Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2636
View
39
Reply

[Buku] Buku Yang Dibeli / Dipinjam Sepanjang Bulan (bah. 3)

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-6-2019 10:53 AM | Show all posts
bulan lepas sempat beli :
1- Sugar? Yes, please... - Reham Makhtar
alahai...hampir2 je nak give up baca sbb sepjg masa je jahat. jahat x sudah2 sampai dh rasa boring. apa punyer psiko watak2 kedua neyh? last2...seb baik hepi ending...yg mula2 no, thanks dh jadi yes, please...
2 - Ari - Mahizan Husain
utk org yg suka baca citer gedik2, mesti diorg fikir citer ni x best. citer ni ala2 jurnal la (watak utama mmg kata dia tulis ala2 jurnal). kisah hidup dia. mcm tu, mcm ni...mcm mana dia hidup dlm buruan & sgt2 hargai sahabat. bg kucen, citer ni mcm org jahat yg baik. orang nmpak Ari ni jahat sbb dia samseng, gengster, pembunuh dan gila tp sebenarnya dia ada sisi lain yg sgt2  harus ditabik. jadi gengster tp ambik berat soal kebajikan keluarga anak buah. kemudian duit dia guna utk bantu org2 memerlukan. tp ending buat tertanya2...siapa giri? sampai sudah x bgtau...hahaha...ops...byk puloks spoiler. apa2 pun, kucen suka buku ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 08:13 AM | Show all posts
beli buku nieee bberapa hari b4 raya arie tuuu....ada offer....3 buah = RM20..tah bilerrr kala nk mbacanyaa...x tau lerrr..









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrscolour at 15-6-2019 01:22 PM

Sebelum raya beli buku ni:
Main topic:
1. Mencari Kecermerlangan Hakiki
2. Tips2 Cemerlang
a. Cemerlang dengan menjadi Global Champion
b. Cemerlang dengan Iman dan Takwa
c. Cemerlang dengan Ikhlas
d........(byk lagi nak details kena beli hehehe)

Yang pasti isi kandungan semuanya berlandaskan ayat2 AlQuran dan contoh2 dari zaman Para Nabi. Recommended!!

p/s: belum habis baca hehehe
20190615_131628.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 07:29 PM | Show all posts
Buku-buku yang dibeli tapi belum habis baca lagi :


Kandil Di Kaki Gunung
kompilasi 3 buah buku tentang pengalaman hidup penulisnya dari zaman kanak-kanak hingga dewasa... best buku ni...santai je baca..


7 Hari Mencintaiku 2 .. belum start baca lagi


Jangan Menangis Cinta


Andai Itu Takdirnya 2.. kena baca balik yang no 1 sebab dah lama khatam yang tu.... dah lupa story nya


#semua novel SR tu baru beli semalam sebab ada offer...belum start baca lagi pun hehehe



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Buku buku yg latest saya beli tapi baru 2 yg habis. Beli di singapore dan bookdepository
IMG_20190707_215734.jpg
IMG_20190707_215754.jpg
IMG_20190707_215749.jpg
IMG_20190707_215742.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:11 AM | Show all posts
pembelian pertama selepas lama 'puasa' beli buku baru sampai semalam



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:18 PM | Show all posts
bulan ni bajet larik, x sempat nk kejo. jadi sempat curi2 beli 2 buah buku ni je...

1) Cik Yah & Encik Lias - Airisz. dah abis baca dah...
best jugak tp mmg ada berkait & sedikit sebanyak kena dgn zaman sekarang. anak2 asyik jdkan mak ayah bank diorg. mcm mak si Lias kata dia telah melahirkan 2 org 'tuan'. tuan sini bermaksud bila diorg balik, mak akan jd kuli, org gaji, tukang masak...alaaa...keje2 seangkatan dgn keje org gaji la. nasib baik Si Lias & Yah ni x mcm tu. w/pun keje kampung, diorg hormat org tua, jaga orang2 tua diorang...kisah masyarakat yg sempoi tp penuh maksud tersirat...

2)memori Inara - Sara Aisha
sedang baca. jd x buleh komen lebih2 @ bg spoiler byk2. masih dlm fasa tertanya2 lagik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita beli buku ni utk anak kita, 7yrs old. Since dia suka expore, topic science and all fiksyen... and most of the time kearah how hebatnya omputeh ni.. so try nak tukar mindset anak.. so i beli buku stories from hadith and quran, where content dia sgt best..

