CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: Sang_Pencinta

Gara-Gara 'I Was Here', Gunung Kinabalu Habis Dicemari Sampah Pendaki

[Copy link]
Post time 20-3-2019 04:16 PM | Show all posts
Elok la nama ko terpampang. yg penama2 tu kompem upload kat socmed masing2 kan? so, pegi cari dan basuh otak dia kaw2 knpe berani buat sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah borak dgn kaki hiking...kita tanya pasal masalah sampah ni, dia kata geng2 hiker yg authentic ni  juga yg akan bawa plastik sampah pungut sampah2 mereka ni yg daki gunung semata2 utk post kat media sosial atau ikut2 orang je..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 04:26 PM | Show all posts
kalau dulu2.. "i was here" ni conteng atas batu.. atau toreh dekat pokok kaktus. LoL
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 04:37 PM | Show all posts
nak lg extreme buatlah style mcm kt everest. jasad sbg penanda
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduiii ambil jelah gambar.  Dah tentu2 org akan tahu ko mmg dah kat atas gunung tu. Tinggal kan sampah pulak.. Disiplin diri & tanggungjawab kosong betul
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape aku rasa org yg tulis tu org yg sama...maybe satu group kot so satu org tolong tulis nama2 tu..tapi mcm pelik je buang kertas I was here camtu je..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 05:08 PM | Show all posts
bodoh tak bertepian....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2019 05:18 PM | Show all posts
grouper replied at 20-3-2019 05:00 PM
Nape aku rasa org yg tulis tu org yg sama...maybe satu group kot so satu org tolong tulis nama2 tu.. ...

Saya rasa macam satu group ni

Most probably remaja2 yang posting di IG
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
soo yesterday la style gini.. ambik gambar cukup ler
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ape jenis pendaki ni buat smpah pulak.. cis
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la ak x fhm dgn pendaki2 or yg suka berkelah kt sungai2 ni, kata nk dekat dgn nature, tp dok buang sampah merata2. Sbb tu bila mak ak ajak g berkelah kt sungai, baik le ak tidur kt umah. Ko g sungai buat sakit hati nmpak bekas2 mknn, botol air, menyampah. Nk tlg kutip ak xla mcm org jepun tu. Sampah sendiri buang sendiri, sampah org lain buat derk je.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 10:36 PM | Show all posts
Vongok mana yg tingglkan sampah atas gunung ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah manusia2 bandar yang lebih sakai dari monyet.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 03:33 PM GMT+8 , Processed in 2.512534 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list