Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5728
View
119
Reply

[Buku] Saya sedang baca buku (Bah. 3)

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-4-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
2463.jpg

Tengah membaca buku ni, misi membaca 1 buku bergenre sebulan.

Don quixote dah nak habis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 02:50 PM | Show all posts
Proses nak pindah rumah. Baca kembali kali kedua Once and Always byJudith McNaught sebelum saya jual semua koleksi saya..Sedihnya Lepas tu nak baca Lisa Kleypas pulak.
Once and ALways.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Buku terakhir yg dibaca Penduduk Bumi Sebelum Kita - Muhamad Isa Dawud

Skrg ni dah ada port online utk membaca..apalagi duk bertapa laa kat Wattpad - Infinit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 01:42 PM | Show all posts
Tracy Mackness has always had a flair for business - if not all of it legal. She started work as a youngster on her dad's fruit and veg stall in Romford Market in the early 1970s, preferring grafting to going to school, but by the time she was a teenager she'd fallen in with a fast crowd and spent much of the next 15 years ducking and diving, and partying. The 1980s was a time of conspicuous excess, and Tracy took bigger and bigger risks - whilst sporting bigger and bigger hair - fraternising with gangsters, gypsies, prize fighters and the Essex criminal underworld. From Essex country clubs to Magaluf, Tracy was there, living life large. It was only when she was sent down for 10 years for conspiracy to supply cannabis, after being caught with 'a lorry load of puff' at a motorway service station off the M25, that she was able to turn her life around. Despite being banged up with some of the UK's toughest female prisoners, she proved to be a model inmate, and found her forte working on the prison farm. Never shy of hard work, Tracy left prison with numerous qualifications in pig husbandry and set up her own business, The Giggly Pig, which has become a huge success selling sausages at farmers' markets and festivals up and down the country. With her shrewd business acumen and bubbly personality, Tracy has come through the bad times with a hugely entertaining story to tell and a new life to live.


need something different ..




Jail Bird - The Life and Crimes of an Essex Bad Girl

Jail Bird - The Life and Crimes of an Essex Bad Girl
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 01:51 PM | Show all posts
Shes your best friend.

She knows all your secrets.

Thats why shes so dangerous.

A single mother's life is turned upside down when her best friend vanishes in this chilling debut thriller in the vein of Gone Girl and The Girl on the Train.

It starts with a simple favoran ordinary kindness mothers do for one another. When her best friend, Emily, asks Stephanie to pick up her son Nicky after school, she happily says yes. Nicky and her son, Miles, are classmates and best friends, and the five-year-olds love being togetherjust like she and Emily. A widow and stay-at-home mommy blogger living in woodsy suburban Connecticut, Stephanie was lonely until she met Emily, a sophisticated PR executive whose job in Manhattan demands so much of her time.

But Emily doesnt come back. She doesnt answer calls or return texts. Stephanie knows something is terribly wrongEmily would never leave Nicky, no matter what the police say. Terrified, she reaches out to her blog readers for help. She also reaches out to Emilys husband, the handsome, reticent Sean, offering emotional support. Its the least she can do for her best friend. Then, she and Sean receive shocking news. Emily is dead. The nightmare of her disappearance is over.

Or is it? Because soon, Stephanie will begin to see that nothingnot friendship, love, or even an ordinary favoris as simple as it seems.




dah habis baca Jail Bird

buku-buku yang hold tu memang hold lah

tunggu ada aura untuk baca

boleh lah Jail Bird ni
nak type details malas sangat
cuma dia terlibat jual dadah .. jenis ikut kepala sendiri
and tak takut dengan system ...

dia ikut rules ...

cuma fly suka snow in bali
lagi extreme sebab jual dadah .. free sex ...



oh yer yang pasti A Simple Favour ni
movie and buku berbeza ...
dah baca 11% in progress






