CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12226|Reply: 5

15 Photo Editor Online Percuma Terbaik

  [Copy link]
Post time 12-2-2019 06:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by vectorism at 12-2-2019 06:11 PM

Nak edit gambar mesti nak kene photoshop ke..?Tak perlu..

Nak edit gambar mesti nak install grafik apps ke..?
Tak perlu..

Nak edit gambar mesti nak guna pc ke..?
Tak semestinya..

Habis macamana..?
Guna Free Online Photo Editor

Syarat free online photo editor ni mestilah:
  • percuma
  • guna online - tak perlu install app
  • boleh terus guna tanpa daftar & login (seboleh2nya)

Ok meh kita tengok senarai 15 Photo Editor Online tersebut..
saya tunjuk beberapa, selebihnya sila ke sumber website yang review tersebut ok..


1.  Pixlr



  • Daftar / Login : Tak perlu
  • Text / Fonts : Ya
  • Pro: Interface yg seolah2 seperti Photoshop (Photoshop user’s friendly).
  • Con: Iklan bannernya memenuhi 1⁄4 dari screen, jadi ia mengurangkan size artborad anda.


2.  Ribbet



  • Registration / Login : Not necessary
  • Text / Fonts : Ya & menerima System Fonts pc anda.
  • Pro : Feature-rich Free Online Graphic Editor yg boleh menggantikan Photoshop, serta menerima image dari webcam.
  • Con : Beberapa Premium features dilocked sebab ia minta anda upgrade (ke versi berbayar).


3.  Canva



  • Daftar / Login : Tak perlu, boleh guna terus.
  • Text / Fonts : Tiada
  • Pro : Tiada iklan..!! (hanya iklannya sendiri), mudah & simple.
  • Con : Terlalu basic, hanya beberapa ready-made filters.


4.  Adobe Photoshop Express Editor



  • Daftar / Login : Tak perlu.
  • Text, Fonts : Ya, tapi terlalu sedikit.
  • Pro : Sedara Photoshop, standard laa kan..
  • Con : Hanya format JPEG saja..!! Upload source terhad..!! Fungsi pon sangat terhad kalau dibandingkan dengan full Photoshop version.


5.  Crello



  • Daftar / Login : Tak perlu bila sedang guna, TAPI kene Daftar & Login bila nak Save, Download artwork anda..
  • Text, Fonts : Ya
  • Pro : Tiada iklan..!! Photo Editor & Graphic Editor dalam satu, cuma pilih fungsi melalui design template. Menyokong keyboard shortcut.
  • Con : Kene Daftar & Login untuk Download, Save & Share artwork, walaupon masa sedang guna tak perlu daftar / login.


6.  iPiccy




  • Daftar / Login : Tak perlu, boleh terus guna & save tanpa perlu daftar / login.
  • Text, Fonts : Ya, tersembunyi dalam ‘Layer tool’.
  • Pro : Salah satu Photo Editor yg memiliki tools yg pelbagai seperti 'Vector Mask shapes', Before & After effect preview, Layers, dll.
  • Con : Terlalu kurang sampai tak tahu apa kekurangannya


7.  Befunky




  • Daftar / Login : Tak perlu, boleh terus guna & save artwork anda.
  • Text, Fonts : Ya, text ada 'extra adjustment' macam pro version editor.
  • Pro : Boleh tambah font dari pc anda (kalo anda guna pc laa). Ada 'History panel' untuk memudahkan proses 'Undo'. Interface style yg Professional.
  • Con : Banyak 'ready-made features' yg dilocked.. nak suruh anda guna yg paid version.


8. dan seterusnya hingga 15, sila ke sumber rujukan ↓
15 Photo Editor Online Percuma Terbaik


Kalau anda guna yang lain dari 15 list tersebut, mohon kongsikan juga editor yg anda guna tu (yg free online aje ek') dan pendapat anda..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-3-2019 10:24 PM | Show all posts
Thanks for sharing~
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 04:10 PM | Show all posts
thank you! berguna ni!
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 04:23 AM | Show all posts
kalau tak ada Photoshop,berguna juga online photo editor ni..
cuma saya lebih suka photoshop..alah
guna saja portable..file kecil sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2022 12:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2022 11:19 AM | Show all posts
Your post is quite good, but I've found that website can create or change the Instagram font to suit everyone's personal needs. See Instagram Schriftt to know more.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 11:23 AM GMT+8 , Processed in 0.096328 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list