JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
2236
View
82
Reply

[Politik] PAS KANTOI LAGI... SAPE BAGI RM2.5 JUTA? HADI KATA TATAU... (Bukti Bergambar)

[Copy link]

Author: kedaikain    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2019 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Clare soal Hadi, siapa yang bagi wang tunai RM2.5 juta?

PENGARANG Sarawak Report dilapor mencabar Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk mendedahkan siapa yang membayar wang tunai sebanyak RM2.5 juta kepada Pas.

Clare Rewcastle Brown juga meminta supaya Pas menjadi sebuah parti yang telus bukan sahaja kepada rakyat Malaysia malah kepada ahlinya lapor Astro Awani.

Clare menyifatkan kenyataan Abdul Hadi sebagai tidak konsisten berhubung penyaluran dana RM2.5 juta dari Umno kepada Pas.

"Tunjukkan ketelusan sebagai sebuah parti politik. Dedahkan sumber kewangan. Cabaran pertama saya, siapa yang bagi RM2.5 juta? Menerusi bukti saya kepada mahkamah, Saya telah berikan perincian bukti,"

"Saya memberikan perincian bukti bermakna saya serahkan kepada pihak berkuasa yang bertanggungjawab yang mana Ia juga kini terdapat di dalam talian,"

"Ia merupakan pembayaran secara tunai berjumlah RM2.5 juta oleh pemimpin kanan Umno kepada Pas sebelum pilihan raya. Bila saya bangkitkan isu ini, Hadi berkata dia tidak tahu siapa yang menyalurkan wang itu. Namun selepas itu, Hadi secara terbuka berkata bukan Umno yang menyalurkan wang itu,"

"Jadi kenyataan beliau dilihat tidak konsisten. Justeru perkara pertama yang harus dilakukan Pas adalah mengatakan sama ada mereka tahu siapa yang memberi mereka RM2.5 juta yang masuk ke dalam akaun mereka sebelum pilihan raya secara tunai atau menafikannya,"

"Jika mereka kata tidak atau menafikannya kenapa mereka boleh memberitahu orang yang mereka tahu bukan UMNO yang memberikan wang tersebut,"

"Jadi persoalan juga, mengapa mereka menerima wang tunai begitu banyak daripada orang yang mereka tidak tahu siapa. Itu cabaran saya kepada PAS," katanya lapor Astro Awani.

Katanya, kewajipan untuk mengemukakan bukti pada ketika ini adalah di tangan Pas bukan dirinya.

"Kenapa saya perlu memberikan butiran itu? Pas yang perlu membuka akaun mereka menunjukkan wang apa yang masuk, tunjukkan dari mana sumbernya dan dibelanjakan untuk apa,"

"Bagaimanakah mereka mendapat wang untuk bertanding di beberapa kerusi pada pilihan raya lalu? Maksud saya mereka hanya perlu menjelaskan kesemuanya, jadi kita boleh yakin bahawa ia adalah wang yang mana Ia adalah dari ahli-ahlinya seperti yang mereka dakwa," tambahnya.

dokumen-bank-rm2.5juta.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:07 AM | Show all posts

2 x 5 dgn Najib. Tak tau dtg dari mana tak tau siapa yang masukkan lepas tu return the money back lepas itu ckp pulak derma putera arab ..

PAS PIS PUS menipu tak sudah sudah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kedaikain at 11-2-2019 05:13 AM

Mungkin ini dedak dari langit... malam bila ia turun Ana tak ingat kata Hadi Ayam... eyh hadi bawang... koh3

#maluaperrbosskurkurkur
#HadiAyamDedakSedap
#PMRiverBulohInn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kedaikain at 11-2-2019 05:17 AM

