Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6557
View
219
Reply

DIY BUSINES IDEAS

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-3-2019 10:48 AM | Show all posts
diy serum boleh dikatakan diy ke

sebab my sister buat mixing oil & essential oil untuk face oil serum, best jgk resultnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 14-3-2019 02:48 AM
diy serum boleh dikatakan diy ke

sebab my sister buat mixing oil & essential oil untuk face oi ...

tu la... i pun agak hesitate... tp suka tgk tutorial diy serum

kalau yg muka takutla nak jual... tp klu eye lashes mybe ok lagi..
but depends how confident la dare to sell or cemana.

cuma mmg ada yg buat serum sendiri and they claimed as organic product.

ni pun another point. unless kita ni chemist and ada kkm license. still... boleh consider and do it proper

serum apa @hotmak.. share la
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 10:59 AM | Show all posts
adila39 replied at 14-3-2019 10:52 AM
tu la... i pun agak hesitate... tp suka tgk tutorial diy serum

kalau yg muka takutla nak jual.. ...

kakak saya buat mixing bbrp jenis oil & essential oil mod, sebab kakak sendiri buat, beranilah nak guna, kalau stranger tak berani jgk takut kan hygine kan, mujur sesuai, tapi tak review lagi ke dia, nak tunggu habis sebotol dulu baru review

tak tanya pulak ingredient nya apa, tapi sebab dia tau saya suka serum & oil, tu dia try buat, persediaan kot nak resign awal kerja katanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 11:00 AM | Show all posts
haritu bff konvo, try buat hand bouquet, letak segala jenis coklat byk2, mula cadang nak tempah tapi mcm tak berbaloi harga dgn coklat yg dorang letak tu, try buat sendiri, senang je rupanya

naknya tutorial kat youtube berlambak, ikut je mana sesuai, modal pun sikit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 14-3-2019 02:59 AM
kakak saya buat mixing bbrp jenis oil & essential oil mod, sebab kakak sendiri buat, beranilah nak ...

menarikkkk....... pun berangan nak buat... but hesitate..eh nnt hotmak update tau
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 13-3-2019 11:35 AM
Cantik......sampai skrg masih gagal buat rose yg cantik. Dulu punya praktis buat guna daun pandan. ...

bunga rose guna daun pandan macam ni ke

ni saya snap gamba kat Khlong Hae Floating Market, Hatyai..

IMG_20190309_151606.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 11:53 AM | Show all posts

tq sbb jemput masok..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 14-3-2019 03:33 AM
bunga rose guna daun pandan macam ni ke

ni saya snap gamba kat Khlong Hae Floating Market, H ...

wangiiii tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 14-3-2019 03:53 AM
tq sbb jemput masok..

jemput bagi idea u
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 14-3-2019 11:33 AM
bunga rose guna daun pandan macam ni ke

ni saya snap gamba kat Khlong Hae Floating Market, H ...

Yes sis MeghanK

Mmg harum..daun pandan yg daun kecik bau harum lg. Yg lebar2 kurang harum..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 12:36 PM | Show all posts

i nie xkreatif.
tgn xde seni org kata..
xreti nak bg idea.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 14-3-2019 04:36 AM
i nie xkreatif.
tgn xde seni org kata..
xreti nak bg idea.

tidakla masalah eileen... hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:06 AM | Show all posts
Dari aritu dah nak panggil @sharlenetexas   @Elle_mujigae  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 09:48 AM | Show all posts
adila39 replied at 13-3-2019 11:42 AM
DIY FURNITURE

I kind of into this... nak bertukang.. pegang hammer pun x lepas lagi. But i feel n ...

spouse kiter ada kemahiran bertukang.
tapi as a hobby jela ujung minggu.

kalo nak jual tu. tatau la dia berminat ke tak



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-3-2019 08:44 AM
Kita bom lagi post abang ..
sebab wat kita


alah sakat sikit je.

cantik kerja tangan FC.dah boleh buat kelas sendiri dah ni.buat syllabus sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 15-3-2019 09:48 AM
spouse kiter ada kemahiran bertukang.
tapi as a hobby jela ujung minggu.


tu boleh jadi sideincome tu bella.tapi kadang2 ada orang buat benda2 macam tu atas sebab kepuasan sendiri, hobi dan seumpamanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 15-3-2019 04:06 AM
Dari aritu dah nak panggil @sharlenetexas   @Elle_mujigae

Thank you sis
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-3-2019 08:44 AM
Kita bom lagi post abang ..
sebab wat kita


FC guna gam F6000 tu ke utk kerongsang?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 15-3-2019 08:18 PM
FanTasyCreaTioN replied at 15-3-2019 04:06 AM
Dari aritu dah nak panggil @sharlenetexas   @Elle_mujigae


Thank you FC
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca kat CI, pengusaha batik melahirkan kebimbangan dengan kebanjiran batik dari Indonesia yang jauh lebih murah sebab dibuat dengan mesin. Ada forumer yg kondem, sebab pilihan lagi murah buat apa beli yg mahal. Buat pengusaha, perlu kenal pasti siapa kumpulan sasar pembeli. Buat versi mahal dan versi murah tanpa mengenepikan kualitinya.
Ini pulak luahan iols sepanjang buat kerongsang. Ada tuan kedai yang banding dengan produk dari China. Dia kata China punya murah. Iols jual mahal. Pas tu dia tambah lagi, orang2 China ni rajin. Nak je iols cakap, auntie tau tak diorang tu underpaid? Buat kerja pun terpaksa dan ditekan kapitalis. Tempat kerja pun tak selamat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097628s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list