Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9790
View
220
Reply

DIY BUSINES IDEAS

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2019 07:02 AM | Show all posts
ha`ah ni pun antara DIY ramai yang buat dan menjadi duit ..
nak bersaing? cari kelainan walaupun bahan dan craft nya sama



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2019 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 15-3-2019 10:59 PM
bangun kol 2am tadi ..
pastu wat tempahan sorang mak datin .. antara pelanggan tetap
cerewet? yer ...

ooo... datin tu sukalah tu

okay je FC. so long berkait dgn topik.. tepek je la apa yg fc rasa nak kongsi. Maybe kita kena tag ramai lagi.

DIY business ni potential sgt. Untuk beginner, housewife and also therapy utk yg stress kerja and as well generate extra money

Macam macam boleh. Nak dgn tidak je. I am sure ramai suka. K dila dlm train heading KL. ada event so awal la gerak. Xsuka drive ke KL. today jadi host /mc so kenalah awal.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 07:12 AM | Show all posts
adila39 replied at 16-3-2019 06:10 AM
DIY HAMPER FROM KAIN BATIK

niii sendiri buat
Agak rare ..

ni FC beli semalam  

rm10 jer
batik.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 08:31 AM | Show all posts
adila39 replied at 16-3-2019 07:02 AM
ooo... datin tu sukalah tu

okay je FC. so long berkait dgn topik.. tepek je la apa yg fc rasa n ...
owh .. semoga selamat sampai


nak tagged sapa lagi tak tau la  
sebab geng2 kat porum ni ramai kaki lepak kat board tu ja

try tagged kot berminat

@jejaka_hensem

@alinone78   

@bangcak   

@cmf_shalom   

@dubuk   

@dinopower2   

@famri7  

@jazaa100   

@dani-rox  

@white_musk   

@insulin   

@wana89   

@R2D2   

@dua_chzy   

@AceHand   

@ipes2   



Jangan mengaum tau kalo tak minat




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
FC ada idea tak??
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 08:44 AM | Show all posts
Santai ari Sabtu bersama DIY


Hi ayang ..abang tengah bersiap ni  

m13.jpg

Lama dah tunggu yang?

m20.jpg

eeeee~ abang ni

m19.jpg



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 08:45 AM | Show all posts
hahaha bertimbun ja idea yunk.. tangan ja tak cukup ..
24jam pun rasa tak cukup

Share!!~ Share!!~

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 12:28 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 13-3-2019 09:52 AM
kita rasa kita kenal la

Sebagai permulaan FC akan share cara FC membuat bunga Rose dari Crepe ...

oh my...
cantiknyerr gambo konvo.
nati wasap taw
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 16-3-2019 05:39 AM
Tak ..
FC guna Clay yang FC buat sendiri.


Maksud iols gam adhesive utk lekatkan pin tu jenis F6000 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 02:40 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-3-2019 01:20 PM
Maksud iols gam adhesive utk lekatkan pin tu jenis F6000 ke?
ha`ah ..FC tak guna gam adhersive sis

buat sendiri jer ..Gam + Clay lembut

pt2.jpg

pt3.jpg

pt4.jpg

pt5.jpg

rb5.jpg

rb6.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 02:44 PM | Show all posts
bangcak replied at 16-3-2019 12:28 PM
oh my...
cantiknyerr gambo konvo.
nati wasap taw
haip!!~

tunjuk dulu DIY  




Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 16-3-2019 02:40 PM
ha`ah ..FC tak guna gam adhersive sis

buat sendiri jer ..Gam + Clay lembut

Thanks. Baru tau ada tips
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 02:51 PM | Show all posts
Sesamer sis ..

Sblom2 tu banyak cuba gam lain nya termasuk jenis2 macam F600 tu

samada tertanggal balik atau pin tu jadi berkarat ..

Feedback dari kengkawan yang guna teknik clay ni .. alhamdulillah setakat ni ramai kata ok.
Masalah satu ja ..
Pin tu sendiri yang dulu rosak .. bahagian yang tajam tu tercabut la ..bengkok la ..  

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 02:53 PM | Show all posts
Mana DIY nya


Jom la kongsi kongsi ..

hahaha cam kita pula tuan tanah sini


Suka nengok nengok hasil yang kengkawan buat .. atau ada tips ke .. atau ada kata kata hikmah peransang untuk sama sama berjaya ..

Best d kelilingi kengkawan positive

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 16-3-2019 02:51 PM
Sesamer sis ..

Sblom2 tu banyak cuba gam lain nya termasuk jenis2 macam F600 tu

Baru ni iols guna DIY brooch. Tampal bunga reben kat butang. Pin tu lekat guna gam uhu. Sekali tarik beg, butang tu tercabut dari pin. Mmg takkan guna dah teknik ni.

Beli pin kerongsang ni. Mmg la selalu gak sakit hati. Sama ada jarum tu tumpul. Kalau tak pun besi tu bengkok tercabut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 04:56 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:41 PM
Baru ni iols guna DIY brooch. Tampal bunga reben kat butang. Pin tu lekat guna gam uhu. Sekali tar ...
Ha`ah .. dedulu selalu berlaku camni ..
customer pun komplain .. kita ganti baru ja sebab akui tu kesilapan bagi pihak kita


Sekarang dah kurang dah masalah tu ..
selain gunja gam uhu dedulu .. ada juga guna hot glue .. pun failed jugak


FC kalau boleh nak guna bahan yang mudah jumpa

Pasal pin tu .. tu la kan .. geram sesangat .. lagi2 yang panjang skit tu .. dah ler rega mahal dari yang pin kecik tu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 05:00 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:45 PM
Ini ha kerongsang manik kristal. Iols guna manik Chinese crystal sbb kira mampu milik. Swarovski t ...
Cantik


hat yang gni .. susah juga nak melekat kan pin nya kan ..

rega camne?

sebab semalam g la satu kedai kat sini..manik macam uols tu .. tu dia .. dia jual murah uols

sepeket rm1 ja ..

aritu ada buat strawberi .. tapi susah nak dapat manis jenis bentuk daun tu .. berenti jap
tu yang tengok manik tu murah gegiler semalam ..
ngah dok pikir .. sblom beli hehe .. nak buat apa ..


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 05:02 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:45 PM
Ini ha kerongsang manik kristal. Iols guna manik Chinese crystal sbb kira mampu milik. Swarovski t ...
Sekarang ni rasa malas skit nk upload gambar sbb guna samsung browser asyik fail upload. Ni guna google chrome.
kita tak pernah masuk porum guna hp
tak reti haha
dah terbiasa guna lappy / pc



Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 05:02 PM | Show all posts
bagi daun yunk
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni iols ingat nak buat bunga daun getah, twisted paper flower dan bunga kekwa. Tapi rasa leceh skit dan lambat siap. Customer pun takde. Jadi iols jual bahan mentah je - daun getah buat bunga dan twisted paper.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093917s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list