Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2553
View
21
Reply

Ada x petua halau kucing?

[Copy link]

Author: hasniey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada sapa2 nk kongsi petua halau kucing?
Ai bukanlah benci kucing pon.tp sakit ati sbb dia g korek2 pokok yg ai tanam.pastu diorg g berak dlm pasu.abes mati pokok2 ai.xsempat rasa hasil tanaman sendiri.

Ai dh cuba dh yg letak air sirap tuu..tp xjd pon.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:20 PM | Show all posts
gi daiso cari cat repellent..
pastu tabur kat tempat kucing suka membuang..
tapi bendanya pun busuk gak la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak botol air, pastikan botol tu penuh air

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-2-2019 04:20 PM
gi daiso cari cat repellent..
pastu tabur kat tempat kucing suka membuang..
tapi bendanya pun busu ...

Ala....busuk ke
Xke yg wangi2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 20-2-2019 04:45 PM
Letak botol air, pastikan botol tu penuh air

Dah try dah..
Pastu try jgk yg letak air sirap tu
Kucing buat bodo jeee,xtakut pon
G berak situ jgk
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 20-2-2019 04:47 PM
Dah try dah..
Pastu try jgk yg letak air sirap tu
Kucing buat bodo jeee,xtakut pon

Letak batu je. Or letak arang
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 05:28 PM | Show all posts
hasniey replied at 20-2-2019 04:46 PM
Ala....busuk ke
Xke yg wangi2

dah dia buat benda tu berbau nak wat cam mana..
tapi bendanya akan hilang lama-lama..
dah hilang, then letak lagi repellent tu..
bentuk mcm cube..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 05:34 PM | Show all posts
sediakan bekas dgn pasir utk diorg berak. xdelah diorg berak dalam pasu lg.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 11:13 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-2-2019 04:20 PM
gi daiso cari cat repellent..
pastu tabur kat tempat kucing suka membuang..
tapi bendanya pun busu ...

iols dah try buat tp tak jadik still berak jugak..maap la tt iols mencelah..iols pun mcm tt kucing manusia lain yg tak reti nak jaga..abis g berak rumah org lain.. mcm cibai si tuan nyer..perempuan tau andartu...geram iols
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 22-2-2019 11:13 AM
iols dah try buat tp tak jadik still berak jugak..maap la tt iols mencelah..iols pun mcm tt kucing ...

nama pun binatang..
kadang tuan dah sediakan semua tapi terlepas jugak ke tempat org..
tapi tak perlu la nak hina orang lain andartu ke apa..
dah tuhan lom hantar rezeki jodoh utk dia..
maybe tuhan hantar ujian utk kita juga tengok sejauh mana kesabaran and toleransi kita dengan makhluk dia yg lain..
dan nampaknya kita gagal.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 12:05 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-2-2019 09:29 AM
nama pun binatang..
kadang tuan dah sediakan semua tapi terlepas jugak ke tempat org..
tapi tak ...

Dah nam nyer manusia uols, hilang sabar mesti ada..udah 6 tahun keje tetap bersih taik kucing org lain kt umah sendiri.. Hebat uols kalu boleh tahan..kucing bukan sekor 2 .. Dah gaduh ngan jiran pasal kucing dia berak merata tp still sengal..kucing dia pandai Plop tak duk dlm rumah..lepas merata.. Uols rasa spesis manusia mcm mana.iols nie kira baik tak g lempar taik depan umah dia. Balik keje penat penat tgk taik setepek depan pintu umah pas tue dah penat kena bersih taik Plop..hebat uols boleh tahan..walaupun dia bayar cukai iols pun bayar cukai sesama la menjaga keamanan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 23-2-2019 12:05 PM
Dah nam nyer manusia uols, hilang sabar mesti ada..udah 6 tahun keje tetap bersih taik kucing org  ...

so far lepas lempar benda tu takde dah jadi..
and rumah i bukan kucing bertuan..
semua stray..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:03 PM | Show all posts
salam.. baru baca dr Siakap Keli..

KAEDAH MENGHALAU KUCING TANPA MENYAKITI

Halaman rumah saya memang menjadi tempat parkir kucing. Saya tidak meminati kucing namun tak sampai pula menyakitinya. Kesan cakar dikereta, motor, dan najisnya memang benar-benar menduga kesabaran.

Namun saya ingat ia ujian kesabaran.

Pesan saya kepada mereka yang meminati kucing, semestinya memelihara dengan haknya. Makanan dan kediamannya, najisnya serta yang bersangkutan dengannya agar tidak menyakiti jiran tetangga.

Jenuh mencari cara bagaimana harus dibuat dengan kucing. Nak dibuat yang bukan-bukan, Islam tidak benarkan.

Alhamdulillah bertemu juga satu cara yang baik dan tidak menyakiti kucing. Iaitu MENTIMUN BATANG. Rupanya kucing takut dan menjauhinya.

Cuba letak dimana.mana. insyaAllah kucing tidak akan datang dekat.

Sebabnya Wallahu alam. Saya tak tahu.
Selamat mencuba

Kredit: Ustaz Dr Muhammad Lukman Ibrahim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
alam_maya replied at 3-4-2019 05:03 PM
salam.. baru baca dr Siakap Keli..

KAEDAH MENGHALAU KUCING TANPA MENYAKITI

Mentimun batang tu timun sebiji tu ke?
Kucing xtakut laaa...kucing omputeh je kot yg takut smpai lompat2.kucing malaysia buat dekkk je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-2-2019 05:28 PM
dah dia buat benda tu berbau nak wat cam mana..
tapi bendanya akan hilang lama-lama..
dah hilang ...

U..ai dh beli ubat tu.bau xde la kuat pon.
Alhmdulillah.kurang sikit.dulu2 semua pasu pokok kene kacau.skrg dah xde dah.kdg2 je pokok kucai tu kene tido kan.syok agaknye tido atas pokok kucai.tp dah xde taik2 kucing
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:56 PM | Show all posts
hasniey replied at 3-4-2019 05:22 PM
U..ai dh beli ubat tu.bau xde la kuat pon.
Alhmdulillah.kurang sikit.dulu2 semua pasu pokok kene  ...

ok la tu.. dorang suka baring atas tanah sebab sejuk kot..

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 05:11 PM | Show all posts
hasniey replied at 3-4-2019 05:20 PM
Mentimun batang tu timun sebiji tu ke?
Kucing xtakut laaa...kucing omputeh je kot yg takut smpai  ...

hahahhaha.. kalau tgk kt page fb siakap keli tu dia letak sebiji timun kt tmp kucing suka..

sy pernah beli cat repellent kt homedec.. tp yg tu spray utk tak bg kucing berak.. tp blh try la.. sebotol tu sy beli rm20
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
saya tgk kawan letak botol air yg air warna merah mcm sirap dkt tmpt kucing berak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 4-4-2019 05:20 PM
saya tgk kawan letak botol air yg air warna merah mcm sirap dkt tmpt kucing berak

Xjd u...makin sakit mata tgok botol2 sirap sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak botol sirap tu 1/2 kucing takut tapi lama2 dia buat dek jer, pastu sirap merah tu jadi putih lagi lah takde kesan..iols pernah try mentimun kucim iols buat bodo jer like whatever, kucing kokesen jer takut
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089960s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list