Ana ada sakit pelupa sekarang... Ana minta maap byk2 ya... koh3
HADI MENTAL TANJUNG.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Hoo kemah keming sek ittee
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada nama pas ke tu... Yg aku tgok... Jabatan pembangunan persekutuan ada ler... Huhu....
Ok...next...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
JPP - Jabatan Pembangunan PAS
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Jawab laa TGHH .... ramai warga emas menanti jawapan mu...mrk yg sentiasa kena kencing dgn imej kopiah serban... kesian tgk diorg...ikhlas dlm perjuangan...tp bhgn ATAS ???????? Wallahualam....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:11 AM | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 05:56 AM
JPP - Jabatan Pembangunan PAS

JPP ke JPPJ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
SPRM ade bukak keje kosong... x cukup tangan nak handle kes DAPig byk sgt nih... Smalam Ah San Noo Din kena tangkap... Hari ni Eddy Ah Wang plak kantoi... Mohon sape2 free tu isi borang SPA cepat2 ya... koh3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 11-2-2019 06:11 AM
JPP ke JPPJ?

Nama penuh account

Tabung Pembangunan JPP Pas Pusat

Sape yg baik hati boleh derma pada ana... no account pada lampiran dia atas...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Celako DAPig... Dah la makan babi... makan duit haram... kerajaan sepenggal je lah ko
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:23 AM | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 06:17 AM
Nama penuh account

Tabung Pembangunan JPP Pas Pusat

Tapi apsal aku tgk kat situ macam bukan JPP yg den tengok kat resit tu samada JPPJ atau JPPU.............atau den yg terlepas pandang......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kedaikain at 11-2-2019 06:26 AM
highcastle replied at 11-2-2019 06:23 AM
Tapi apsal aku tgk kat situ macam bukan JPP yg den tengok kat resit tu samada JPPJ atau JPPU...... ...


Scan x clear tu... aku pkai phone cap ayam
'J' tu ko tgk dr 'g' tabung tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:27 AM | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 06:24 AM
Scan x clear tu... aku pkai phone cap ayam

Tak clear ke hapa, kat situ jelas tulis Tabung Pembangunan JPPU.. yg hujung tu tak sure U atau J............

Comments

haha sebab komen ni FC tengok jugak la gambar tu betul betul  Post time 12-2-2019 06:54 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 11-2-2019 06:27 AM
Tak clear ke hapa, kat situ jelas tulis Tabung Pembangunan JPPU.. yg hujung tu tak sure U atau J.. ...

U atau J tu ko nampak sebab 'g' dari word tabung tu besar sgt huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah ade gak kawan aku kt Bamboo River Inn nanti
17-59-19-hadi+peluk+najib.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:35 AM | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 06:28 AM
U atau J tu ko nampak sebab 'g' dari word tabung tu besar sgt huhu

Oh Okey....... Baru den nampak...........
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:59 AM | Show all posts
hok alooh..
kalau umno nak bagi ke pas pun apa masaalahnya ?
parti bunga pun nak sikit ker?
keh keh keh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:16 AM | Show all posts
Inkuisitif... mcmane  TT  boleh dpt bukti resit tu?  Bukankah ianya boleh diklasifikasikan sbg 'secret n confidential'?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 11-2-2019 11:16 AM
Inkuisitif... mcmane  TT  boleh dpt bukti resit tu?  Bukankah ianya boleh diklasifikasikan sbg 'secr ...

Adala sumber saya... ado dlm tepon hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:26 AM | Show all posts
mmg tak boleh kerajaan pusat time tu (BN/UMNO) bagi ke mana parti pembangkang ke..?

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Adi bawang dulu penah sebut kepala tak ka apa ka, now dia pulak  buat taik, later he will eats shit lar in Rio Bamboo resort
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:36 AM | Show all posts
DAP dapat dana asing tak pe..orang lain dapat dana tak boleh..simple!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Melorqe replied at 11-2-2019 10:59 AM
hok alooh..
kalau umno nak bagi ke pas pun apa masaalahnya ?
parti bunga pun nak sikit ker?

Kalau bagi duit tu tak salah, kenapa mati2 tak nak ngaku dan siap saman pulok pihak yg sebarkan pemberian duit?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054477s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list