A Simple Favour

A Simple Favour

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:16 PM | Show all posts
Malam tadi baru bukak plastik buku "The Green Miles" by Stephen King walau dah beli lebih dari setahun. Sebenarnya bukan peminat stephen king. To me buku2 dia agak berat. hehe. tapi pernah tertengok movie The Green Miles ni kat astro & suka dgt dgn cerita tu. mungkin sbb pelakon dia my fave Tom Hanks. Tapi tak tengok cerita tu dari awal , jadi tertunggu2 ulangan cerita but tak dok. Tu yang gigih gi beli buku dia. tapi as usual la .. sejak mengalami sindrom tak berapa nampak tulisan kecik2 ni mmg malas betul membaca buku. But malam tadi cuba nak mulakan balik kecintaan membaca ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:06 PM | Show all posts
saya dah lama tak baca buku english.. dulu2 masa study rajin juga.. sekarang dah malas...tak tau le kenapa.. mood mata biru tak mai2 lagi...

baru habis baca buku jula juli bintang tujuh... hehheh.. tengokkan tajuk macam cerita zaman p ramlee.. tapi bila baca ok je la...

kisah dayang istana zaman sekarang buat saya tertanya2.. mmg istana2 raja2 kat negara kita ni macam tu ke pengurusannya... atau hanya fiction penulis... hope ada sedikit sebanyak kebenarannya... at least tahu le juga macamana org kerja kat istana sana... tak pernah kenal org yg keje kat istana... so.. cerita ni buka jugakla minda ttg istana dan pengurursannya...walau cerita sebenarnya nak cerita ttg ketua pengurus istana dgn dayang istana..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 05:51 PM | Show all posts


br nk start...1st time baca buku tulisan ahmad affzan niee....





Kau tahu, ketika kauGAGAL, macam-macam persoalan yang akan berlegar-legar dalam fikiran.
Apa yang aku buatsalah?
Kalau aku pilih caralain, mungkin boleh berjaya.
Kalau akau tak buatbegini, mungkin tak teruk sangat.
Macam aku, sembilan tahunaku menyeksa diri memikirkan jawapan kepada persoalan-persoalan tadi, hidup akujadi serabut. Aku kerap jatuh sakit, demam.
Walaupun banyak benda akucuba dalam hidup, aku tetap tak puas hati. Kenapa aku sangkut dalam perjalananmenuju kejayaan.
Benda sudah jadi. Kaufikir lapan juta kali pun. Ia takkan berubah.
Apa yang kau boleh ubahialah masa depan kau, hidup kau yang sekarang.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
A4936EE9-E039-4617-B230-6CEB2C74256D.png

Tengah baca buku ni, tak habis lagi
Skrg tengah suka baca biografi org2 berjaya, cari inspirasi, hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 04:45 PM | Show all posts


dh baca setengah buku nieee....best2...mmg sindiran pedas tertusuk di hati wpun aku niee xder anak lgk...




Filosofi Mak Singaby Anie-Alje


Buku ini sesuai buat mak yang keletihan. Mak yang percaya mereka akan pergi suatu hari nanti dan anak yang harus dilengkapi dengan ilmu kemahiran hidup. Mak yang tidak mahu anaknya menyusahkan orang sekeliling apabila dia sudah pergi bertemu Tuhan.

Tapi mengapa singa?

Ya, kita garang bukan dengan niat menbunuh anak-anak.

Sakit kot beranak, ingat senang ke?

Niat kita hanya mahu menasihati dan mengingatkan anak-anak supaya mereka kenal adab dan disiplin. Menghormati dan berbudi bahasa kepada mak ayah dan orang sekeliling. Kuat daya tahan, bercita-cita tinggi dan jangan mengharap duit KWSP mak ayah



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 06:49 AM | Show all posts
Mengisahkan tentang pergelutan hidup beberapa watak di pinggir dan lorong gelap Kuala Lumpur. Seorang buruh Indonesia yang cuba menyelesaikan masalah adiknya. Dilema dua pekerja cyber judi memegang wang suapan. Kemelut dua anggota polis yang baru ditugaskan bersama. Kamen Rider. Penjenayah yang kaya-raya. Polis jahat yang makan rasuah.
Kesemuanya saling berkait dan bersilang antara tiap satunya menuju ke sebuah pengakhiran yang celaka. Novel ini berdasarkan skrip filem One Two Jaga arahan Nam Ron yang menemui penonton pada tahun 2018.



