JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12107
View
456
Reply

Edisi Teh Panas Tumpah: Big Bang's Seungri & Geng Sampah, Dadah, Pelacuran & Hidden Camera

[Copy link]

Author: azimodin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-3-2019 01:53 PM | Show all posts |Read mode
Hello chuol. I godek2 list benang tapi x nampak pulak benang Kes Seungri yang kian hangat diperkatakan among peminat KPOP. Sebagai pengenalan, meouls letak timeline kes kat bawah
14 Jan - Bekas pekerja Burning Sun (BSC), Club milik Seungri bocorkan rakaman CCTV dimana seorang wanita dikasari & diheret keluar oleh staff kelab tersebut. Kes ni macam x havoc sangat sebab kes corruption & Kes SOPA

24 Jan - MBC release cctv footage seorang lelaki known as Mr. Kim kena pukul di BSC sekitar NOV2018. Kata Kim dia dipukul sebab cuba tolong seorang perempuan tapi dia pulak yang kena tahan dek polis. Kim cakap polis x tengok betul2 apa yang dia cuba lakukan sebab campur tangan orang berkuasa (dalam kes ni Seungri la)

28 Jan - Netizen demand penjelasan Seungri. Secara tiba2 nama seungri x treanding di NAVER, netizen suspect campur tangan orang dalam. Ad netizen assume yang kes ni dikambing hitam untuk cover kes SOPA

29 Jan - YG kluar statement yang dorang x kan keluarkan official statement (WHAT???)

30 Jan - YGE Bagi statement a.k.a public apology pasal Scandal BSC. Hari yang sama sekumpulan "mangsa" upload bukti2 assault & penggunaan Rape Drug kat BSC

31 Jan - Seungri step down dari BSC. YGE cakap perletakan jawatan Seungri xde kaitan dengan kes serangan/rape drug tapi disebabkan heouls nak masuk latihan ketenteraan

02 Feb - Disptach pulak release chat transcript antara staff BSC yang memberi bayangan yang mereka menjerat pelanggan wanita untuk masuk bilik VVIP & VVIP dibekalan dengan rape-drug - tau2 sendiri la apa jadi lepas tu kan.

04 Feb - CEO BSC Lee Moonho nak saman En. Kim yang kena pukul tu atas tuduhan defamation

13 Feb - Gambar Seungri dengan sorang perempuan bernama "anna" diesbarkan netizen. Anna ni dikatakan supplier dadah kat BSC

14 Feb - Burning Sun Club diserbu polis.Hari yang slam polis tahan staff club "Arena" (satu lagi club yang pupular for Rape Drug)

16 Feb - Anna disoal siasat polis berkaitan pengedaran dadah & disekat dari meninggalkan korea. (lupa nak cakap, sheouls chinese)

17 Feb - BSC umum penutupan & terus buat demolition. netizen bengang sebab polis biar je, ala2 nak hapuskan bukti gicheww

18 Feb - Beberapa wanita buat laporan diserang & diberikan dadah oleh President BSC

19 Feb - Kerja2 demo dihentikan atas arahan polis tapi netizen marah juga sebab macam dah lambat

25 Feb - SBS pulak release kakaotalk antara Seungri & En. YU pelabur heouls dimana Seungri plan nak aturkan awek2 untuk dijamah investor. so, kat sini la start isu pelacuran/pimping. YGE cam biasa la ugut nak saman sana sini

26 Feb - Polis announce penyisatan rasmi kes pelacuran

27 Feb - En. Yu dalam kes ni rupanya Husband kepada Park Hanyul a.k.a ex-Se7en

26 Feb - YGE tetiba announce yang Seungri akan bagi sample untuk drug test (Eh... netizen dok cakap pasal kerjaya bapak ayam heouls, nape tetiba nak hantar sample kes dadah?)

