Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17404
View
460
Reply

Edisi Teh Panas Tumpah: Big Bang's Seungri & Geng Sampah, Dadah, Pelacuran & Hidden Camera

[Copy link]

Author: azimodin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-3-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku rasa kes JJY ni sekadar menutup kes SR..sepatutnya siasatan ke arah kes rasuah polis,bapa ayam,pengedaran dadah...tapi sekarang ke arah JJY yg mana kesnya rogol & hidden cam..bukan nak kata kes JJY tak penting,tp nampak sangat nak alih tumpuan netizen..

Pastu katanya untuk tutup kes Jang Ja Yeong jugak..perempuan yg mati bunuh diri yg mana libatkan ramai politician & orang besar..

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoo.. serupa macam tenguk drama korea..
Yg ni real life nye..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
I minat dua2 ketul ni,jjy n seungri tapi nampaknya i terpaksa beralih kasih..wuwuwu..kenapa begitu begini chuolls berdua..jjy ponnn,such a troublemaker..xpadan dengan kedingnya...seungri ponnnn...

Huaaa..i selaku VIP bersedih hati sebab nampaknya BB memang takkan bersama reunite balik.. mujur i paling minat GD,and Taeyang.tak sabar nk tggu comeback dorang semula..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tunggu thread ni... Sanggup langgan netflix sbb nak tgk seungri.. Dlm tu mcm org kurang respect je dgn dia.. Tp tak sangka disebaliknya.. Dot dot.. Roy kim tu kwn baik JJY.. Rasanya pasal kes ni boleh bergegaq korea
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 02:15 PM | Show all posts
PeNaMeRaH replied at 13-3-2019 02:05 PM
Mmg tunggu thread ni... Sanggup langgan netflix sbb nak tgk seungri.. Dlm tu mcm org kurang respect  ...

chuols da tgok semua ke?
aiols bru tgok radio star yg diorg dtg
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 02:31 PM | Show all posts
skuter_buruk146 replied at 13-3-2019 12:23 PM
Kenapa aku rasa kes JJY ni sekadar menutup kes SR..sepatutnya siasatan ke arah kes rasuah polis,bapa ...

sama lah, i rasa mostly scandal2 idols ni just nak tutup kes2 high profile je. korea kann

btw seungri pity u baru masuk 30 scandal dah teruk macam ni, libatkan ramai orang lagi. honestly i sebagai vip yg tak berapa nak vip sgt keciwaa tau, dah laa bigbang pun takberapa bersih sgt, plg suci pun taeyang la kot takpenah dengar scandal lg, daesung pun kes langgar lari tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 13-3-2019 08:06 AM

Kecewa Seungri mcm ni sblum baca ni I bersangka baik lagi netzK yg lebih2 now baru faham kronologi (iols takda twitter, malas ambik tahu pun ya). Rupa2 nya..hurghhh..BB the only grup yg iols minat. Kesian member yg lain, sayang muzik diaorang bagus. Klu perasan member2 yg lain sangat 'jaga' Seungri mcm tak bagi dia cakap byk bila muncul mana2 show, takut terkeluar perangai sebenar kot.

JJY plak kesian dgn member2 2D1N yg sangat2 sokong heols. Lps 1st case dulu bukan main sedih member2 lain bila dia takda especially Jun Hoo, kali ni xtau la mcm mana dieorg lepas ni. Tapi heols mmg muka gatal pun, guest pompuan dtg je mesti keluar muka merenyam. Heols plak dari kecik stay oversea tak pelik suka benda2 jelik mcm tu.

Roy Kim muka kemain innocent, padahal..sesuai sangat bff dua nih
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 04:10 PM | Show all posts
jayjazz replied at 13-3-2019 11:43 AM
samalah ioll...tadi baru terbaca,JJY ni masa first case aritu...dia mintak maaf pun fake..
tu yan ...

