Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5549
View
118
Reply

[Buku] Saya sedang baca buku (Bah. 3)

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-3-2019 12:34 PM | Show all posts |Read mode
weee sudah thread baru
sila sila ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 03:58 PM | Show all posts
Tak habis-habis baca lagi, kadet

60 tahun kalam diasah
Rasdi Saamah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2019 05:34 PM | Show all posts
seribulan replied at 15-3-2019 03:58 PM
Tak habis-habis baca lagi, kadet

60 tahun kalam diasah

tak kisah janji ada baca ...

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedang membaca of mice and men, nipis jer tapi tak mampu nak habiskan in one reading dan don quixote, BIG book challenge of the year, ada masa 9 bulan lagi nak habiskan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedang baca buku it by Stephen king .. rupanya plot beza cikit ngan movie..baru baca takat suku buku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 12:37 PM | Show all posts
br nk start baca...



Bagi mendapatkan iman yang berkualiti dan hati yang kurang sifat mazmumah, kita perlu latih dirikita sentiasa. Itulah yang kita gelar istiqamah. Apabila kita membuat sesuatu ibadah, biar ia kecil asalkan ia istiqamah. Kerana pada akhirnya, istiqamah itu akan berubah menjadi rutin. Sehingga kita sudah tidak lagi terasa dipaksa - paksa melakukannya, ia menjadi automatik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Need to finish this! (sambil lap lap airmata)
20190324_203608.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dah lama kehilangan mood membaca gara2 pelbagai masalah melanda... buku ini berjaya kembalikan mood membaca saya

Tajuk : Antologi Skrip Drama Televisyen : Ke Pintu Khaliq
Penulis : Mahizan Husain, Wan Abd. Rahim Wan Mohamed, Azizi Haji Abdullah
Penerbit : Dewan Bahasa dan Pustaka

Antologi skrip drama televisyen pemenang Hadiah Sastera Berunsur Islam VI

- Ke Pintu Khaliq / Mahizan Husain
- Sinar / Wan Abd. Rahim Wan Mohamed
- Kota dan Kampung / Azizi Haji Abdullah


28387541.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 01:38 PM | Show all posts
Sedang baca novel Missing Pages.  Tak boleh nak komen lagi sebab baru je 5 pages. Ada 6 penulis dalam buku ni. Harap2 menarik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2019 07:19 AM | Show all posts
masterudeng82 replied at 26-3-2019 01:38 PM
Sedang baca novel Missing Pages.  Tak boleh nak komen lagi sebab baru je 5 pages. Ada 6 penulis dala ...

missing pages ... bagi kita best
sinambungan dan penamatan bagi buku-buku yang lepas ...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 09:08 AM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 27-3-2019 07:19 AM
missing pages ... bagi kita best
sinambungan dan penamatan bagi buku-buku yang lepas ...

Penamatan untuk buku2 6 tu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 11:36 AM | Show all posts
masterudeng82 replied at 27-3-2019 09:08 AM
Penamatan untuk buku2 6 tu ke?

yes penamatan bagi 6 buah buku
kalau awak dah baca buku yang sebelum ni .. boleh faham bagi penamat missing pages
saya dah baca tahun lepas
and not bad ...

tak tahu untuk citarasa orang lain ...





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2019 11:49 AM | Show all posts
saya rasa .. saya ni dah jadi polygamy reader
sebab ... saya baca buku ni sikit kemudian stop .. then baca buku ni sikit kemudian stop
tapi kalau ada buku tu memang best gila .. akan dibaca sampai habis

dan sambung balik buku yang stop baca


hari tu baca Henry VIII sikit

then baca Sick Girl


His wife always comes first. Until now.

25-year-old scrappy Aubrey is fed up with her boyfriend, Tom, a married man with two children. When he's not shoving their affair on the back burner, he's canceling their dates. With a frightening health diagnosis looming over her shoulder, Aubrey concocts a desperate plan to have Tom forever.

Kill his wife. Take her place.

Befriending Tom's successful, kind wife comes easily to Aubrey. However, the closer they become, the more doubts Aubrey has about following through. Then a shocking discovery changes everything...

