Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2781
View
66
Reply

Perniagaan semusim

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 10-2-2019 10:59 PM
Buat hamper sis kuih kuih raya tu.... Jangan bentuk klise macam hamper kat Giant ngam Mydin tu.... ...

Pergh pokchik sampai ke peti harta karun perginya... Tu la sebenarnya saya berminat juga nk jadikan kuih kuih tu sbg hamper yg cantik classy elegan..tapi memandangkan org sekeliling saya cuma rakyat marhaen yg lebih suka beli kuih harga rm15 sebalang, semangat tu jd kurang.. N tak konfiden ada org nak beli..

Terer ya pokchik dapat tender from H2O..bukan calang calang nii... Berangan juga nk dapat customer vip

Terima kasih ya atas cadangan tu. Akan diusahakan sebaiknya..Moga ada rezeki..InshaAllah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-2-2019 11:15 PM
Ade sayang. bahan premium katenye. Heheheeh.

pls no planta okey acane nk order..thn ni ade bukak mane2 gerai under fama gk ke? bulan pose dh x jauh dh ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Redvelvet3 replied at 10-2-2019 03:55 PM
Slalu yg dapat order sya buat popia simpul ,semperit cheese,red velvet cookies,almond cookies,almo ...

Waaahhhh..beznya menu. Boleh buat kudap kudap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 10-2-2019 11:28 PM
pls no planta okey  acane nk order..thn ni ade bukak mane2 gerai under fama gk ke? bulan pose dh ...

PM tepi. Ekekekek. Tahun ni pttnye akk tumpu pd corporate sale. Tp boleh gak la jual individu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa I sekolah rendah dulu I jual kad raya dari rumah ke rumah naik basikal. Sedih gak sebab untung berapa ringgit jer....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
nirose replied at 10-2-2019 11:18 PM
Pergh pokchik sampai ke peti harta karun perginya... Tu la sebenarnya saya berminat juga nk jadika ...

Hahahaha....Pokchik bukan nya dapat tender dari H20.....tapi Pokchik la ofis boi yg kena carik hamper kuih tu dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kecik2 time raya je jual kuih batang buruk..now cuma pembeli tegar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 11-2-2019 12:33 AM
Dulu kecik2 time raya je jual kuih batang buruk..now cuma pembeli tegar.

Batang buruk antara kuih plg laris.
Sape nk try niaga sila la start dgn kuih ni.
Gi cari kt Johor.
Akk pernah kena tipu dgn supplier. Cis sggh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:23 AM | Show all posts
anastasia7 replied at 10-2-2019 11:17 PM
Check pm. Tp lubuk tk spesifik baju budak je

ok done cek pm..thanks ye..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:38 AM | Show all posts
dulu sempat lah meniaga biskut cornflakes.Ambik order org ofis pun dah tak menang tangan.
rindu nya nak meniaga balik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:41 AM | Show all posts
PristineOne replied at 10-2-2019 10:49 PM
Ada juga kem kem PLKN panggil mintak Pokchik bagi ceramah pasal patriotik...sejarah insurgensi komun ...

maaf OT, tapi nak tanya juga
Apa jadi dgn kem2 PLKN tu ya?


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 11-2-2019 12:53 AM
Batang buruk antara kuih plg laris.
Sape nk try niaga sila la start dgn kuih ni.
Gi cari kt Joho ...

Supplier mana ler tu..klu jumpa sumbat dia batang buruk atas bawah..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 11-2-2019 12:53 AM
Batang buruk antara kuih plg laris.
Sape nk try niaga sila la start dgn kuih ni.
Gi cari kt Joho ...

Cian kaka....kita berkobar2 nak berniaga tambah perbelanjaan alih2 ke tipu mmg sakit hatilah....nak kumpul modal bukan senang kena tipu plak....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:16 PM | Show all posts
Kagumm dgn porumer yg otak bisnes.. i pun jenis support member gituh...
Ikutkan i byk belajo dgn hubby i selok belok bisnes..tapi dh x minat, payah la kann..
Antara yg i tgk bermusim, kuih2 raya of cos..
Lps tu kalau ada benda yg viral.. kuasa viral skrg teramatla hebat
Ada musim pau cendawan, ada musim jeruk mangga la, mcm2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya jual apa je yg viral
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2019 11:37 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-2-2019 12:01 PM
Kuih raya? Jom pm tepi. Kut boleh niaga sama2 or blh tukar idea

sis Nora ..nanti hakak pm tepi jugak ok sebab hakak pun berminat nak meniaga kuih raya
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihi kt mne nk promosi kalau ada buat jualan untuk baju batik raya untuk anak anak. Bisnes semusim jgk ni hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak nora, sy pun penah dpt tapak niaga dgn fama 3thn berturut kt rnr masa raya.  Masyuk gila. Tak rasa penat walaupun berjaga smpi pagi. Skang dh susah nak dpt. Sedihhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
zarasofia replied at 3-4-2019 07:57 PM
Mak nora, sy pun penah dpt tapak niaga dgn fama 3thn berturut kt rnr masa raya.  Masyuk gila. Tak ra ...

Kan. Mmg masyuk. Haishhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
McGojes replied at 2-4-2019 01:33 PM
Hihi kt mne nk promosi kalau ada buat jualan untuk baju batik raya untuk anak anak. Bisnes semusim j ...

I bz skit sehari-dua ni. I try buka thread utk kite2 yg meniaga semusim di bod jual beli. Bod sana kena sll update n bump. If not tenggelam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096326s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list