Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9805
View
220
Reply

DIY BUSINES IDEAS

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-3-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
credit photo google ya. ni contoh another diy concept you all boleh cuba.. gifts basket
Sunshine-Gift-Basket-Ideas.png
DIY-College-Survival-Gift-Basket.jpg
DIY-Ice-Cream-Gift-Basket.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 04:44 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 13-3-2019 11:14 AM
Kita sebagai penjual kena alert dengan sekeliling kita .. permintaan dan siapa yang kita nak jual.
...

ye, pi la iklan situ
dan every week, reply to your own thread to legally and fairly bumping it up

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun taktau bila nurseri bunga idaman akan wujud
Sekarang iols cuba propagate pokok lidah jin. Gunting2 daun. Bila besar skit letak dalam pasu atau polibeg. Tapi kat kampung hampir semua rumah ada lidah jin
Iols akan cuba himpit golongan profesional yang tinggal di apartmen

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 24-3-2019 04:44 PM
ye, pi la iklan situ
dan every week, reply to your own thread to legally and fairly bumping it up ...

Hi ipes
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila berbicara pasal menteri kita, ada yang cadangkan tanam buluh. Ambil dari sudut positif, pokok buluh ni sustainable. Buluh ni pelbagai guna. Iols kalau boleh dapat kraf dari buluh tentu best Iols suka sangat tengok rumah dinding buluh. Tentu nyaman rasanya. Buat divider atau blinder dari buluh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 24-3-2019 12:09 PM
Bila berbicara pasal menteri kita, ada yang cadangkan tanam buluh. Ambil dari sudut positif, pokok b ...

from the other perspective buluh ni klu kita pandai crafted mmg best. mcm mcm boleh dicuba. Apa menteri cakap tu. Jadi x relevant sbb dia jadikan tu sbg topik untuk gantikan kelapa sawit. Patut dia lbh bijak untuk olah perkara ni.. bukan touch sentiment pengusaha sawit ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 24-3-2019 08:44 AM
ye, pi la iklan situ
dan every week, reply to your own thread to legally and fairly bumping it up ...

mekasih singgah boss
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 09:56 AM | Show all posts

Eh!


[AceHand SPECTaceLAR]

Aku pong singgah jugak ni... Tapi aku tak nak terima kaseh... Aku nak burger...


Jizzz... Klong! Klong!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
my fren jual sabun..sabun yg diperbuat dari minyak masak terpakai! bayangkan idok ke jimat tu..simpan minyak masak terpakai, lepas tu dia proses buat sabun..blh buat sabun basuh pinggan n basuh baju..kalau x silap sabun mandi pun boleh..dia ada buat kelas diy buat sabun tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
muggleDylla replied at 4-4-2019 08:05 AM
my fren jual sabun..sabun yg diperbuat dari minyak masak terpakai! bayangkan idok ke jimat tu..simpa ...

share la how buat tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 7-4-2019 09:54 AM
share la how buat tu

I x pernah join class lagi so x pasti step buat nya mcm mana, yg i baca ada 2 cara..cold prosses dan hot prosses..dari 1kg minyak terpakai boleh dapat almost 2kg ibu sabun. Dari ibu sabun ni la boleh pecah nak buat sabun basuh baju ke..basuh pinggan ke..sabun mandi ke..

nak pecah buat sabun jenis lain2 ni la kena add benda lain2. kalau sabun basuh pinggan just add ibu sabun dan air je. kalau sabun mandi add ibu sabun, garam dan essential oil. kalau sabun basuh baju kena add borax and bberapa bahan lagi..

Menarik kan..disamping boleh guna utk kegunaan sendiri, boleh jual jugak..tiada bahan kimia
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
yg pasti end product mmg takde la bau ayam.goreng ke..ikan bilis ke haha..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
muggleDylla replied at 7-4-2019 03:17 AM
yg pasti end product mmg takde la bau ayam.goreng ke..ikan bilis ke haha..

hmm... caner boleh jadi sabun pulak. face and body... tak euwww ke... sbb left over minyak kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ada pharmacist tak sini eh... kot boleh bagi resepi soap
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-4-2019 09:59 AM
hmm... caner boleh jadi sabun pulak. face and body... tak euwww ke... sbb left over minyak kan?

taktau nk komen sbb x belajar step by step haha tp rasanya bukan la berminyak bagai dah..kalau ikutkan sains eksperimen tingkatan 5 pun buat sabun guna minyak sawit.

so must be yg ni ada proses 'penyucian' ke hape kot sblm buat sabun tu haha..thread ni tetiba buat i berkobar nak gi blajo plak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
muggleDylla replied at 8-4-2019 03:15 AM
taktau nk komen sbb x belajar step by step haha tp rasanya bukan la berminyak bagai dah..kalau iku ...

interesting... u shud. kalau ada peluang ok.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 24-3-2019 08:05 PM
Iols pun taktau bila nurseri bunga idaman akan wujud  
Sekarang iols cuba propagate pokok lidah j ...

Iols plak berangan nk ada mini kebun aloe vera. Sbb pokok tu je tanam menjadi. Pokok lain sendu
IMG_20190307_105024.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
muggleDylla replied at 7-4-2019 11:16 AM
I x pernah join class lagi so x pasti step buat nya mcm mana, yg i baca ada 2 cara..cold prosses d ...

Pindah rumah nnt rasa mcm nak buat sabun handmade untuk kegunaan sendiri. Antara sebabnya iols nak kurangkan domestic waste. Lori sampah tak lalu kat depan rumah. Kertas2 tu semua tgh fikir nk buat apa. Sisa makanan boleh buat baja. Sampah boleh bakar sikit2, tapi takleh bakar dlm kuantiti banyak. Fikir pasal jiran2. Pastu iols paling tak suka baju di jemuran bau asap. Abu bakar sampah boleh buat baja. Mmg menjadi sangat2. Dulu gemuk2 je pokok bunga kantan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-4-2019 11:27 AM
interesting... u shud. kalau ada peluang ok.

insyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 8-4-2019 06:35 PM
Pindah rumah nnt rasa mcm nak buat sabun handmade untuk kegunaan sendiri. Antara sebabnya iols nak ...

yes kawan i mmg buat baja dari sisa makanan..diy sabun dr minyak terpakai..sampah yg blh recycle dia hantat recycle rasanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090430s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list