JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1294
View
56
Reply

Acar Ikan Masin

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 12-2-2019 07:19 AM
Iols nak order jugok..
Bulan puasa mmg iols xmasak punyo..
Sebab bz membuat order kuih...huhu...

Wokeh..boleh ja..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 12-2-2019 07:44 AM
ada insta atau fesbuk tak nk tengok2 jualan yg lain.

Takdop sis ..hihi..
Saya ni ig pun takdop..
Nnti saya usahakan buat satu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 07:55 AM
sedapnyeee
baca resepi ingat nak buat sendiri
tapii

Nak sedia bahan yang renyah..dah mula menumis...kejap ja.n
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by raihaneem at 12-2-2019 08:29 AM
rosevelvet replied at 12-2-2019 07:59 AM
Ni pun resepi mat gebu ke. Dh lm i menerai tp smbal belacan i mcm x kena je


Tak resepi sorang blogger..jap saya bg link.
Nak pedas adjust cili byk mana...saya buat ni suami kata tak pedas, punya la banyak cili bangla boh..

https://www.vitdaily.com/cara-buat-sambal-belacan-paling-sedap-tahan-lama/
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:19 AM
Takdop sis ..hihi..
Saya ni ig pun takdop..
Nnti saya usahakan buat satu

acar ikan masin ni sebalang awak jual brape? kalau post kt area shah alam brape kena bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 12-2-2019 08:22 AM
acar ikan masin ni sebalang awak jual brape? kalau post kt area shah alam brape kena bayar?

Sis dalam thread ni takleh iklan, kang maeah pulak mod. Saya mesej tepi
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:21 AM
Tak resepi sorang blogger..jap saya bg link.
Nak pedas adjust cili byk mana...saya buat ni sua ...

Tq. Nk try
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 11-2-2019 09:37 PM
assalamu'alaikum...
terasa diriku diseru....
tq kaka nora....

Memang menjadi ya resepi matgebu NI? NAK kena try Gak la. Lot boleh buat side income Bulan posa ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 12-2-2019 01:00 AM
Resepi mat gebu semuanya sedap! Sy selalu search resepi kt blog mat gebu jah. Hasilnyaa mmg meleto ...

Waahhh trusted resepi la NI. NAK try la resepi matgebu tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 11-2-2019 09:48 PM
pasni nak try buat acar limau...

minggu lepas buat Jeruk Limau Nipis

Share la sini sis resepi sambal belacan Tu. Kita xpandai makan sambal yg tak tumis NI. So mmg tak mkn sambal belacan w/pun aii org utara
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:18 AM | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:20 AM
Nak sedia bahan yang renyah..dah mula menumis...kejap ja.n

betul tu kak
hahaha

memang dah lama sy pikir nak buat acar ikan masin ni
sampai ke hari ni tak buat2 jugak
kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 12-2-2019 01:03 AM
Since peknen ni selera mkn terus jd down. Xtau nk mkn ape. Ape org msk iols blh mkn, tp sikit je la. ...

Sama.. Aku tiap kali ngandung nak muntah bau ikan di goreng.. Masak tapi xnak makan.. Nak makan western je.. Haha..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 12-2-2019 10:15 AM
Waahhh trusted resepi la NI. NAK try la resepi matgebu tu

Yes. Mmg trusted. Resepi dia semuanya kalau buat mmg sedapp tau., utk permulaan ikut je step di. Nanti bila dh mahir baru bole campak2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 11-2-2019 09:37 PM
assalamu'alaikum...
terasa diriku diseru....
tq kaka nora....

Thanks share resepi. Dah lama cari sebab dah terngiang ngiang. Heeeeee...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 12-2-2019 11:25 AM
Sama.. Aku tiap kali ngandung nak muntah bau ikan di goreng.. Masak tapi xnak makan.. Nak makan we ...

skrg ni xtau dh mkn ape. Tgk ikan geleng kepala. Tgk ayam lagi la geleng kepala. Seafood dh xlalu. Skrg duk mengidam nk mkn mangga telur jah., tgk acar ikan masin ni pun berbelah bagi. Nk mkn ke tak sama byk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:44 AM
Sis dalam thread ni takleh iklan, kang maeah pulak mod. Saya mesej tepi

Ni bukan iklan
Tp menjawab soalan
Pm tepi jg sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 12-2-2019 10:15 AM
Waahhh trusted resepi la NI. NAK try la resepi matgebu tu

Ya...kgee- fauziah abdul samad yg wartawan@ artis tu pun cuba dah. Dia kan cerewet sikit bab mskn mknn
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 12-2-2019 10:17 AM
Share la sini sis resepi sambal belacan Tu. Kita xpandai makan sambal yg tak tumis NI. So mmg tak  ...

Ada bg link td..nnti saya copy resepi masuk sini. Kena guna laptop..guna hp susah la nk copy.
* ka saya yg tak reti
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 05:51 AM
Boleh kak..

Sapa nak order.

Berapa harga uols jual? Uols rajin tak pos hantar kat Sabah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-2-2019 04:13 PM
Berapa harga uols jual? Uols rajin tak pos hantar kat Sabah?

Demi cikgu..ai sanggup... hihi..saya pm kaka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044100s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list