baca buku ni sikit-sikit
baca kejap stop
then entah malam tadi boleh pula habiskan
yer la tak tebal sebenar 283 muka surat


kalau baca buku mungkin ada perasan marah
marah pada pihak pendatang asing sebab tak sedar diri
datang ke Malaysia .. cari kerja lepas tu besar kepala


yang polis makan suap banyak ...
alasan tak boleh buat apa .. orang atasan pun ada makan suap
kemudian buta mata dengan wang ..
memang gaji polis kecil .. dah memang nak jadi polis
sendiri faham ler
kalau makan suap kemudian wang tu diberi pada anak bini
tak berkat ... racun ...


kemudian yang pemberi suap ni
sebab nak kaya ... cari kabel yang power
kemudian .. hulur hulur


so perkara ni salahkan siapa?
polis? pendatang? pemberi suap?
atau salahkan situasi? terdesak .. lalu hulur apa yang patut?






ONE TWO JAGA

ONE TWO JAGA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:22 AM | Show all posts
curi2 masa tuk baca buku niee....



Synopsis

Letters to God is about a journey of young girl named Sarah in trying to find her footing in a challenging world. An introvert by nature, Sarah strunggles to balance her work, life and her spritual longing while trying to adapt to her new surroundings.  She found friendship along the way and also experienced hostility and heartache.Not knowing who turn to, she decided to rant and rave to her Creator.

This is a story of how a young girl, who made a decision to write letters to God, telling Him of all her worries, and pain. She believes that one can talk to God at any time, any place, even outside prayers.

Did Sarah find solace?

Or did she continue to be lost?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:05 AM | Show all posts
sedang baca Nikina, hasil karya Nadia Khan

baru beberapa muka surat

tapi agaknya waktu membaca tu tak kena
susah benar nak habis kan  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 05:47 PM | Show all posts
" Tiada manusia ibarat pulau, terpencil sendirian; Sa-tiap orang sa-chebis dari Benua, sa-bahagian dari keselurohan. Kematian sesiapa pun memperkechil harga diriku, kerana aku sa-bahagian dari kemanusiaan; dan kerana itu janganlah bertanya untok siapa locheng kematian berbunyi; locheng kematian itu berbunyi untok-mu. "
- For Whom the Bell Tolls, John Donne -

13 Mei merupakan satu pengalaman dan pengajaran yang tidak dapat kita semua lupakan buat selama-lamanya. Kerana kejadian itu dapat menunjukkan kepada kita semua tentang bahaya-bahaya yang boleh timbul sekiranya kita terlampau lalai atau cuai.

Kita seharusnya bangga dengan apa yang telah kita capai. Dengan semangat perpaduan dan keharmonian serta kerjasama dan rasa muhibah, maka kita telah mengatasi segala kesulitan untuk mencapai kemajuan dan kemakmuran yang tidak ada tolok bandingnya.

Oleh itu, amatlah mustahak bagi kita semua untuk cuba sedaya upaya hidup bersama-sama dan cuba memahami antara satu sama lain dengan semangat persefahaman, hormat-menghormati agar kita dapat memelihara keharmonian dan keamanan.

- Tunku Abdul Rahman Putra, 1969 -

buku ni dalam lama disimpan .. buat pekasam
tapi tahu kenapa dan mengapa terbuka hati untuk membaca buku
apabila membaca buku .. sedikit demi sedikit minda ni teringat dengan keadaan negara sekarang
kerajaan PH .. gabungan parti PKR, DAP dan AMANAH dan PPBM
cuma zaman dulu .. parti komunis malaya bergerak solo dan melancarkan hasutan kepada kaum cina sahaja
tapi sekarang parti komunis malaya tidak wujud .. yang wujud DAP berhaluan komunis
tidak sama tapi serupa .. serupa cara DAP menghasut rakyat ...
bekerjasama dengan melayu dan melakukan kejahatan disebalik tirai

aku tak faham kenapa Mahathir sanggup menulis surat yang mengandungi fitnah terhadap Tunku Abdul Rahman?
adakah untuk mempercepatkan dia naik dan jadi pemimpin?
nah sekarang sudah jadi .. menjadi perdana menteri sebanyak 2 kali

hasutan demi hasutan ... sehingga tersebar ke minda para penuntut universiti
samalah dengan sekarang ...

