Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9950
View
220
Reply

DIY BUSINES IDEAS

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
puccafan replied at 8-4-2019 06:28 PM
Iols plak berangan nk ada mini kebun aloe vera. Sbb pokok tu je tanam menjadi. Pokok lain sendu

Aloe vera iols tak menjadi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 06:24 AM | Show all posts

hi sharlene
avatar tu sapa ek?
sapa yg nanynyi dlm tuh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 10:25 AM | Show all posts
puccafan replied at 8-4-2019 10:28 AM
Iols plak berangan nk ada mini kebun aloe vera. Sbb pokok tu je tanam menjadi. Pokok lain sendu

macam macam u can do with that
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 10:26 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 8-4-2019 10:35 AM
Pindah rumah nnt rasa mcm nak buat sabun handmade untuk kegunaan sendiri. Antara sebabnya iols nak ...

wonder woman u ni...but yeah sounds cool
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 10:28 AM | Show all posts
puccafan replied at 8-4-2019 10:28 AM
Iols plak berangan nk ada mini kebun aloe vera. Sbb pokok tu je tanam menjadi. Pokok lain sendu

u google and find out more what to do with it

boleh buat mask and cream kot organic
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-4-2019 10:28 AM
u google and find out more what to do with it

boleh buat mask and cream kot organic

Selalu amik jelly tu & blend. Letak kat scalp as hair mask. Kalo wat gitu pastu letak dalam peti ais. Tahan la 1 week. Jarang2 la buat. Sebab stok pokok aloe tak banyak. Ni baru nak mula kembangkan betul2.
Ubah2 dalam pasu lain so dia ada ruang membesar. 1 tu jela yg besar. Pokok lain kategori bbnu lagi.
Sayang nak petik, guna yg besar ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 10:52 AM | Show all posts
puccafan replied at 12-4-2019 02:49 AM
Selalu amik jelly tu & blend. Letak kat scalp as hair mask. Kalo wat gitu pastu letak dalam peti a ...

eh then  u jadikan apa tu...i like to knw more if u dont mind.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 12-4-2019 06:24 AM
hi sharlene
avatar tu sapa ek?
sapa yg nanynyi dlm tuh?

Itu Sharleen Spiteri penyanyi kumpulan Texas.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 12-4-2019 01:24 PM
adila39 replied at 12-4-2019 10:26 AM
wonder woman u ni...but yeah sounds cool


Iols bukan wonder woman pun. Sedang bangkit dari satu kejatuhan.

Sabun tu iols boleh tanya my bff nak wat camne. Dia pun bisnes sabun homemade gak. Boleh tahan gak sales dia. Tapi hari tu dia kata nak day job semula sbb anak2 dah besar.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-4-2019 05:19 AM
Itu Sharleen Spiteri penyanyi kumpulan Texas.

iii suka texas!
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-4-2019 01:25 PM
iii suka texas!

Suka dengar lenggok suara Sharleen. Rasanya 1st time dengar Put your arms around me paatu sibuk cari lirik nak tau sape yg nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-4-2019 10:52 AM
eh then  u jadikan apa tu...i like to knw more if u dont mind.

Blend takyah letak air. Nanti aloe tu jadi air. Aloe kt farmasi tu bentuk gel sbb diaorang letak gelatin rasanya. Tapi save untuk kulit la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts



@sharlenetexas

this one... hahaha diy ada lagu pulakk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-4-2019 05:22 AM
Iols bukan wonder woman pun. Sedang bangkit dari satu kejatuhan.

Sabun tu iols boleh tanya my ...

xpe..biar jatuh and aware and buck up. I tak rasa jatuh is the correct words.. i. think more or less... belum the right time.

Sometimes... guts feeling pun mainkan peranan.. but guts alone xleh jugak... kena ada proper plan and networking
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
puccafan replied at 12-4-2019 05:49 AM
Blend takyah letak air. Nanti aloe tu jadi air. Aloe kt farmasi tu bentuk gel sbb diaorang letak g ...

oh ya.. betul... tp nak buat ni kena hygienic.. cleanliness etc.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-4-2019 02:17 PM
@sharlenetexas

this one... hahaha diy ada lagu pulakk


Tenkiu dira. Suka tgk Sharleen masa dia muda2. Comel sangat dan fresh face
Kadang2 gi Marks & Spencer ada putar lagu ni. Apa lagi sibuklah humming

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 12:13 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-4-2019 01:19 PM
Itu Sharleen Spiteri penyanyi kumpulan Texas.

oh, tentulah kan
byk lagu texas sy suka
texas ni salah satu dari singers yg saya beli CD nye
sy hanya ada CD Guns and Roses, Heart dan Mayumi Itsuwa aje

oh off topic!
lari...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ni DIY deco

pakai balance tiles and daun paku pakis yg curi kat hall...

FB_IMG_1556528977720.jpg
FB_IMG_1556528935861.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 02:03 PM | Show all posts
Actually nak buat diy product especially skincare ni bukannya mudah. Banyak benda jugak nak kena beli awal2. Guna banyak duit jugak la...contohnya nak buat sabun muka, nak kena beli penimbang, pH pen, NAOH, essential oil, bekas silikon, hand blender dll...nak kena pikit packaging lagi macamana...boleh kata banyak benda jugak la nak kena sedia awal2 tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 02:10 PM | Show all posts
adila39 replied at 8-4-2019 10:00 AM
ada pharmacist tak sini eh... kot boleh bagi resepi soap

Nak buat sabun ni, kena tahu nak calculate nisbah NAOH dengan minyak yang kita nak gunakan. Kena tahu berapa percent saponification yang kita nak. Memang banyak jugak nak kena belajar. Tapi, hati2 kalau nak jual sabun. Sebab dia punya pH tu agak tinggi untuk kulit kita. Normally pH sabun 8-10. In long term, mungkin akan merosakkan kulit. Sebab kulit kita punya pH dalam range 5.5.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078966s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list