27 Feb - Kemunculan truck mengangkut documen keluar dari bangunan YGE menjadi perhatian netizen. Dengar cerita anggaran 4 tan dokumen dihapuskan. like hello, tetiba ko nak buat spring cleaning kan

27 Feb - CEO BSC En. Lee mengaku bagi rasuah pada polis & didapati postif dadah. YGE buat official statement yg Seungri bukan bapak ayam. Hari yang sama Seungri disoal siasat selama 8 jam

28 Feb - Sample Seungri didapati bersih dari dadah, YGE canang sekampung yach

3 Mar - Secara x semena-mena nama Kang Daniel diseret sekali. kononnya Seungri kenalkan heouls kepada seorang Sponsor untuk bantu heouls dalam konflik dengan LM

4 Mar - YGE cakap yang penghapusan document tu perkara biasa kat YGE dan dilakukan secara berkala. (iouls kerja kat GLC, penghapusan documen dilakukan untuk document berusia 7-10 tahun dijalankan 2-3 tahun sekali). police pulak announce yang dorang xdapat pon original transcript pasal pimping dari SBS. SBS balas balik yang dorang x percaya pada polis & dah serahkan documen kepada Suruhan Jaya Pencegahan rasuah & hak sivil korea (ACCSC)

6 Mar - Papa YG/YHS disyaki cuba mengelak tax dengan mendaftarkan club Love Signal sebagai restaturant supaya kutipan tax lebih rendah

7 & 8 Mar - YHS dikatakan terlibat dalam tax evasion untuk 5 lagi club. MBC pulak kemukan bukti yang Seungri bukan sekadar founder Burning Sun club tetapi terlibat secara langsung dalam pengurusan club tersebut

11 Mar - Seungri announce his retirement from Entertainment Industry



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 02:01 PM | Show all posts
Kes Geng Sampah Masyarakat, Henfon Emas & Hidden Camera

11 March - SBS confirm beberapa retis berborak dengan Sengri guna Kakaotalk. Bukan borak2 biasa hokey tapi dorang brag & share dorangtidur dengan siapa siap dengan rakaman rahsia.  Korang ingat tak kes JJY (penyanyi / ahli 2D1N) rakam aksi tetttt tanpa pengetahuan his ex. apparently the video was shared here.

antara retis yang di speku ada dalam group Sampah ni
Zico - Zico cakap dia nak sangat henpon emas JJY yang dipenuhi maklumat pasal awek2
Lee Hongki - a few years back JJY pernah cakap yang Hongki selalu guna henpon heouls untuk cari nombor phone aweks
FT Island - Jonghoon. Dia ni pernah menjadi suspect blind item satu kes sexual harassment di usia remaja. mmg dikenali sebagai kawan rapat Seungri selepas perpecahan geng Chocoball
Roy Kim - Yang ni iouls pon x tahu kenapa dalam list speku jugak
Abang SNSD Yuri
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 02:29 PM | Show all posts
tqvm sebb buka benang kes seungri

https://mobile.twitter.com/k_fac ... 9M-UaS60Ru0d3LfmYHM

boleh baca kat twitter thread ni pandangan dr warga korea sendiri
deep sgt kes ni bersangkut paut dgn corruption, drug dealing, prostitute
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 02:33 PM | Show all posts
C1k_J4h replied at 12-3-2019 02:29 PM
tqvm sebb buka benang kes seungri

https://mobile.twitter.com/k_fact_/status/1105161400484212736?s ...

Tu la, yang iouls cerita ni baru 1/3 je rasanya... ni belum termasuk penglibatan politician dalam industry lagi, trainee jadi escourt. tapi bagus jugak la si Seungri bongkak ni kantoi, bior terbukak mata VIP yang lurus bendul. tu pon ramai lagi dok support heouls
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:00 PM | Show all posts
azimodin replied at 12-3-2019 02:33 PM
Tu la, yang iouls cerita ni baru 1/3 je rasanya... ni belum termasuk penglibatan politician dalam  ...