The creation of universe
The Heaven and the earth

and many more.
IMG_20190724_200613.jpg
IMG_20190724_200637.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahad baru ni beli buku motivasi Stay Strong by Bonda Nor

9789830978093.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2019 12:32 PM | Show all posts
untuk akhir bulan July .. sambar 4 buah buku .. good deals .. RM100 plus postage ..

buku dari Affifudin Omar
1. Man Deleng
2. Seludup
3. Dilema Rasis
4. Tun Perak

next target nak cari

1. Tun Tuah
2. Odisi Anak Kampar
3. Konspirasi

beli dengan Qreazant .. memandangkan buku ni takde di kedai buku dah ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bulan lepas beli Budak Hostel Otaknya Sewel (BHOS) karya Hasrul Rizwan keluaran Dubook.
Cerita sangat elok buat orang yang baru berjinak nak membaca sebab ceritanya sangat ringan dan kelakar. Sesiapa yang budak hostel pun patut memiliki buku ni sebab semua plot dalam citer memang berlatarbelakangkan suasana sekolah dan asrama. Menggamit kenangan sungguh!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lis_miranda at 8-8-2019 12:19 PM

Bulan ni beli novel ni.
1) Kerana Dia Manusia Biasa-Wan Nur Najihah
Sebab dah terlayan drama dia...tu terus beli novelnya

2) Yes Boss-Areila Sahimi
Novel lama yang dijual murah..
Novel ni pun pernah diadaptasi ke drama lama dah dulu.


IMG_20190807_132121.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miss_oreo14 at 11-8-2019 04:28 PM

Hot from oven by Rin Ahmad
Beli buku ni konon nak baca masa stay kat hospital.. Novel Rin Ahmad is my kind of reading. She is my all time favorite writter. Karyanya tidak berat dengan emosi tapi masih terkesan di hati. Her writting style sesuai dengan jiwa hipster gtew.
And of coz Develish Delilah ni edisi susah nak etak ..
IMG_20190811_113311.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:29 AM | Show all posts
Alhamdulillah dapat miliki kedua-dua novel karya Prof Mohamed Salleh Mohamed Said

Mimpi Sebuah Impian - terbitan DBP

Kumbang Yang Tercantik - terbitan ITBM





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 10:24 AM | Show all posts
sakinahxpdc replied at 22-6-2019 07:29 PM
Buku-buku yang dibeli tapi belum habis baca lagi :

siti rosmizah punya novel agak berat
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 10:25 AM | Show all posts
miss_oreo14 replied at 11-8-2019 11:49 AM
Hot from oven by Rin Ahmad
Beli buku ni konon nak baca masa stay kat hospital.. Novel Rin Ahmad is  ...

best tak ceta dia?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:37 AM | Show all posts
Edited by mnh_2004_mnh at 22-8-2019 11:39 AM


Bulan ni saya baru beli sebuah buku.

Personality Plus
Buku ni saya beli sebab tertarik lepas hadir kursus Personality Plus. Setiap kita ada 4 kategori personaliti iaitu Sanguine, Melancholy, Choleric dan Phelegmatik dan buku ni ajar kita untuk mengenal pasti mereka yang berada di sekeliling kita dan bagaimana nak sesuaikan diri kita dengan mereka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2019 11:31 AM | Show all posts
Edited by fly_in_d_sky at 16-10-2019 12:06 PM

bulan lepas terima email dari RAMFC ...RAM keluar buku baru ...
wah wah wah
maka kita pun pre-order lah
SAIFUDIN JALIS: Musafir Cinta Meraga Sukma (RM 40 incl postage)


then hari ini ternampak kat goodreads.com
ermm ada buku dari local author
review kata best ...
Syu Ariani ...
ada 2 buah buku yang kita rasa menarik berdasarkan review dan rate tinggi
mix genre .. bukan cinta semata-mata
1. Jagakan Aku (RM 29)
2. Anastasia (RM 25)

kena tunggu buku Anastasia, buku tu available kat MPH My Town ..
dalam 2 - 3 minggu baru dapat ...





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by redfox at 25-10-2019 10:08 AM

Cover.jpg
The only book I buy this year. Penulis favorite saya

Aku ingat hidup aku semuanya sugar and spice, where everythings nice. Tape sebenarnya kopi dan petai. Palit dan tengik. Pada usia 22 tahun, Maira mengahwini lelaki yang dicintainya sejak dia berusia 16 tahun. Demi cinta dan rasa sayang, dia korbankan kerjaya dan hidupnya demi menjaga ibu mertuanya, Puan Nas yang sakit. Pada masa yang sama, dia cuba menjadi isteri yang setia pada Annas bakal seorang doktor. Namun, beberapa minit sebelum menyambut hari jadinya yang ke-23, Maira bergelar janda. Selama lapan tahun dia berusaha untuk membina semula hidupnya dan memperbaharui matlamat hidupnya dengan mengejar kerjaya yang cemerlang dalam bidang katering. Pengalaman masa salu dilupakan dan dia fokus sepenuhnya pada perniagaan yang semakin berkembang. Tetapi bila klien terbaharunya adalah bekas suaminya sendiri, yang kini bakal mengahwini seorang wanita yang serba-serbinya lebih daripada Maira, Maira harus membuat pilihan. Sama ada dia melarikan diri daripada kesakitan yang sudah lama dipendam atau berdepan dengan masa lalu yang kembali menghantui dirinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 01:20 PM | Show all posts
Tahun ni tak banyak beli buku. Awal tahun haritu beli Pelukis Jalanan - Teme Abdullah. Dah habis baca menarik pulak penulisan dia. Jadinya terus borong buku dia yang lain:
1. Arkitek Jalanan
2. Impian Jalanan
3. Signature Jalanan
4. Empayar 1 & 2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106768s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list