JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1635
View
43
Reply

Penjual TANPA Pembeli

[Copy link]

Author: apekcool       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-2-2019 11:24 AM | Show all posts |Read mode
Kenapa aku kat sini?
Sebab aku seorang penjual yang gagal mencari pembeli. Akibatnya aku terpaksa tutup kedai.
Pintu kedai sentiasa terbuka tapi di pandang SEPI TUTUP SEPANJANG HARI!
Ramai kata aku 'dianiaya'.

Siapa mahu beli??



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya..jual apa tt..?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Engko jual apa ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2019 11:55 AM | Show all posts
aku jual barang org nak g haji ngn umrah je
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
apekcool replied at 15-2-2019 11:55 AM
aku jual barang org nak g haji ngn umrah je

Dah try jual online macam Shopee, Lazada tak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2019 12:08 PM | Show all posts
moonbug replied at 15-2-2019 11:56 AM
Dah try jual online macam Shopee, Lazada tak

Belum lagi boss. Setakat ni emosi aku kacau juga bila kena mcm ni. Tgh pikir juga nk buat mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
I tk berapa paham. Kedai u olls kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:12 PM | Show all posts
semoga dimurahkan rezeki..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Feedback saya sebagai customer:

Lokasi kedai sesuai & senang org pegi tak? Kalau area serabut, customer malas nak pegi.

Sambil2 tu jual online mcm Shoppee,  Lazada. Ada je customer yg busy dan malas nak gi kedai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:27 PM | Show all posts
bape tahun dah beroperasi perniagaan kau ni beb.
kena pandai cari market..
online kena banyak..
tambah lagi kau jual barang yang jenis selective je.. bukan kedai runcit yang boleh offline.
kalau online dah kuat.. baru consider bukak kedai balik..

kena kuat semangat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:37 PM | Show all posts
marketing online kena bagus bro
guna suma niche yg ada kt msia
fb/ig/wsp/telegram/even group makcik bawang kg pon ko kena join
nk tambah prospek gittew

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
apekcool replied at 15-2-2019 11:55 AM
aku jual barang org nak g haji ngn umrah je

Saya syor tuan jual secara online. Buat blog, masuk mudah.com dan yg seumpamanya.

Berniaga secara jujur. Untung kecik pun takper. Ikhlas. Manis mulut. Jangan banyak mengeluh. Niat nak permudahkan urusan orang pergi umrah dan haji.

Jaga hubungan dengan Allah dan manusia. Buat baik kat mak ayah. Istiqamah bersedekah. Sholat berjemaah 5 kali satu hari. Sentiasa Istighfar. Selalu sholawat. Istiqamah baca quran (sehari tiga ayat pun dah ok). Mudah jer kan nak buat?

Istiqamah bersedekah maksudnya, bukan jumlah / nilai yg diambil kira, tapi kekerapan. Contoh, setiap pagi hari, sedekah rm1.00 kat tabung surau. Jumpa orang lapar yg meminta makanan, bagi rm1.00

Saya syor, tuan amalkan apa yg di atas. Doa. Tawakal. Insyaallah jaya.

Saya doakan tuan berjaya dunia akhirat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jual tudung inner tak
Saya tengok org jual barang kat masjid
Harganya agak mahal
Pembeli tiada macamana lagi dia survivalnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:22 PM | Show all posts
apekcool replied at 15-2-2019 11:55 AM
aku jual barang org nak g haji ngn umrah je

brg haji umrah pun ade org nk aniaya? teruk btl msyrkt skrg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:42 PM | Show all posts
Mod @adila39  dan Mod @noor2  .. FC pindahkan Thread ni kat board Usahawan ni yer

sebab baca baca ada berkaitan dengan Ekonomi dan Usahawan.
Kot kengkawan dapat membantu TT ni.


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 19-2-2019 03:42 PM
Mod @adila39  dan Mod @noor2  .. FC pindahkan Thread ni kat board Usahawan ni yer

sebab baca bac ...

Ok FC......silakan.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:46 PM | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 19-2-2019 03:48 PM
noor2 replied at 19-2-2019 03:44 PM
Ok FC......silakan.....

Terimakasih


Kesian juga baca .. tapi tersilap landing buka Thread kat C.I

Harap ramai usahawan kat sini sudi membantu


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
apekcool replied at 15-2-2019 12:08 PM
Belum lagi boss. Setakat ni emosi aku kacau juga bila kena mcm ni. Tgh pikir juga nk buat mcm tu.
...

Kawan sy jual online. Alhamdulillah sale sentiasa ade. Dia jual kt fb je
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
apekcool replied at 15-2-2019 12:08 PM
Belum lagi boss. Setakat ni emosi aku kacau juga bila kena mcm ni. Tgh pikir juga nk buat mcm tu.
...

Boleh detail kan kisah bisnes awak tak?..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list