JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3965
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2019 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mengikut maklumat yang disiarkan di dalam laman web peribadi Menteri Kewangan limguaneng.com, Lim Guan Eng menjadi seorang akauntan professional yang bertauliah (qualified professional accountant) pada tahun 1983. Akan tetapi,ada 2 perkara yang agak pelik iaitu:-

( 1 ). mengikut laman web rasmi Monash University, Lim Guan Eng memperolehi ijazah Bachelor of Economics pada tahun 1984. Secara terus terang, saya kata saya tak pernah meragui kelayakan ijazah Guan Eng dari Monash University. Tapi, macam mana Guan Eng dapat menjadi seorang akauntan professional yang bertauliah pada tahun 1983 pula, setahun sebelum memperolehi ijazahnya dari Monash University?

( 2 ). Bagaimanakah proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Pengiktirafan dari negara kita atau luar negara? Saya juga ingin mengetahui negara manakah yang sudi menerima pemegang ijazah Sarjana Muda Ekonomi (Bachelor of Economics) untuk menjadi akauntan professional bertauliah?

Sebagai seorang pemimpin politik yang sentiasa melaung-laungkan slogan Credibility, Accountability & Transparency (CAT), Lim Guan Eng janganlah diam-diam, sila jawab!
Screenshot_2019-02-11-07-39-30-245_com.facebook.katana~01.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
No wonder jahanam ekonomi negara...tipu sijil, tipu hutang, tipu manifesto
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
we want more  we want more go acik bawang go
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 07:50 AM
No wonder jahanam ekonomi negara...tipu sijil, tipu hutang, tipu manifesto

PH sarang sijil fake.  Mcmn nak amanah klu sijil pun tipu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Biodata semu tipu .. Klu kat tempat kerja lama dah kena buang, jadi kes polis
FB_IMG_1549840715788.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Siasat jgn x siasat. Gunakan kuasa acik2 bawang
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
kalu mof pun nipu baik ph bungkus je
belum lulus ekonomi dh lompat akauntant
plk.siap ada CA lg tu .badigol betul yg  nak percaya.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoi. .........

Lepas ni apa lagi nak tipu rakyat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 11-2-2019 08:15 AM
Adoi. .........

Lepas ni apa lagi nak tipu rakyat

tapi LGE tak merogol org.. bahkan beliau diam semasa azan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 11-2-2019 08:10 AM
kalu mof pun nipu baik ph bungkus je
belum lulus ekonomi dh lompat akauntant
plk.siap ada CA lg t ...

Tak sabar nak dengar apa lge jawab.. tp mungkin dia akan kata sebenarnya 1983.9 ( ada titik perpuluhan) maka bila dibundarkan akan jadi 1984.. hihihi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 11-2-2019 07:54 AM
we want more  we want more  go acik bawang go

Terbaik punya terbaik YB. This is the best ! Sendiri puji sendiri punya Menteri, tulis biodata pun boleh sampai langit punya tahap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Jawab la YB Guan Eng?? Camne boleh Ada citer BACK to FUTURE lak ni....adooiiiii feninlah feninlah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 11-2-2019 08:10 AM
kalu mof pun nipu baik ph bungkus je
belum lulus ekonomi dh lompat akauntant
plk.siap ada CA lg t ...

Dia sepatutnya dapat Ijazah dalam bidang filem. Sebab wayang dia kelas nombor satu....Mungkin sudah tahap professor..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 08:22 AM
Dia sepatutnya dapat Ijazah dalam bidang filem. Sebab wayang dia kelas nombor satu....Mungkin  ...

Hidup ni xperlu tipu

Bgth je XDA sijil

Razak Mohaideen XDA phd pun dapat je professor penuh

Tp dia xtipu
Transparent
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 11-2-2019 08:20 AM
Tak sabar nak dengar apa lge jawab.. tp mungkin dia akan kata sebenarnya 1983.9 ( ada titik perpul ...

ataupun sebenarnya memang 1984. Tapi sebab 4 nombor 'sial'.. maka dibuatnya 1983..

1983A..    Kah3
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 11-2-2019 08:26 AM
Hidup ni xperlu tipu

Bgth je XDA sijil

Ramai mahacai yg kecewa mrk punya idola LGE tipu ada ACCA.  Baru mrk nak bangga tahap education idola mrk. Sana sini letak biodata akauntan bertauliah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dunia ini hanyalah fatamorgana....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
arnauld replied at 11-2-2019 08:36 AM
Dunia ini hanyalah fatamorgana....

Please google 'Penang CM: I was a failed accountant     hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:44 AM | Show all posts
wardina diam je ke hal LGE kemain melambung pujian dia kat LGE mase hari tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
@harizs berderet penifoo...patutla rasa mcm zimbabwe...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Nama rafizi ada, nama menteli kewayangan xde.

you can find ACCA members here https://www.accaglobal.com/my/en/member/find-an-accountant/directory-of-member/results.html?isocountry=MY&FirstName=Guan+Eng+&Surname=Lim&Location=&inputcountrysuspended=&orgid=ACCA&orby=FNA&ipp=5&pn=1&hid=&requestcount=1
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:54 AM | Show all posts
aku x kalut sebab aku x undi PH tapi aku tengah membayangkan perasaan org yg undi  PH...kalau segala serba x kena disitu dan di sana dan disinun....
biarlah aku x pandai belajar tapi aku x bodoh utk memilih pemimpin sbb negara menjadi taruhan....bukan mengundi kerana sentimen atau emosi tetapi mengundi dgn ilmu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa replied at 11-2-2019 08:44 AM
wardina diam je ke hal LGE kemain melambung pujian dia kat LGE mase hari tu..

Kasian wardina kena bash dg netiz sampai terus x aktif main fb.

Tak sangka rupa2 ramai org kita yg celik pengetahuan... berbahas dengan melampirkan fakta sokongan. skrg ni nak tahu jawapan dari mulut... lge nie memang akauntant ker tidak.. Harap dia terus terang. Jgn tipu dlm biodata letak akauntan bertauliah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
vanilacup replied at 11-2-2019 08:54 AM
aku x kalut sebab aku x undi PH tapi aku tengah membayangkan perasaan org yg undi  PH...kalau segala ...

Lge memang kuat wayang. He should bring down that chartered accountant from his biodata. Have some integrity or at least pretend sikit you tahu rasa malu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:56 AM | Show all posts
Kenapa LGE tak guna laman rasmi MoF je
nak jawab pasal kelayakan akauntannya?

haritu bukan main lagi serang kerajaan Pahang
masa nak prk cameron guna web page rasmi

tak kan la tak masuk kerja lagi si nobita tu

hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056885s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list