JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3252
View
211
Reply

DIY BUSINES IDEAS

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-3-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua.

Ada sesiapa yang terror bab DIY? kalau di Europe perniagaan ni sgt diminati.

Some yg dah menjadi trend di sini

Soap maker
Scented candle maker

apa lagi ya....

Furniture maker
Glass painter
Bag maker

Ahh... share plss.. diy ideas yg boleh make money as well.

Tq
Adila39


Screenshot_20190312_125218.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tahu juga. Menarik ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 02:15 PM | Show all posts
moonbug replied at 12-3-2019 05:39 AM
Nak tahu juga. Menarik ni

Yes moon, these are among low cost business we can start with but in a long run can make money.

I sukalah benda benda gini...sbb sesuai sgt untuk start dgn momentum yg relaks je.

I penah meet few soap maker, and surprisingly mereka doing so well. Some selling mcm goreng pisang tau.


I pernah jugak buat diy table , tapi cost sikit nak beli varnish and all tools and lots of work need to be done. Kena full time. Mural painting, glass painting pun best, tapi ni semua bukan jenis perniagaan yng u  boleh rely on, on the spot. Kena start as hobby...bila dah steady dah ada repeat customer baru best.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 02:20 PM | Show all posts
A friend of mine started doing her bath bombs. interesting betul. dia mmg kaki jual barang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-3-2019 02:15 PM
Yes moon, these are among low cost business we can start with but in a long run can make money.
...

DIY scrub pun ramai juga orang buat kan? Ada colleague I, wife dia jual homemade scrub. Doing quite ok, dapatlah duit tepi kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-3-2019 02:15 PM
Yes moon, these are among low cost business we can start with but in a long run can make money.
...

I pernah tgk DIY blog mat saleh ni. Dia buat wooden wall art, saja je untuk letak something kat dinding rumah dia. Guna kayu beli kat kedai hardware je, potong2 pastu susun dalam frame, glue guna gam kayu. Corak chevron ke apa, cantik sangat and low start up cost. Bila org tgk cantik, org order siap minta customize.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 02:53 PM | Show all posts
nuryakmal replied at 12-3-2019 06:20 AM
A friend of mine started doing her bath bombs. interesting betul. dia mmg kaki jual barang

bestkan senior mod, hehehehe suh la kawan u share knowledge if free
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 12-3-2019 06:33 AM
I pernah tgk DIY blog mat saleh ni. Dia buat wooden wall art, saja je untuk letak something kat di ...

moon boleh share link ke jika ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
@Catpaw
@buritan
@sharlenetexas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I nak bagi tips.. mana tau i and d rest boleh buat jugak...

ornament maker
mason jars
bouquet hamper



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Contoh.
Ornament maker. Photo dari Ig maker ya
Screenshot_20190312_150443.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
personal hobby... buruk sikitla...
Screenshot_20190312_153018.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
my decoupage.. guna old newspaper
Screenshot_20190312_153217.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual handmade bag.. dlm kpla otak ni nak jual bantal fluffy tuu buat dr kain baju terpakai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 12-3-2019 08:56 AM
Jual handmade bag.. dlm kpla otak ni nak jual bantal fluffy tuu buat dr kain baju terpakai


ehhh that is so good kak, bantal fluffy.. kekabu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-3-2019 04:57 PM
ehhh that is so good kak, bantal fluffy.. kekabu ke?

Taklaa.. kain baju lama tuu kita guna alat mcm paper shredder tuu jdlaa fluuffy.. alat tuu ade kat india.. nak beli takut tak sampe lakk
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 05:42 PM | Show all posts
better jual market oversea sebab usd..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 12-3-2019 09:42 AM
better jual market oversea sebab usd..

Good point... tp how? ebay?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 08:03 PM | Show all posts
adila39 replied at 12-3-2019 07:29 PM
Good point... tp how? ebay?

ebay boleh, website boleh ( tapi kena buat paid ads atau influencer ads)

ebay ok tp pastikan barang yang pos xmudah rosak sebab paypal dan ebay protect buyer than seller. jadi nak jual pastikan specs semua sebiji apa dijual .

ebay jual mahal xpe sebab buyer luar negara educated mereka nak quality rather than cheapskate.

p/s : paypal dah tutup ofis kt malaysia sejak tukar gov ni mcm2 company pindah negara luar kan? moga malaysia maju makmur

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090492s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list