management..
Call tak berangkat dah..
So far pernah duduk dua kali kat apartment yg 3 bilik tu..
Memang rasa lain macam jgk la.. tapi maybe sbb masa tu low season.. tak ramai penghuni..
Time cuti sekolah ramai je book..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 03:08 PM | Show all posts
Mamagarik replied at 14-5-2019 11:10 AM
Mama pernah tinggal 2 kali dkt hotel mayangsari nih. 1st time tinggal kat sana, takdelah benda pelik ...

tu Embok Vil**ge..ramai jah org datang makan esp weekend..sebelah mayang sari tahun lepas kat kawasan datar tu ada pacak khemah byk utk disewa..lebih kurang 100 kemah kot..tapi sekarang tahun ni dah x de lagi..dengar citer x dpt smabutan sbb ramai komplen kena gangguan..agaknya makhluk2 dari myg sari datang situ sbb tmpat dorg x ada pengunjung..so nak beramah mesra ngan jiran
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 24-3-2019 10:21 AM
Corus ok jer.. kmi nginap ok..
tp kita pnh p kt 1 hotel ni.. mmbe nginap situ.. dlu nama LEGACY.. l ...

Mak aihh scary la plak, aku paling takut kalo naik lif srg2 then pintu lif terbukak kt level lain..aku siap imagine ada benda lain masuk sekali dalam lif masa pintu lif terbukak
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
gopal replied at 26-3-2019 11:19 AM
dulu ado skali..bos kito dok kat t__s_le....kat tkt 6...tgh2 mlm bila dia pusing ade pompuan rambut  ...

Fuhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 17-5-2019 03:08 PM
tu Embok Vil**ge..ramai jah org datang makan esp weekend..sebelah mayang sari tahun lepas kat kawa ...

Bukan Embok Village. Itu ada lagi. Ini ada satu steamboat rest betul2 dlm kawasan mayangsari nih.

Anyway, i hope ada org dah drain air pool mayangsari nih. Psl masa kitaorg tinggal situ, ada budak2 dari taman perumahan berdekatan berenang dalam pool tu pasal takde guard nak peduli.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 25-3-2019 03:32 PM
Corus..memang ramai yg jumpa..tapi iols dah banyak kali pegi..Ok je.Anak meols honey moon kat situ.. ...

Perghh mmg tkkan la menginap kt sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
united_holland replied at 19-5-2019 08:44 AM
Mak aihh scary la plak, aku paling takut kalo naik lif srg2 then pintu lif terbukak kt level lain. ...

Traumaa dowhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:58 PM | Show all posts
Mamagarik replied at 20-5-2019 06:17 PM
Bukan Embok Village. Itu ada lagi. Ini ada satu steamboat rest betul2 dlm kawasan mayangsari nih.
...

oo ye ye..ada tp dah lama tutup..air kolam tu kalu hujan ada laa..tp x sure ada ke tak yg mandi lg..dulu ada gak guard tinggal kat salah satu bilek tkt 2/3..tapi sekarang ni nampak lansung x de org..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:03 PM | Show all posts
Drogo replied at 20-5-2019 09:19 PM
Perghh mmg tkkan la menginap kt sana

nasib2 laa..meols byk kali pegi..x de apa..in shaa allah..mana2 hotel pun ada maklumlah selalu kosong more than 3 days..so dia datang la
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 21-5-2019 01:03 PM
nasib2 laa..meols byk kali pegi..x de apa..in shaa allah..mana2 hotel pun ada maklumlah selalu kos ...

Tula better cari yg ramai org sikit la
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolls penah pegi 'princess' beach resort...gomen punya..tempat dia satu jalan dgn ilham pnb..masa i pgi tu,princess baru dibuka...apartmnt i berhdapan tempt prking n hutan...masa 1st day blik mkcik i kena..malam2 ada org pulas tombol pintu laju2..dia ingtkn sepupu2 i buat prank..dia buat bodoh..esknya dia tanya la dgn weolls..asal pulas tombol pintu blik dia...weolls ckp manada..semua tido awl terbongkang..2nd day bru ramai2 kena...fmly i semua tido 1 blik je. Berhimpit...then pintu blik weolls org ketuk bertubi2...then perempuan menjerit..kuat sgtttt...then mcm org hempas pintu..huhuhuhihi...tobat la i nk gi lagi...tpi skrang i taktau knp diorg tutup...padahal bilik cantik..swimminh pool pn best..dalam..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084017s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list