Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16683
View
460
Reply

Edisi Teh Panas Tumpah: Big Bang's Seungri & Geng Sampah, Dadah, Pelacuran & Hidden Camera

[Copy link]

Author: azimodin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-3-2019 09:57 AM | Show all posts
Edited by Trunkk_ZZ at 12-3-2019 10:59 PM
azimodin replied at 12-3-2019 10:19 PM
iouls x nafikan ada orang yang lebih besar dalam kes ni (YHS himself/ maybe politician/Businessman ...

kalau ikut komen knetz kes ni memang besar & involve ramai termasuk selebriti, polis, ahli politik, bisnesman dan anak orang have2 di Korea
Ada reporter yang kupas balik isu 2015, bila ada sorang polis nama Lee cuba bongkar kes dadah, pelacur, rasuah di club2 area Gangnam
katanya polis tu buat siasatan sendiri sebab dia tau geng2 polis di seoul ramai dah kena rasuah & dia katanya dibunuh masa OTW hantar bukti ke someone trusted di balai polis Busan & mayat di jumpai di air sedalam 1.5m je.

Tapi bila dia mati polis seoul tutup kes as if dia bunuh diri sebab masalah dgn x gf. Sebab tu ramai Knetz bengang sebab laporan autopsi memang nampak heols kena bunuh di tempat lain based on benda asing yang di jumpai dlm paru2 mendiang dan ramai yang tidak percaya seorang yang tinggi 178cm boleh lemas dalam air 1.5m. Dalam siasatan awal mendiang polis ni memang ada link dgn club2 dalam kes Seungri.

Sebab tu bila reporter tu jumpa bukti2 kes ni dia tak hantar ke balai polis tapi sebaliknya submit semua bukti ke agensi rasuah korea (kebetulan geng anti corruption ni tengah hangat siasat org2 di Korea)




Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 09:57 AM | Show all posts
azimodin replied at 13-3-2019 09:44 AM
Meouls rasa repurtz mmg tengah gali pasal orang2 kat belakang tapi dorang gunakan bait kes Seungri ...

ada satu post ig reporter kes seungri kata ada smething big will explode in near time
mungkin kah itu hint utk tangkap tokan besar?

bila ada campur tangan mafia, aiols harap tiadala kes reporter tetbe hilang, suicide
takut betul kalau diorg jd mangsa sebb nak bongkarkan kes besar ni

sekali lg..da mcm tgok drama trap
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 09:58 AM | Show all posts
xmynnx replied at 13-3-2019 09:40 AM
yes. i harap netizen tak lupa yg kita kena cantas dr roots lagi kes ni.
seungri ikan bilis je.

...

tu yg xpasti..sampai skrg xde official lg dr YGE
kalau betul, mesti yang hyun suk nak cover diri dia la tu
sebb dia pun ada kes tax evasion gak utk kelab2 yg dia ada dgn abg dia

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Mina2215 replied at 12-3-2019 09:26 PM
Tak familiar sangat dgn dunia kpop ni. Cuma penah la dengar si SeungRi ni berkapel dengan Raline Sha ...

Iolss pon tak familiar sgt dgn dunia kpop ni.. Tahu about seungri ni pon sbb tengok RM.. Kalau tak, iolss cuma prnah dgr nama Top dgn GD je dlm Bigbang.. Tp serius lah si raline ada affair dgn mamat ni? Dasyat betul
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:00 AM | Show all posts
xmynnx replied at 13-3-2019 09:37 AM
mesti member BB yg lain stress je dgr berita ni.
patutnya tahun ni happy la 4 org dr dorang dah k ...

kannn..masatu aiols ng adik aiols (dia fans seungri.siap beli barg konsert seungri even xp konsert)
beriya la comment kat ig YG apesal xsupport seungri

bila jd cmni..hampa betul rasenye
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:15 AM | Show all posts
C1k_J4h replied at 13-3-2019 10:00 AM
kannn..masatu aiols ng adik aiols (dia fans seungri.siap beli barg konsert seungri even xp konsert ...

rasa mcm kena bodoh2 je kan. i pun stalk comment2 kat ig yg masa tu tapi i tak komen la sbb i tak minat pun SR or BB sangat.
seungri ni mcm buat career nyanyian dia as sampingan je.
yg dia lebih pentingkan business2 dia.

tetiba teringat yg masa dia buat birthday party mcm the great gatsby tu.
kalau dia takde connection yg power, mana la dia boleh dpt jemput perempuan2 yg ramai tu
rupanya bapak ayam
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:22 AM | Show all posts
xmynnx replied at 13-3-2019 10:15 AM
rasa mcm kena bodoh2 je kan. i pun stalk comment2 kat ig yg masa tu tapi i tak komen la sbb i tak  ...

haah..rase tertipu..ni adik aiols senyap ja..xmo discuss dia kate..jgnla dia buang barg2 seungri tu
nangis wehhh..dahla boleh tahan mahal..hahaha

sebb tula fans bb puat petition utk dia dinyah keluar dr bb
sebb dia gunakan nama bb utk kepentingan diri sendiri
restaurant ramen dia tu pun maju giler kot
byk branch..siap dpt free promote lg dlm variety show
ntah hape yg xcukup lg xtaula
patut masa hyung semua masuk MS, dia pun ikut sama
baru behave..