Sick Girl is an addicting psychological thriller that explores mental illness with a compelling unreliable narrator from debut author Rachel Hargrove. Read the gripping novel readers are calling "better than Gone Girl" and "unputdownable!"

gila betul perempuan nama Aubrey
kalau baca macam real jer hubungan dia dengan Tom
sampai pada mula kita percaya gila kaw kaw lah
tapi ... tapi .. watak Tom .. husband Melissa ..
ni korang kena jaga-jaga ..
sebab masa nak hujung tu ada kecurigaan ..
and takkan sangka Melissa dan Aubrey boleh join venture untuk jatuhkan Tom
dan bila ending last sekali .... rasanya ada tepuk dahi kot
hahaha ... terasa Aubrey ni memang tak boleh diselamatkan ..

then lepas habis baca tu ..

selak-selak kindle ... terdetik nak baca Outlander by Diana Gabaldon


The year is 1945. Claire Randall, a former combat nurse, is just back from the war and reunited with her husband on a second honeymoon when she walks through a standing stone in one of the ancient circles that dot the British Isles. Suddenly she is a Sassenachan outlanderin a Scotland torn by war and raiding border clans in the year of Our Lord...1743.

Hurled back in time by forces she cannot understand, Claire is catapulted into the intrigues of lairds and spies that may threaten her life, and shatter her heart. For here James Fraser, a gallant young Scots warrior, shows her a love so absolute that Claire becomes a woman torn between fidelity and desireand between two vastly different men in two irreconcilable lives.

Outlander .. 850 pages untuk versi buku
versi Kindle .. memerlukan 8 jam lebih
hahaha ... berasap lah ...
baca sikit jer baru 1% ...


Sebuah nota cryptic yang ditinggalkan di sebelah mayat bapanya bukan sekadar merujuk satu ritual purba, tetapi berkait sebuah dunia yang tersembunyi. Darah mayat masih belum kering, Ranea terpaksa berdepan realiti penuh misteri itu. Dark power... mutants... parallel universe... jinn... perjalanan itu mempertaruh nyawa dan perasaan.

**RANEA IALAH NOVEL SAMBUNGAN KASYAF TERBITAN FIXI**

Arwah bapa Ranea, Datuk Hashim, adalah bekas Pengarah Agensi Nuklear Malaysia, Dengkil, di mana empat ekor mutan dilihat lolos keluar dari makmal atom Agensi.

Unknown species, kata Jai. Seperti dah mutate.

Benda ni bukan setakat mutasi, kata Ketua Polis Negara. Ia lebih kompleks. Sejenis invasion dari luar. Jadi secara saintifiknya boleh juga dipanggil aliens.

Aku confused gila. Benda ni actually mutan ke jin ke alien?

Menatang ni dia datang dari luar galaksi so technically dia sejenis alien, kata Azmi pula. Dia travel bukan dengan spaceship tapi dalam bentuk spiritual, astral, so kami gelar diorang jin, dan dia rasuk komando ni dia mutate-kan diorang punya sel untuk deform ke bentuk asal diorang. So, jin, alien, mutan... all fit.

Damn Jai terduduk, picit kepala. Dia nak apa?

Dark power.

then masa nak pergi kerja

capai buku melayu

Ranea ... sambungan Kasyaf
fly dah baca few years back

antara ingat dan tak ingat

meremang juga ler bila bayangkan lembaga hitam yang tetiba muncul dan kacau
time tu watak Nik tengah berak ...

masa tengah basuh ahem ahem ... tetiba terasa ada rambut

hahaha .... agak-agak ada yang tak berak lepas ni tak?
harap masa lunch boleh baca ... tak sabar errr





Sick Girl

Sick Girl

Outlander (#1 Outlander)

Outlander (#1 Outlander)

Ranea

Ranea

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedang baca buku The Other Side of The Coin by Aiman Azlan. For me, kalau nak buat bacaan yang tak too heavy and sarat this book is for you. But still tengah baca so this is the current update

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 03:36 PM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 28-3-2019 11:36 AM
yes penamatan bagi 6 buah buku
kalau awak dah baca buku yang sebelum ni .. boleh faham bagi pena ...

