Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
848
View
9
Reply

Collagen drink kinohimitsu selamat ke? Ada side effect?

[Copy link]

Author: asteruk2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-3-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saya lelaki dan plan nak minum collagen drink brand kinohimitsu sbg salah satu ikhtiar utk sembuhkan kulit muka sy yg dah rosak dan kusam.

Boleh sesiapa bg pendapat sama ada produk ni selamat atau ada apa2 side effect?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2019 09:55 PM | Show all posts
Kalau baca ingredient collagen dia sumber drpd ikan, so in general  if you tak allergic ikan probably no side effects. Btw, kena tahu juga bila minum kolagen ni, bahan aktif dia akan masuk dalam darah dan pergi keseluruh badan. Dia tak akan target pada kulit muka sahaja okay.

Pengalaman sendiri - I dont have skin problem and any health problems, tapi pernah minum la sekotak. Takde kesan baik dan takde kesan buruk. Nasib baik sedap.

Kalau kulit muka problem, better buat treatment dulu then baru supplements utk maintain skin health.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 5-3-2019 09:55 PM
Kalau baca ingredient collagen dia sumber drpd ikan, so in general  if you tak allergic ikan probabl ...

Treatment macam mana tu? Pergi jumpa dermatologist ya? Buat laser treatment tu ya?

Sy ada masalah jerawat masa zaman sekolah menengah, lebih 10 tahun dah. Sekarang sy dah 28 tahun.

Skrg sy dah takde jerawat. Parut pun dah kurang. Cuma ada masalah lubang jerawat dan muka sy yg jauh lebih hitam berbanding leher dan tangan.

Saya memang plan nak kumpul duit pergi ke new york skin solution. Utk dermatologist pula, sy tak nak pergi sbb rawatan mcm laser tu menakutkan dan sy takut kulit muka sy jadi nipis dan nampak pelik.

Biarlah lubang muka sy ni ada asalkan sy taknak kulit muka sy nampak pelik - licin dan berkilat semacam bila buat rawatan mcm laser tu.

Selain tu, kulit dahi sy pun pernah rosak sbb sy ada cuba petua utk sapu kulit kayu manis waktu zaman sekolah dulu.

Habis kulit dahi sy jadi pedih dan merah. Sampai skrg kulit dahi sy masih merah berbanding kulit muka sy yg lain. Tapi mmg dah improved berbanding dulu sbb sy suka pakai bedak sejuk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2019 03:36 PM | Show all posts
i dulu minum collagen jugak...tapi orang beritahu takut ada bahan chemical ...dan akan kacau hormon badan.....i dah stop dahh...
skrg minum protein dgn bio c je....bkn saje ada collagen...tapi juga boleh meningkatkan immunisasi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
luvjim replied at 7-3-2019 03:36 PM
i dulu minum collagen jugak...tapi orang beritahu takut ada bahan chemical ...dan akan kacau hormon  ...

Boleh tahu awak minum protein dgn bio c brand apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
luvjim replied at 7-3-2019 03:36 PM
i dulu minum collagen jugak...tapi orang beritahu takut ada bahan chemical ...dan akan kacau hormon  ...

Boleh tahu awak minum collagen brand apa? dlm tempoh berapa lama?

Ada kesan positif pd kulit? Awak lelaki atau perempuan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2019 05:57 PM | Show all posts
i beli kat pharmacy je...mahal dan tak nampak apa2 perubahan...
saya perempuan
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
luvjim replied at 7-3-2019 05:57 PM
i beli kat pharmacy je...mahal dan tak nampak apa2 perubahan...
saya perempuan

Makan lah Vitamin C. Vitamin C boleh bantu badan kita produce collagen. Angkat Isotonix Vitamin C yang sedang diserap. Boleh bantu kulit kesihatan. Mau tau mana boleh beli, boleh msg saya. LINE ID chinghong82
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Yelah teringin jg nk consume konihimitsu ni sbb byk dok jual kat watson.x de ke testimoni ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
rizami replied at 31-3-2019 10:52 PM
Yelah teringin jg nk consume konihimitsu ni sbb byk dok jual kat watson.x de ke testimoni ye

Testimoni ada banyak kat google..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086486s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list