Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2613
View
29
Reply

Cuba bertahan tapi sampai bila......

[Copy link]

Author: bluhu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-3-2019 11:55 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua warga cari.

Sy nak minta sedikit pandangan / pendapat / nasihat dll. Manatau ada yg pernah mengalami masalah sperti ini.

Saya sudah berkahwin selama 7 tahun. Setahun selepas berkahwin, sy dikurniakan seorang anak. Masalahnya, hubungan intim (hubungan seks) sy dengan isteri makin hari makin dingin. Semua ni bermula selepas isteri sy disahkan mengandung. Selama 9 bulan sy tidak pernah sentuh dia (bersetubuh). Ok. Sy faham. Mungkin isteri sy risau sesuatu terjadi pada kandungan. Maklumlah anak pertama. Selepas bersalin, menunggu habis pantang, sy ingatkan dah boleh boleh sentuh dia. Namun sia-sia.

Umur anak sy setahun, lebih kurang 5 kali sj kami buat seks setahun.
Umur anak sy dua tahun, lebih kurang 6 kali sj kami buat seks setahun.
Umur anak sy tiga tahun, lebih kurang 4 kali sj kami buat seks setahun.
Umur anak sy empat tahun, lebih kurang 7 kali sj kami buat seks setahun
Masa ni tahap kesabaran sy sdah hampir-hampir di penghujung tapi memandangkan sy masih boleh berfikir pasal anak, sy cuba besabar.
Umur anak sy lima tahun, lebih kurang 6 kali sj kami buat seks setahun.
Sekarang umur anak sy dah masuk enam tahun. Dalam 3 bulan pertama tahun 2019 ni, baru sekali kami buat seks.

Saya pernah bertanya / berbincang dengan isteri sy sebelum ini apa masalah sebenarnya. Namun masalah tidak juga selesai2. Tapi sy cuba berfikir positif demi anak sy. Sy cuba bertahan selagi boleh. Lgpun dr segi layanan yg lain, semuanya ok (makan minum sy terjaga dll). Nak cakap isteri sy penat buat kerja rumah sorang2, tidak juga. Sebab sy sendri akan cari mana2 kerja dirumah yg boleh sy bantu. Cuci kain, sapu rumah dll.

Jadi sy nak tanya tanya pendapat / nasihat warga cari, apa yg patut sy buat?


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi..

Aku ni suami dah 50 lebih aku 30 lebih kerap je kami ml ..

Tak normal ni.. cer kawen lain

Kawen dlu jgn bgtau

Dah kawen baru bgtau hehe

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 13-3-2019 12:15 PM
Adoi..

Aku ni suami dah 50 lebih aku 30 lebih kerap je kami ml ..

Ish ish ish...kecian wife dia eh kalau terus jatuh hukum gini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2019 02:44 PM | Show all posts
Tiada halangan sebenarnya utk sy kahwin lain, yag penting ikut peraturan yg betul. Kesian wife kalau "tikam belakang". Tp bnyak yg perlu sy fikir. Samada sy mampu berbini dua dll. Lepas tu nafkah anak lagi. Kalau boleh, kahwin lain ni adalah jalan yang terakhir.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 03:37 PM | Show all posts
buat sementara waktu , berjimakla dgn tangan... pastu panggil bini dan bincang,tak bole tnya pendapat umum kalau sendiri blum bersemuka dan bertanya,  ok
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 04:13 PM | Show all posts
laki normal 2 ke 3 hari ke seminggu tak dpt  jer air dah naik kpale bro merasaw

ko bleh lak tahan skip2 berbulan bertahun

sure selebih nye ko kawen ngan tgn kan

bincang bebaik jelah

komunikasi tu penting dlm perhubungan
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 10:52 AM | Show all posts
Tak boleh demand ke? Since suami ada authority kan? Lagi2 u jenis husband bertanggungjawab. Adoi. Cuba bawak pergi doctor. Manetau dia ada masalah hormone imbalance. Kalau dah rule out medical reasons, pergila kaunseling pulak. Dosa ok bini tolak tanpa alasan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 04:50 PM | Show all posts
bawa dia refer pada doctor lah dan  check up dengan pakar
mungkin dia ada trauma selepas bersalin... dia pun maybe tak perasan
dan ada problem hormon jua
usaha lagi lah TT... kalau tak boleh juga terus terang dengan dia, u terseksa batin

goodluck
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 13-3-2019 12:15 PM
Adoi..

Aku ni suami dah 50 lebih aku 30 lebih kerap je kami ml ..