isu PTPTN .. senang sungguh penuntut universiti termakan hasutan ..
sanggup membuat demonstrasi demi memperjuangkan hak tidak bayar PTPTN
alangkah bodohnya ...
tugas penuntut universiti ialah belajar, menimba ilmu ... mendapat keputusan cemerlang
menjadi generasi yang bakal memimpin negara ..
bukan sampah!
hutang adalah hutang wajib dibayar melainkan mendapat biasiswa sepenuhnya ..

aku tak boleh nak describe sebetulnya kerana perasaan marah wujud didalam hati ini

motif DAP masih wujud adalah untuk memerintah negara ini .. orang yang nak kuasa
akan duduk diam-diam sambil membuat perancangan
hasil sudah ada sekarang ini
cuma ... adakah rakyat sudah buka mata dan minda?
bagaimana dengan kaum melayu? sudah bangun kah?

sudah lupa ke perjuangan generasi kaum melayu yang terdahulu?
bagaimana mereka berjuang untuk mempertahankan tanah melayu?
setiap hari buka suratkhabar, facebook, twitter dan sebagainya
ada sahaja berita yang menyentuh tentang hal ehwal orang islam dan kaum melayu
tabung haji .. wang zakat .. bantuan terhadap orang FELDA dan nelayan ..
majoriti semua ini adalah kaum melayu .. orang islam ...

sedih tengok kaum melayu sekarang tidak bersatu
ada yang tidak mengundi dengan alasan kerajaan tak bagus
tapi mereka lupa segala bantuan datang dari kerajaan
tidak ke ini seolah seperti parasit?
walhal kaum cina penuh semangat keluar untuk mengundi
sebab apa .. mereka sedar mereka tiada yang istimewa walaupun mereka warganegara
mereka akan pastikan kaum kerabat mereka keluar undi .. sokong DAP

baca buku membuat minda ku kecamuk ..
benci kepada DAP ...
jangan sesekali bersekutu dengan DAP ... jangan jadi puppet
niat DAP amatlah jahat sekali ...
jangan biarkan DAP menakluk Malaysia ...
jangan biarkan kaum melayu ditindas di bumi sendiri ...



13 Mei : Sebelum dan Selepas

13 Mei : Sebelum dan Selepas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 10:58 AM | Show all posts
sedang baca MAID - suri ryana
baru abis baca Ari - Mahizan Husain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2019 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 22-5-2019 05:47 PM
buku ni dalam lama disimpan .. buat pekasam
tapi tahu kenapa dan mengapa terbuka hati untuk memba ...

Kt mna bli buku ni? Best tp takut lps baca aku jd meluat melampau plk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2019 07:09 AM | Show all posts
3480 replied at 8-6-2019 02:31 AM
Kt mna bli buku ni? Best tp takut lps baca aku jd meluat melampau plk

beli dengan ujana ilmu
meluat? terpulang pada individu
saya baca saya rasa marah dan geram

ni cerita dari POV Tunku Abdul Rahman ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2019 09:00 AM | Show all posts
Saya dah habis baca a billion dollar whale. Kalau ada yang nak pdf version boleh PM tepi.
Sekarang baru nak mula baca Becoming...Kena belajar ni tak reti nak insert gambar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 8-6-2019 07:09 AM
beli dengan ujana ilmu
meluat? terpulang pada individu
saya baca saya rasa marah dan geram

Aah.. meluat, marah, geram smua tu la..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 12:48 PM | Show all posts
baru abis baca Gegar Hati Bang Gaza
dulu baca x paham rupanya dr mana tajuk tu dtg. mmg watak hero nama dia Ghazza tp rupanya ada kaitan dgn program tv kegemaran heroin Gegarvaganza. oooooo....lambat la kucen ni! Gegar Vaganza >> Gegar Hati Bang Gaza

tgh baca : Maharani - Lily Haslina Nasir
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100892s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list