Saya baru habis baca Nota Yang Hilang tu. Best, tapi yang ending dia bila dah masuk tahun tu dah confused. Sebab banyak tahun kan, kejap 2011, kejap 2021, kejap 2030. Malas nak pk banyak, baca je. Hehe. Yang lagi 5 penulis tu belum baca lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2019 04:25 PM | Show all posts
missing pages - kolaborasi penulis prolog media
entah berapa kali dh baca dah...

dah abis baca buku2 baru prolog media
- butterfly - anna lee
- terang bulan
- sus.suk

lama kucen x hapdet rasanya....hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2019 12:47 AM | Show all posts
tgh ulang baca velvet 1. bila baca sambungan tu tiba2 lost


fixi__velvet__velvet2_1535283349_f86c1160.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 09:55 AM | Show all posts


sukaa dgn penulis Bonda Nur nieee...niee buku ke3 yg sy baca dr penulis ini...



SINOPSIS
Umpama pemakanan, demikian juga ujian. Kalau yang dimakan hanya yang manis saja, kita akan sakit. Dah sakit, terpaksalah cari penawar. Dan penawarnya memang pahit!




Sebab itu, antara tanda Maha Baiknya Allah ialah ditimpakan ke atas kita musibah. Hal-hal yang kita tak suka itu, yang kita anggap musibah itu, sebenarnya adalah penawar. Penawar untuk dosa-dosa kita. Penawar untuk keangkuhan kita. Penawar kepada penyakit lupa syurga hingga mencari sempurna pada dunia.
Ya, mencari sempurna pada dunia juga adalah sejenis penyakit! Dan kita perlu berubat!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 11:03 AM | Show all posts

Tengah baca buku ni
saya suka baca pasal mitologi2
dalam buku ni dia ceritakan
macam mana bumi, dan manusia tercipta (baru start membaca buku ni)
Dulu2 dalam 2-3 hari boleh habis satu buku
semakin hari semakin malas dah nak membaca
i'll try to finish it.





Saya suka baca buku2 Gaiman ni
jalan cerita, flow sangat menarik
i think hes a brilliant man
and would love to see kalau one of dia punya buku ni
dijadikan filem and directed by Tim Burton .
Dah banyak juga karya Gaiman ni dijadikan filem/drama
antaranya American Gods, Coraline, Stardust.





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2019 12:53 PM | Show all posts
Depresi, andai tidak dirawat bakal meragut nyawa sendiri.
Maka biarlah badai itu berlalu...

"Tapi kalau tuan berani berdepan dengan wanita psycho, dialah orangnya.
Cuma perlu ingat, jangan berumah tepi pantai kalau tak sanggup dilambung ombak."

"Aku dulu terlatih sebagai tentera risik pun tak terfikir untuk cipta sistem dalam otak sendiri, auat untuk hidupkan semula otak yang 'mati' macam otak dia itu."

buku terbaru Sha Hanim Ramli .. beli tahun lepas

baca malam tadi and sambung pagi tadi dalam komuter
baca punya baca .... ada juga rasa sebak
sebab orang depressi ni susah nak faham bagi orang yang normal
hanya yang pernah alami akan faham ...

hari tu baca Gantung 2

Dia membuka nota tu dan menunjukkannya pada Gibbs; KJ turut menjenguk.
What does this mean? tanya Gibbs.
Tak tahu. Mungkin... apa yang aku pernah buat kat sekolah?
Seriously, Ray... takkan kau rasa ni ada kena-mengena dengan sekolah?
Melainkan kau ada buat benda lain yang kitorang tak tahu, sampuk KJ.
Kalau bukan tu, aku kena mengaku semua kesalahan aku. Kesalahan yang mungkin aku buat secara tak sengaja atau di bawah sedar. Kesalahan yang aku buat lepas dah tinggalkan SMCGT C dan aku jadi manusia heartless yang tak lagi korang kenal...


habiskan dalam 3-4 hari rasanya
Gantung 2 ni kira penyudahan untuk Gantung

terasa macam hidup dalam dunia sendiri bersama "kawan-kawan"



Scarlett

Scarlett

Gantung : 2

Gantung : 2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100908s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list