Kawin utk seks semata.
Tanggungjawab tolak tepi dulu atau terus je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:54 AM | Show all posts
Macam2 hal la org2 dah kawen ni..dah ada bini/laki malas pulak nak make love..kitorg yg bujang ni peluk teddy bear je tawww..xleh buat pape pun..tak bersyukur btul korg ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 12:34 PM | Show all posts
awak cakap dah bincang dgn bini? bini ada terangkan tak kenapa?

keadaan fizikal laki dgn bini ni mcm mana pulak?

adakah bini menggemuk lepas kahwin dan rasa rendah diri?

adakah laki yg makin gemuk bini hilang selera?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
TT busuk ke?
Kot2 jenis males mandi,  malas hook gigi ke..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 02:42 PM | Show all posts
shop_girl replied at 15-3-2019 09:54 AM
Macam2 hal la org2 dah kawen ni..dah ada bini/laki malas pulak nak make love..kitorg yg bujang ni pe ...



kannn uols. uols ada gak peluk teddy bears. iols tak peluk apa2 pon tido


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:02 PM | Show all posts
tak paham, kate da bbincang tapi masalah tak selesai? macam mana tu?

kalo betul encik nak kawen laen jangan senyap2 cari lain. tanye dia dulu, jangan main perli2 pulak " nanti abng kawen laen nak tak?" kalo betul dia ade masalah lagi teruk nnti kalo kene perli gitu. kalo ego dia tinggi walaupon dia sayangkan encik dia akan terus mintak cerai je.

saya denga pompuan ni ade mcm2 masalah bile taknak bjimak ngan laki dia, hormon imbalance ka, merajok ka, boikot  ka, sakit ka, trauma ka, tak puas bile bsame sampai give up ka, kene kacau jin ka, kene kacau ngan org lain ka, ade mcm2 lagi.

kalo masalah ni tak boleh handle sendiri cari yang pakar macam doktor ka, ustat ka, pegi kaunseling ka. tapi saya rase encik tau dah semua ni. cuma encik nak tau mcm mane nk pujok isteri encik utk bjimak. berbalik la mcm yang org laen cakap tadi. berbicangla, sbb kitorg pon taktau masalah isteri encik. hanya dia dengan allah je yang tahu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 11:46 AM | Show all posts
pandangan lelaki dan wanita terhadap hubungan seksual amat berbeza...lelaki melihatnya sebagai keperluan manakala wanita sebagai kehendak...

adalah satu dosa besar seorang isteri tidak melayan nafsu suami...apetah lagi menolak berjimak...bincang baik2 dgn isteri, tanya masalah dia...kalau tidak selesai juga, kata pada isteri yg abg akan kawin lain...sebab keperluan seksual WAJIB di penuhi oleh seorang isteri...tiada alasan utk menolak...

alasan penat menjaga anak adalah alasan yg tidak munasabah atau munasarawak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 02:23 PM | Show all posts
Mungkin Mulut encik busuk dan badan encik berbau? Mgkn encik jarang mandi kat rumah buat istri encik kurang rasa nak mengadakan hubungan??
Just check kemungkinan, kenkdg istri tak sampai hati nak ckp..cuma mampu geli dlm hati dan tanak berhubungan...
Adakah istri encik penggeli?? pun kena check jg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba encik try jaga anak seharian. Jangan bagi dia jaga anak, masak, kemas rumah semua. Dalam masa 24 jam Tu, biar dia berehat. Kalau tidak Pon, bawak isteri Tu pergi hotel Ada swimming pool. Seharian waktu siang Tu, encik bawa anak Mandi pool. Biar malam anak Tu tido awal. Isteri Tu awak suruh dia pergi spa ke salon ke shopping ke..so dah malam Tu, anak Pon dah tido..isteri mesti Dalam mood happy sbb baru lepas enjoy siang Hari..so malam Tu awak mengorat la dia camne awak ngorat dia time sblm kawen.

Cuba dulu ye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wife ada guna apa2 kaedah perancangan keluarga ke?  Cth injection depo or implan.  Sbb klu guna tu nafsu nk ngesek tu mmg x d..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 08:54 AM | Show all posts
tt ni kan suami
gunakanlah kuasa vector tu sekali sekala... tp guna dengan cara berhemahlah

I ni kalu dah suami nak sgt2 make love to,, memang tak dpt nak bg alasan apa dah. semua tak jalan...
I gi lah tidur ruang tamu... nnt g ngendeng kita tgh2 mlm buta... bila tidur bilik anak, mcmtu juga lah gatalnya dia meraba kita tak tersound lg sbb nnt anak2 terjaga pula, so terpaksa rela la ditarik masuk bilik kama... hahahaaa. maaflah terluc sikit...

tp pengajrannya kat sini cubalah tt ni keras sikit bab2 gini. insya Allah wife takkan tolak kot... huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Wife ko bagi alasan apa? Penat? Bawaklah dia bercuti berdua. Anak2 upah org jaga atau mintak tlg parent/adik beradik jaga kejap. Hangatkan kmbali hubungan asmara korang. Giteww!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list