JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
259
View
5
Reply

Sejauh Mana Akademik Dan Duniawi Anda Membantu Umat ?

[Copy link]

Author: OttoVonBismark    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 03:08 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua,
Sekali lagi aku membuka thread di sini.

Peroalan aku, sejauh manakah anda yang berkelulusan tinggi dalam akademik dan mempunyai jawatan yang hebat maybe, serta pendapatan yang besar ofourse, membantu umat hari ini.

Lets not talk about zakat and sedekah if you all know what i really mean about this question.

Disekeliling aku, terdapat ramai muslim yang berkelulusan master dan phd and ofcourse most of them mempunyai kerjaya masing masing. acap kali aku ketengahkan kepada mereka terutama mereka mereka yang sedang menjalankan kajian untuk phd mereka. sejauh mana kajian mereka dapat membantu umat muslim hari ini atau sekadar ingin melengkapkan kajian mereka sahaja. Tidak kira dalam apa bidang sekalipun. ( aku berkata begini kerana bidang kerja aku sekarang di universiti yang mana terdapat ramai muslim dari pelbagai bidang )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:19 PM | Show all posts
ok, my first question to Herr Bismark without C

macam mana  tanggapan anda pada research2 yg dijalankan dan berikan contoh?

awat thread ni kosong aje?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 03:37 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-2-2019 02:19 PM
ok, my first question to Herr Bismark without C

macam mana  tanggapan anda pada research2 yg dija ...

im just cleaner in this universiti.... how do i know ? kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 05:30 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 13-2-2019 03:37 AM
im just cleaner in this universiti.... how do i know ? kikikiki

ler kan u good will hunting - a cleaner who knows complex computation

then ...?


proceed laa - ape yg  you fahami tentang research dan manfaat...

bagaimana anda melihat research ni sehingga wujudnya persoalan sebegitu ...


mesti ade konteksnya


Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 05:32 AM | Show all posts
adakah akademik = duniawi?

sebab tu  i tanya bagaimana anda terfikir sebegitu dan melihat ilmu tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 05:40 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 13-2-2019 03:37 AM
im just cleaner in this universiti.... how do i know ? kikikiki

ade yg tak jawab soalan  saya lagi tu ...baru boleh kembangkan thread ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050201s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list