Haritu pun boleh kata dia tu bernasib baik jelah knetz terima dia masuk tv balik. Kalau knetz mati matian tak nak, even if hes innocent pun, confirm tak boleh keluar tv juga.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 04:50 PM | Show all posts
aku antara org yg minat JJY ni.
Tapi bila jadi kes ni memang terus turn off. sayang la bakat ada tapi perangai cam haram.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 04:56 PM | Show all posts
nazzse replied at 13-3-2019 04:01 PM
Kecewa Seungri mcm ni sblum baca ni I bersangka baik lagi netzK yg lebih2 now baru faham kronologi ( ...

roy kim tu dah confirm ke terlibat sama?
mcm baru gossip angin lalu je.

tapi kan, roy dgn jjy mmg bff. in fact jjy pernah jemput roy kat 2d1n and i suka episode tu.
sayang nya lah kalau roy pun terlibat sbb dia mcm budak baik je.
tapi lepas kes seungri dgn jjy ni i dah sangsi dah dgn k-celeb ni.
i harap iKON tak terlibat la walaupun tau sungri rapat dgn dongsaeng2 dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 05:17 PM | Show all posts
yang baca, bukan sebab burning sun je buat benda meletup.

rape drug ni mmg dah lama terjadi. bukan sebab nak cover2.

depa kata benda ni dah out of control and need to be stop.


baca budak2 yang gigih translate ke english untuk bagi international fans untuk paham...

depa kata this thing dah ramai dah jadi mangsa...bukan kt burning club je.

budak2 korea cakap ni bkn nk cover SOPA ke apa..

benda ni mmg lagi besar dari tu..


setakat ni roy kim dgn edy kim x terlibat pun.

nama naik choi jonghoon of ft island .

bila baca convo dalam chatroom jjy tu...aku rasa teruknya peel korang..




Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
aireen24 replied at 13-3-2019 05:17 PM
yang baca, bukan sebab burning sun je buat benda meletup.

rape drug ni mmg dah lama terjadi. buka ...

Check in. I tak berapa follow sgt cerita dia before ni. Tau yg psl gaduh kt club tu je. And adik dia ada upload cctv record sbb nak clearkan nama abang dia ni?
I suka Seungri sebab heols mcm fun and terlebih gula kalau dalam variety show. Tp tak sangka smpai cmni. Habis musnah career dalam umur muda lg.

Btw kat mana uols baca conv dalam group Chat tu? Ada link tak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 05:30 PM | Show all posts
Roy Kim tak terlibat la...
Kim yang dlm GC tu bukan artis..
nama Roy Kim muncul kan sbb di kan macam baik dgn JJY..
tapi nama Roy Kim..first day journalist dah clearkan..bukan dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by indenial at 13-3-2019 05:34 PM

-double post-
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
xmynnx replied at 13-3-2019 08:56 AM
roy kim tu dah confirm ke terlibat sama?
mcm baru gossip angin lalu je.


Bagusla klu roy kim tak terlibat..innocent sangat muka heols. I suggest he balik je US.
I tak follow sangat industri kpop sbb iols rasa they're so sick, but still ada yg baik. Ada certain things yg buat I rasa they sangat teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-3-2019 05:52 PM
Bagusla klu roy kim tak terlibat..innocent sangat muka heols. I suggest he balik je US.
I tak fol ...

Dia mmg kat US rasanya sekarang. Tengah belajar lagi
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 06:00 PM | Show all posts
nazzse replied at 13-3-2019 05:52 PM
Bagusla klu roy kim tak terlibat..innocent sangat muka heols. I suggest he balik je US.
I tak fol ...

roy kim memg kat us kan
dia tgh sambung study
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 06:06 PM | Show all posts
C1k_J4h replied at 13-3-2019 09:25 AM
yezza!!
aiols compare kan dgn surat sebelum ni
lebih kurang ja

fuhh thanks jemput meols sini

selaku org yg ada soft spot sikit kt jjy ( jrg nk soft spot kat bad boy) meols rasa kesian sgt sebenarnya.kesian sebab
kenapa tak learn lesson? kenapa kenapa kenapa?
seungri oso. dari dlu pelbagai kes dr langgar lari masih lg kau mampu hidup dalam dunia kpop ni,
now i hope sesiapa terlibat didedahkan. n dapat hukuman n pengajaran pada sape yg nak berjinak2
terlibat benda2 ni.


Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nishikido replied at 13-3-2019 12:58 PM
I minat dua2 ketul ni,jjy n seungri tapi nampaknya i terpaksa beralih kasih..wuwuwu..kenapa begitu b ...

Seungri was my first stan. Gitu bak kata adik bbnu. Aiols minat BB secara keseluruhan skrg, so bila seungri dah takde ni mmg rasa tak lengkap.

Tapi tulah. Seungri ponnn.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 13-3-2019 02:15 PM
chuols da tgok semua ke?
aiols bru tgok radio star yg diorg dtg

Aiols pun rerun yg radio star tadi. Nampak aman damai jah time tu. Huhu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list