Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1472
View
39
Reply

Celcom Bagus?

[Copy link]

Author: pikochew       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2019 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Saya masih guna Umobile tapi sekrang i nampak Celcom ada plan baru hanya Rm30 boleh dapat 15GB data. Umobile hanya 7.5 GB sahaja. I selalu guna data tgk movie so nak tanya celcom data laju tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kan ada umobile gx30...unlimited data tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu line umobile tempat u stabil, baik guna umobile unlimited tu.. Rm30 prepaid, rm50 postpaid
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 09:31 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 26-2-2019 12:30 PM
Klu line umobile tempat u stabil, baik guna umobile unlimited tu.. Rm30 prepaid, rm50 postpaid

kalau pergi kawasan pedalam coverage okey tak? sebab takut kat rumah ja okey pastu keluar rumah tak okey. setahu saya celcom ja yg pergi memana okey ja line coverage luas. tapi tak tahu lah bukan celcom user
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 09:32 PM | Show all posts
tengok kawan saya yg pakai celcom selalu tengok movie online dan download movie mcm laju jaa. mungkin laju  
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 09:59 PM | Show all posts
shadajie replied at 27-2-2019 09:32 PM
tengok kawan saya yg pakai celcom selalu tengok movie online dan download movie mcm laju jaa. mungki ...

weh saya baru tengok tutela report, celcom adalah yg paling laju utk speed download kat malaysia. tak sangka pulak patut kawan awak boleh siap download movie lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 10:45 PM | Show all posts
Aku pakai umobile Umi30 dan celcom coporate RM40 20GB.
Dlm building, Celcom better then Umobile di area tempat aku kerja damansara.
Di Shah Alam tmpt aku duduk Sek U16, dlm rumah/Kedai makan Celcom better than Umobile
Depend pada area. Tapi aku bukan jenis layan movie atau download.

Jadi Umi30 dan Celcom tu mcm sama.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
shadajie replied at 27-2-2019 09:31 PM
kalau pergi kawasan pedalam coverage okey tak? sebab takut kat rumah ja okey pastu keluar rumah ta ...

Umobile line kureng.. Mcm umh yg ni atas bukit dkt ngn hutan. Coverage dlm umah  x laju sgt.. 1 minit je drive sampai bandar dah 4g lte terus..

Btw i dah cek plan celcom 15gb yg tt ckp tu.. T&c dia, 15gb utk 3 hari pertama lepas subscribe internet je.. Pastu jd la 5gb je untuk rm30..
Klu i tak cukup tu 5gb sebulan..
Sebab tu subscribe umobile unlimited tu.. Rm30
Nk download movie, turun ke bandar jap sambil mkn mcd.. Lol.. Klu x, duk umh layan utube sampai lebam..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 06:23 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 28-2-2019 12:04 AM
Umobile line kureng.. Mcm umh yg ni atas bukit dkt ngn hutan. Coverage dlm umah  x laju sgt.. 1 mi ...

you pakai celcom ke umobile skrg? i nk tanya coverage celcom kawan i cakap kalau rumah yg atas bukit dekat dgn hutan celcom is better but i don't know ~
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 06:27 PM | Show all posts
bonsari replied at 28-2-2019 06:23 PM
you pakai celcom ke umobile skrg? i nk tanya coverage celcom  kawan i cakap kalau rumah yg atas  ...

yeahhh kalau rumah area dekat dengan hutan better ambil celcom sbb coverage luas. so far i takde masalah pasal line since celcom i selalu pindah sana sini so mcm okey la celcom ni. tak ajak bergaduh lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 06:29 PM | Show all posts
bonsari replied at 27-2-2019 09:59 PM
weh saya baru tengok tutela report, celcom adalah yg paling laju utk speed download kat malaysia.  ...

yee betul laju kan hahahhaa no wonder ramai kata laju ja bila nk download apa apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 06:33 PM | Show all posts
celcom laju. kalau you nk tahu celcom dpt 4stars from youtube so best la kalau nk layan youtube hari hari :D
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bonsari replied at 28-2-2019 06:23 PM
you pakai celcom ke umobile skrg? i nk tanya coverage celcom  kawan i cakap kalau rumah yg atas  ...

I pakai umobile skang
Umh i atas bukit dkt dgn hutan..
Jiran2 kata line celcom xda kt sini..tp klu masuk dlm lg ada line celcom kuat..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 09:32 AM | Show all posts
Kita pakai Celcom data plan 100gb sebulan ...tengok insta stories byknya..bukan bukak sgt video youtube
video org send kat whatsapp atau telegram pun x bukak
selalu buka Joox atau insta stories
tapi tulah asal malam jerr insta stories loading lama..line lembap...susah nak tengok kalau ada org buat live malam  di insta
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 05:32 PM | Show all posts
bonsari replied at 28-2-2019 06:23 PM
you pakai celcom ke umobile skrg? i nk tanya coverage celcom  kawan i cakap kalau rumah yg atas  ...

ye betul. dulu i tak pakai celcom line mcm apa lagi bila luar bandar. since i guna celcom line takde masalah langsung. dah tak risau pasal line. worth it !
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 05:36 PM | Show all posts
vanilacup replied at 1-3-2019 09:32 AM
Kita pakai Celcom data plan 100gb sebulan ...tengok insta stories byknya..bukan bukak sgt video yout ...

yekee, kenapa i takde masalah pun. malam malam lagi laju
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 05:38 PM | Show all posts
bonsari replied at 27-2-2019 09:59 PM
weh saya baru tengok tutela report, celcom adalah yg paling laju utk speed download kat malaysia.  ...

sama lah. saya pun baru tgok patut lah laju semacam je bila download hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 04:35 AM | Show all posts
celcom dan maxis meluas..
tengoklah area kalau 4G
full bar baru full speed,tapi
kalau saya balik kampung
Digi pula yg laju.maxis 3G
so TT kena tengok area juga
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 02:23 PM | Show all posts
Bagi I celcom bagus. I skrg guna xpax prepaid, dah jimat pastu lagi jimat sbb guna ultra hour pass. I pun bukannye selalu guna internet so pas ni sesuai la utk I.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:47 PM | Show all posts
Ultra hour, boleh boost tak kat video ke??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095060s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list