part politician, escort semua aiols pun xgali lg..ada artikel ke?
huhu..jgnla gituh weh..aiols VIP gak..bg aiols, selagi xdibuktikan bersalah oleh mahkamah,
dont jump to conclusion..hehe..
tp yg mana VIP lurus bendul main serang ja semua org yg sehaluan, tu memg aiols marah

silap seungri gelap mata nak kumpul duit byk sebelum enlistment sebb keluar nnt dia nak bukak
production company..bg aiols kalau dia fokus kat restaurant ramen, training school byk da kot duit dia
xperlu nak libatkan diri dlm dark scandal mcm ni

skrg ni ntah dpt p masuk military training ke x..mcm samar2 ja
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:04 PM | Show all posts
azimodin replied at 12-3-2019 02:33 PM
Tu la, yang iouls cerita ni baru 1/3 je rasanya... ni belum termasuk penglibatan politician dalam  ...

malam tadi baru iols browse scandal ni kat twitter sebab nampak seungri trending..

patu terus gi utube...carik summary..ada mamat ni (korea scouter tv) summarize kan the report..

baru paham.....

dasyat dowh scandal ni sebab berkait2...ingat dalam drama korea je...huuu~

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:07 PM | Show all posts
makin teruk kes ni...makin digali makin ramai yg terpalit
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:08 PM | Show all posts
hai tt. I check in.
mula2 I baca kes ni kat allkpop masih tak boleh digest pasal BSC tu.
now lps baca twitter apa semua baru mcm faham sikit.
and summary tt pun lagi jelas lah.

possibility besar yer seungri tu jadi bapak ayam.
yg I baca kat twitter tu ada yg kata seungri ni ikan bilis je.
belakang dia ada politician/mafia involved kan?
that's it habis gitu je career seungri.
tapi mcm karma jugak kat YG sbb konon artis dia la plg power. king of kpop katanya.
just I nak kata tiba2 yer seungri boleh jatuh terduduk mcmni.
dah la dia nak enlist, abang2 BB dia pulak nak keluar military.
I wonder BB akan disband ke tak sbb TOP pun ada kes dia jugak kan?

pastu mula2 I tak faham kaitan JJY dgn seungri rupanya possible la seungri supply perempuan utk JJY. tapi si JJY ni pun celaka jugak dok record kau ngesex kenapa? dah la tanpa consent sex partner dia. adakah JJY ni sejenis mental yg suka record tgh ngesex pastu canang kat kawan2?
sick minded la. ni mesti jenis simpan ber GB video dlm harddisk.
I baca translation kakaotalk group chat tu I disgust ye pasal JJY ckp the woman "loose" la apa.
in fact ada dia and member durjana dia bincang pasal ngesex dgn idol perempuan kan?
pity la semua perempuan2 tu.

seungri mmg byk connenction so I tak terkejut pun ada watak Anna apa semua tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:08 PM | Show all posts
C1k_J4h replied at 12-3-2019 03:00 PM
part politician, escort semua aiols pun xgali lg..ada artikel ke?
huhu..jgnla gituh weh..aiols VI ...

jap, office i block twitter tapi kalau chuols search "timeline burning sun" akan ada di include pasal Politic, SOPA, minor bagai tu.
Kes Seungri ni susah la nak bersangka baik sebab sebelum kes ni keluar pon iouls pernah godek2 kes "ARENA" club & ada jugak selit2 pasal club lain including BSC. Iouls VIP tegar dari zaman rancangan dorang nak debut kat channel 713 astro (MTV ke V channel ntah masa tu). Sejak kes GD/TOP lagi iouls dah rasa YGE banyak main pull string dengan pihak berkuasa.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:11 PM | Show all posts
xmynnx replied at 12-3-2019 03:08 PM
hai tt. I check in.
mula2 I baca kes ni kat allkpop masih tak boleh digest pasal BSC tu.
now lps  ...

iouls x rasa Seungr supply perempuan kat JJY, he's probably suppying girls for VVIPS kat tempat2 exclusive. X tahu la kot2 bagi yang lebih2 kat kawan2. mengikut kefahaman iouls JJY mmg pandai lure awak sampai boleh main kat tempat public. sicko much.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:12 PM | Show all posts
WOOO....!!! kes besar rupanye...patutla Seungri samapi umum bersara dr bidang hiburan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:15 PM | Show all posts
azimodin replied at 12-3-2019 03:08 PM
jap, office i block twitter tapi kalau chuols search "timeline burning sun" akan ada di include pa ...

aiols xde twitter..nnt aiols try search..




Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:15 PM | Show all posts
skrg I tgh tunggu siapa je artis lain yg terlibat. Roy Kim tu kalau tgk on camera, Nampak baik gentleman je tapi dia mmg one of JJY bff so mcm tak mustahil je dia aware perangai JJY ni or lagi teruk dia pun buat yg sama.
Highlight JunHyung deny dia dlm group chat tu tapi dia msg 1:1 dgn JJY masa 1st scandal JJY kan?
I tak heran pun kalau idols ni sleep around.. yela tgh hot, popular pastu darah muda mmg la nafsu mencanak tapi don't effin' kiss and tell la woiii.
disgusting la pasang hidden camera tanpa sex partner kau tau.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:16 PM | Show all posts
azimodin replied at 12-3-2019 03:11 PM
iouls x rasa Seungr supply perempuan kat JJY, he's probably suppying girls for VVIPS kat tempat2 e ...

seriously?
JJY muka innocent tp perangai mcm ni
skrg semua variety show dia kena fired
memg mendapatla
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:17 PM | Show all posts
xmynnx replied at 12-3-2019 03:08 PM
hai tt. I check in.
mula2 I baca kes ni kat allkpop masih tak boleh digest pasal BSC tu.
now lps  ...

kebarangkalian Big Bang utk disband sgt2la tinggi
huhuhu..
sebb dulu diorg pernah ckp kalau salah sorg xde, memg akan disband Big Bang terus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:21 PM | Show all posts
forselab replied at 12-3-2019 03:12 PM
WOOO....!!! kes besar rupanye...patutla Seungri samapi umum bersara dr bidang hiburan...

Besar yang amat. Probably one of the biggest scandal in KPOP history. kiranya heouls 1st 2nd gen idol yang announce retirement lepas dituduh terlibat dalam pelacuran.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:21 PM | Show all posts
azimodin replied at 12-3-2019 03:11 PM
iouls x rasa Seungr supply perempuan kat JJY, he's probably suppying girls for VVIPS kat tempat2 e ...

then kalau SR tak supply perempuan kat JJY kenapa nama JJY naik?
ni sbb dalam groupchat kakaotalk tu ada seungri jugak kan?
i masih tgh nak cantumkan puzzle ni.

ehh JJY siap ajak mangsa dia main kat public ke?
he definitely sicko minded la.
and dorang ni tak paham2 lagi ke kalau hp yg penuh rahsia tu rosak, pergi lupuskan then beli baru!
ggrrrrrr..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:22 PM | Show all posts
C1k_J4h replied at 12-3-2019 03:16 PM
seriously?
JJY muka innocent tp perangai mcm ni
skrg semua variety show dia kena fired

JJY yang pernah kantoi record ex-gf heouls tapi dimaafkan oleh netizen. xsangka pulak rupanya main gebang kencang dengan kawan2. mmg dasar sampah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:24 PM | Show all posts
xmynnx replied at 12-3-2019 03:15 PM
skrg I tgh tunggu siapa je artis lain yg terlibat. Roy Kim tu kalau tgk on camera, Nampak baik gentl ...

right? iouls faham je idols dok tidur sana sini sebab dorang bukan islam pon tapi yang dok record pastu share sesama sendiri tu dah kenapa? geram tau ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 03:24 PM | Show all posts
C1k_J4h replied at 12-3-2019 03:17 PM
kebarangkalian Big Bang utk disband sgt2la tinggi
huhuhu..
sebb dulu diorg pernah ckp kalau sala ...

aiyoh patah la hati VIP mcmni.
boleh la depa join blackjack yg tak habis bertafakur 2NE1 disband sampai skrg.
silap percaturan betullah.
ni la bila dah gelap mata dgn duit.

SR ni mmg opportunist tapi i wonder kenapa YG tak larang dari awal eh SR dr terlibat lagi dalam dgn drugs, nite club, mafia etc..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072238s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list