Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1424
View
21
Reply

Mek klate dah nak habis cuti sem

[Copy link]

Author: purplered       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-2-2019 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua..
Tak lama lagi nk habis sem da ni. Yg buat kepala pening bilo mati akal mikir guano nak angkut brg kelik klate nanti. Doh 3 tahun ngaji kt slgor memey bnyok brg sgt. Nak di buang semua sayang! guano ni?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Car boot sale sis
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 12:07 PM | Show all posts
barang apa tu? cuba cerita?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh mak ayah datang ambikla bawak lori, apa susah.. Tak pun angkut balik sikit2, lama2 habislah
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 11:24 PM | Show all posts
banyak sangat ke barang yang nak dijual tu? preloved je la kalau banyak sangat.

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 11:28 PM | Show all posts
haha bawak pulang mana yang penting dan boleh guna, yang selebihnya jual kat kawan kawan atau junior yang masih belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 11:30 PM | Show all posts
bawak balik mana yang boleh, yang selebihnya jual kat junior yang baru masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 10:15 PM | Show all posts
Sama la ni. Aku nak bawa semua balik tapi naik bas pulak. Nak jual kat uni pun susah, tak de yg beli pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 10:21 PM | Show all posts
zakiu replied at 26-2-2019 11:28 PM
haha bawak pulang mana yang penting dan boleh guna, yang selebihnya jual kat kawan kawan atau junior ...

kawan dahla semua nak grad. junior pulak ramai tapi dah lama jual takde yg nak beli. orang sekarang ni suka beli online
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 11:05 PM | Show all posts

car boot susah la nak kena pi cari orang. snap gambar masuk carousell je. laju terjual nanti
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 11:08 PM | Show all posts
asingkan mana yg nak dibawak balik, yang mana boleh pakai jual kat carousell. kadang tak sampai sehari dah terjual.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:26 AM | Show all posts
sedekah je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:43 PM | Show all posts
Edited by Ramlizal at 7-3-2019 10:57 AM
luffyadam replied at 27-2-2019 11:08 PM
asingkan mana yg nak dibawak balik, yang mana boleh pakai jual kat carousell. kadang tak sampai seha ...

Senang ke nk jual preloved guna cara ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:48 PM | Show all posts
Edited by Ramlizal at 7-3-2019 11:03 AM
IkramJib replied at 27-2-2019 10:21 PM
kawan dahla semua nak grad. junior pulak ramai tapi dah lama jual takde yg nak beli. orang sekaran ...

sekarang senang je nak beli kat online, mak aku pun dah pandai beli online tapi kena cari platform yg oke la
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:54 PM | Show all posts
Edited by IkramJib at 7-3-2019 11:09 AM
ezzarani replied at 27-2-2019 11:05 PM
car boot susah la nak kena pi cari orang. snap gambar masuk carousell je. laju terjual nanti

snap gambar dah boleh jual ke? mslhnya ad ke yg nk brg 2nd ni ek
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 11:45 PM | Show all posts
Edited by aimbot at 7-3-2019 11:13 AM
Ramlizal replied at 28-2-2019 10:43 PM
Senang ke nk jual preloved guna cara ni?

senang sangat sangat. jimat masa jimat tenaga. lagi satu advantage dia carousell sangat mudah untuk berurusan dengan buyer. takpayah susah2 letak no fon semua buyer boleh msg kita direct dari situ.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 11:53 PM | Show all posts
Edited by guccifreaks at 7-3-2019 11:17 AM
IkramJib replied at 28-2-2019 10:54 PM
snap gambar dah boleh jual ke? mslhnya ad ke yg nk brg 2nd ni ek

betul, snap and jual je. ramai orang cari. kadang tak semestinya barang 2nd, ada yang menang something and tak pakai tapi jual balik dgn harga yang rendah sikit. kan untung tu.

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 11:58 PM | Show all posts
Ramlizal replied at 28-2-2019 10:48 PM
sekarang senang je nak beli kat online, mak aku pun dah pandai beli online tapi kena cari platfo ...

setuju, jual online skrg ni memang cepat je ada buyer. try carousell la tak susah pun nak guna. step untuk jual pun senang dan sesuai untuk semua peringkat umur.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:14 PM | Show all posts
guccifreaks replied at 28-2-2019 11:53 PM
betul, snap and jual je. ramai orang cari. kadang tak semestinya barang 2nd, ada yang menang somet ...

hehe saya jualkan basikal dari cabutan bertuah kat event dan tak sampai satu hari pun dah ada buyer. senang sangat nak jual kat carousell ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:16 PM | Show all posts
zakiu replied at 28-2-2019 11:58 PM
setuju, jual online skrg ni memang cepat je ada buyer. try carousell la tak susah pun nak guna. st ...

saya suka function yg boleh chat direct dgn seller. kalau ada apa yg tak faham tu boleh tanya sebelum beli
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.001017s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list