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:34 AM | Show all posts
xmynnx replied at 13-3-2019 09:40 AM
yes. i harap netizen tak lupa yg kita kena cantas dr roots lagi kes ni.
seungri ikan bilis je.

...

YGE dah terminate kontrak ke. semalam belum keluar statement pape lagi kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:36 AM | Show all posts
xmynnx replied at 13-3-2019 10:15 AM
rasa mcm kena bodoh2 je kan. i pun stalk comment2 kat ig yg masa tu tapi i tak komen la sbb i tak  ...

teringat jugak yg birthday party dia tu. tu yg gambar yg GD tunjuk tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:48 AM | Show all posts
terjumpa thread translation pasal JJY's party kat paris

https://twitter.com/NoxDWN/status/1105601443451625472
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:57 AM | Show all posts
https://www.allkpop.com/article/ ... -exclusive-contract

baru 3 bulan kontrak da kena terminate
mohon mereput dlm penjara yach!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:04 AM | Show all posts
azimodin replied at 13-3-2019 08:14 AM
Taeyang ada aura2 terlibat dalam satu Christian sect yang berpengaruh jugak & adalah saki baki sal ...

fitst time dgr cite pasal taeyang
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:07 AM | Show all posts
miszclassique replied at 12-3-2019 04:42 PM
Seungri masa dekat Runningman before episode latest yg dia datang tu pun dah semacam je perangai. Ma ...

betul. orang korea sgt extreme kalo bab boikot. no 2nd chances
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:09 AM | Show all posts
azimodin replied at 12-3-2019 03:31 PM
untuk membalas persoalan u kat bawah. ada a few speculation pasal Big 3 Agency
YGE - supported by ...

wuuu gitu rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:14 AM | Show all posts
Euw JJY ni mmg pyscho much. Haritu bolehlah nak acah sangka baik. Lepas kes yg ni, mmg ergh tak kuasa!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Inilah masalahnya bila orang bertuhankan duit. Cara dia memang selalu nak kaya and business bersih sebelum ni semua tak jadi sebab dia takde experience in business and kawan kawan sekeliling ambil kesempatan.

Now buat business kotor menjadi tapi terus kantoi macam ni. Dari dulu dia ni macam ala ala berlagak kan. Ada interview dengan big bang member, TOP cerita dia macam kurang ajar dengan perempuan bila perempuan tu letak bag atas meja masa dia ajak makan. Dia macam cakap dengan sombongnya - dont worry, i wont ask you to pay. Something like that laa.

So cara dia tak respect perempuan kecuali diorang tu prominent macam Raline tu buat iols rasa - tak mustahil pun kau macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:43 AM | Show all posts
huehue replied at 13-3-2019 11:14 AM
Euw JJY ni mmg pyscho much. Haritu bolehlah nak acah sangka baik. Lepas kes yg ni, mmg ergh tak kuas ...

samalah ioll...tadi baru terbaca,JJY ni masa first case aritu...dia mintak maaf pun fake..
tu yang case baru ni.dia buat surat mintak maaf orang dah tak percaya dah

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Panasss panass kes sini
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 11:51 AM | Show all posts
jayjazz replied at 13-3-2019 11:43 AM
samalah ioll...tadi baru terbaca,JJY ni masa first case aritu...dia mintak maaf pun fake..
tu yan ...

JJY apa 1st kes dia? tak kenal sgt dia ni. iolss konpius dia dengan yg berlakon Good Doctor tu.
yg pernah dtg Malaysia buat show ala2 JJCM tu siapa? JJY la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku rasa kes JJY ni sekadar menutup kes SR..sepatutnya siasatan ke arah kes rasuah polis,bapa ayam,pengedaran dadah...tapi sekarang ke arah JJY yg mana kesnya rogol & hidden cam..bukan nak kata kes JJY tak penting,tp nampak sangat nak alih tumpuan netizen..

Pastu katanya untuk tutup kes Jang Ja Yeong jugak..perempuan yg mati bunuh diri yg mana libatkan ramai politician & orang besar..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083462s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list