JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2756
View
121
Reply

[Politik] Mohamad Sabu play safe - akui tidak miliki apa2 kelulusan

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-2-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR 9 Feb. - Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu yang turut terpalit dengan kontroversi melibatkan kelayakan akademik kerana didakwa memiliki ijazah seni kulinari palsu tampil membela diri apabila menafikan perkara itu.

Mohamad malah memberitahu tidak pernah mendakwa memiliki segulung ijazah dalam bidang berkenaan dari mana mana universiti.

Tambah Mohamad yang juga Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), kehebatannya dalam memasak mungkin menyebabkan ramai pihak menyangka beliau mempunyai ijazah dalam seni kulinari.
Screenshot_2019-02-10-00-31-28-219_com.facebook.katana.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sijil memasak pun kau tak lulus mat sabu...lepas tu atok nyanyok lantik ko jd menteri pertahanan..apa lah punya benggong kerajaan ph ni..hancur lh negara.. Patut la semua bangang ..hanya pandai mhasut
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:38 AM | Show all posts
apa komen @dodolgemok laknatullah

Comments

Harap jangan lah komen camni lagi walaupun berbeza pendapat.  Post time 11-2-2019 07:27 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Serius ka ?
Tak sangka kehidupan aku sempat juga dapat tengok kerajaan badut di bawah pemerintahan atuk alzheimer

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
aduhai.. mmgla sijil ke apa is bukan batu pengukur.. but if all menteri xde qualification.... low laaa imej... alahaiii.. we need caliber leader with knowledge...bukan menteri yg tangkap muat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau macam neh mmg betul lah pepatah. Baik lantik babi jer jadi menteri2 kabinet. Daripada lantik orang tapi tongongnye mengalahkan tonyok. Menyampahhh betol nape nasib weols sbg rakyat malaysia neh malangg norrrr. Heiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcmn la dia nak pi meeting kat obersea ..sijil memasak pun tak ade, sijil ketenteraan apatah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:20 AM | Show all posts
huhu..

boleh tak re-election lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo esok msia kene serang dgn musuh pun aku x heran
dah ghupa menterinya mcm nih
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Election baliklahh. Sampahhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ada phd mcm menteri pendidikan tp idea standard spm pun apalah gunanya.

sijil2 bkn penentu seseorang tu ada brain.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kelayakan untuk jadi ahli politik?

Setakat yg i tau, mesti pandai berpolitik. TITIK.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:54 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 10-2-2019 09:43 AM
Apa kelayakan untuk jadi ahli politik?

Setakat yg i tau, mesti pandai berpolitik. TITIK.

sobab tu dio bohong pasal hutang nogaro dan janji2 monipusto ahcai2 mat sabul ni tak marah......monyokong monyombah laie ado.....contohnyo ramai dokek sini...anak dio main ganja pun dikatokan jangan dibuko aib nyo......wakakakakakakakkaka
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:56 AM | Show all posts
mat sabul bukan lobai.....dio manusio biaso....yang ado ijazah pun bowdow dan mombohong jadi montori...wakakakakakakakakkka
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bertabahlah pgewai kerajaan yg ade ijazah. bekerja bos kelulusan srp,spm
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:59 AM | Show all posts
memalukan sunggoh la kau sabun


Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:04 AM | Show all posts

Dia tak canang canang kelulusan dia kan?

dia pun tak ckp besar mcm setengah orang UMNGOK

So the End.

Tengok nazri tongkat belajar undang undang tapi apa kemajuan dia bawa? dibenci masyarakat adalah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 10:08 AM | Show all posts
DARSITA replied at 10-2-2019 10:04 AM
Dia tak canang canang kelulusan dia kan?

dia pun tak ckp besar mcm setengah orang UMNGOK

dlm biodata menteri pertahanan yg disebar kpd media ada sebut dia jurusan makanan...  kenapa perlu letak? apa motif?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 10:09 AM | Show all posts
menteri2 kartun SEMALAYSIA
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Mat Sabu belajar tak habis, dibuang dari ITM

FEBRUARY 09, 2019

MENTERI Pertahanan Mohamad Sabu menafikan dakwaan beliau mempunyai ijazah palsu, dan berkata beliau memang tidak pernah tamat pengajian di universiti.
Kononnya saya ada diploma atau ijazah kulinari. Dari dulu saya tak pernah sebut.
Sebenarnya saya dibuang ITM (Institut Teknologi Mara), katanya seperti dipetik laman Free Malaysia Today.
Beliau berkata kemungkinan kemahirannya dalam memasak menyebabkan ramai menyangka beliau mempunyai ijazah dalam bidang itu.
Susulan dakwaan ijazah palsu yang melanda Timbalan Menteri Luar Marzuki Yahya, dakwaan serupa kepada beberapa menteri lain, antaranya Mohamad, turut disebarkan di media sosial.
Beliau yang lebih dikenali dengan panggilan Mat Sabu itu memang diketahui pandai memasak, dan malah kemahirannya itu mendapat pujian Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.
Mahathir sebelum ini berseloroh Mohamad belajar memasak di Taiping, merujuk kepada penahanannya di Kem Tahanan Kamunting bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri pada akhir dekad 1980-an.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kat malaysia nk jadi menteri modal air liur je...   kelentong sana sini spesis umat scammer dunia ketiga.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
CharlesDera replied at 10-2-2019 01:54 AM
sobab tu dio bohong pasal hutang nogaro dan janji2 monipusto ahcai2 mat sabul ni tak marah......mo ...

Politician, what to expect. Tp kes culinary die tk abis blaja ni mmg i tau mase election lg. Tak tau bila jadi menteri reporter upgrade qualification die. Anyway, die sebagai menteri pertahanan mmg tak de function, setakat ni. Den pon tak kuase nk sokong membabi buto
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduhaii buat malu je menteri pertahanan tapi kelulusan takde..aku pun tak tau la apa yg che det pikir masa lantik dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:23 AM | Show all posts
tobby replied at 10-2-2019 12:38 AM
sijil memasak pun kau tak lulus mat sabu...lepas tu atok nyanyok lantik ko jd menteri pertahanan..ap ...

sbb tu pkr tegur madey buat keputusan melulu utk barisan menteri.

tapi jgn risau,
pengganti pm selepas nih akan buat reshuffle.
ikut susunan menteri yg pkr (a.k.a parti dominan) buat.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 10:27 AM | Show all posts
Remyda replied at 10-2-2019 10:11 AM
Mat Sabu belajar tak habis, dibuang dari ITM

FEBRUARY 09, 2019

laa...  belajar x abis ka?  habis tu kenapa dlm biodata MenHAN utk siaran media letak latarbelakang jurusan pemakanan?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056042s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list