JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
431
View
8
Reply

[Tempatan] Aplikasi pantau lokasi isteri catat lebih sejuta pengguna.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 05:55 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 11-2-2019 01:57 PM

Aplikasi pantau lokasi isteri catat lebih sejuta pengguna
12 Februari 2019 3:00 AM









APLIKASI Absher mampu mengesan wanita dan menghalang mereka meninggalkan negara.





RIYADH, Arab Saudi - Satu aplikasi pintar untuk suami menjejaki lokasi isteri mereka pada setiap masa dilaporkan mencatatkan lebih sejuta pengguna melalui Apple iTunes dan Google Play Store di negara ini.
Aplikasi yang dibangunkan kerajaan Arab Saudi dinamakan Absher itu membolehkan orang lelaki dalam sesebuah keluarga menetapkan bila dan bagaimana seorang gadis atau wanita bawah jagaan mereka bergerak di luar rumah.

-->
Sekiranya ada pergerakan mencurigakan, makluman akan disampaikan kepada keluarga wanita itu. Di bawah undang-undang Arab Saudi, lelaki yang menjadi penjaga sah kepada golongan wanita boleh mengehadkan pergerakan mereka termasuk menggunakan jalan raya dan lapangan terbang tertentu sahaja.
Sebilangan aktivis dan badan hak asasi manusia Barat bagaimanapun melihat aplikasi itu menindas, melanggar hak asasi serta diskriminasi terhadap golongan wanita.
Mereka turut membidas Apple dan Google kerana membenarkan aplikasi itu dimuat turun melalui perkhidmatan yang mereka sediakan kepada pengguna alat telekomunikasi. C Agensi


Tag Berkaitan


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat malaysia ni, isteri yang nak pantau lokasi suami
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila punya Arab. Laki dia gi menyundal boleh pulak!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 12-2-2019 07:09 AM
Kalau kat malaysia ni, isteri yang nak pantau lokasi suami

Well..
Hahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah tonton video yang ada "black mamba" sudan layan 4 atau 5 orang bini saudi sekaligus
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kejadahnya nko buat gini kat bini.. insecure enuf?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:14 AM | Show all posts
App lama dah ..
dan seperti biasa .. akan ada yang menyalah guna kan benda yang bagus seperti ni



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:18 AM | Show all posts
budak2 sekolah mesti ramai guna nak pantau bf/gf masing2  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:45 AM | Show all posts
amyza replied at 12-2-2019 07:09 AM
Kalau kat malaysia ni, isteri yang nak pantau lokasi suami

btl sgtttttttttttt hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066679s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list