JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
2825
View
82
Reply

[Politik] YB DAP pulak kantoi, Yong Choo Kiongs tipu MBA dari kilang degree Akamai University

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
YB DAP pulak kantoi,  Yong Choo Kiongs tipu MBA dari kilang degree Akamai University

KUALA LUMPUR 8 Feb. - Ketika ada dalam kalangan kepemimpinan DAP lantang mengkritik Timbalan Menteri Luar, Datuk Marzuki Yahya yang didakwa menggunakan kelayakan akademik 'palsu', tanpa disedari salah seorang wakil rakyat DAP juga terpalit dengan isu serupa.

Wee Ka Siong
3 hours ago
DAP leaders should look themselves in the mirror too with respect to the current so-called degree mill controversy.

While several quarters call for Deputy Foreign Minister Datuk Marzuki Yahyas resignation, let them be reminded that the DAP's own YB Paul Yong Choo Kiongs MBA came from Akamai University, which was also dubbed a dubious university suspected to be a degree mill.

In fact, it was Lim Kit Siang who labeled Akamai University in Hawaii, USA a degree mill in Parliament.

Akamai-university-degree.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
patut la ong kian ming tiba2 jah backup PPBM... member2 DAPig pon sama koh3

#maluapabosskurkurkur
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kah.. elok jadi bekas mb kedah dulu..taraf spm pun tak malu.. ni lagi malu besar..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:07 PM | Show all posts
harap parlimen Malaysia gubal undang2 min qualification utk jd menteri, ketua menteri, timbalan menteri mesti degree sarjana muda yg diiktiraf kerajaan atau yg setara dengannya demi masa depan Malaysia yg lebih progresif dan maju jaya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kihkih..ok la..u ni macam xglamer mana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 8-2-2019 09:07 PM
harap parlimen Malaysia gubal undang2 min qualification utk jd menteri, ketua menteri, timbalan ment ...

Kasihan la mat sabu... Wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:24 PM | Show all posts
macam tu la standard font degree diploma mill...surprisingly dalam transcript akadomik pulo somuonyo A.....amik exam pakai online....say no more....den sondiri ponah tengok sobab googlekan buek siasatan untuk kawan sepet den...kosian dio..sampai dio cakap...eden quote..."takkan i punya kawan tipu i pulak"....jangan risau..dio baik yo...skang dio ado ijazah IPTA laie....tapi palo otak dio totap sepet sosamo bangso lobih afdol dipocayoi......wakakakakakakakakkaa

https://en.wikipedia.org/wiki/Li ... of_higher_education
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:35 PM | Show all posts
tobby replied at 8-2-2019 09:21 PM
Kasihan la mat sabu... Wakaka

kasihan2 tolak tepi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu lge kes ape ek?
Iols ttinggal isu dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
lge plk dr akauntan terus lompat CA.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat list buat list
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
cian plak tgh timbalan menteri ph kena kecam tipu degree. terus terang jelah..jgn tegakkan benang yg basah. ..ish ish
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
So betul lah Malaysia are being run by idiots...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau government servant yg lain dikesan plagiarise pun boleh kena buang walaupun dr uni yg sah..
Kalau menteri mcm mana pulak kalau menipu qualification?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 8-2-2019 11:46 PM
So betul lah Malaysia are being run by idiots...

Atok suka idiots ni... sonang nk control... dr dulu lg mcm ni koh3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 8-2-2019 11:55 PM
Atok suka idiots ni... sonang nk control... dr dulu lg mcm ni koh3


Yup.. Atok mmg suka org2 yg lg bodoh dari dia. Dia dulu pun jadi doktor tak tara mana.. Doktor demam jer bukannya doktor pakar.. Zaman la bersepah2 doktor demam
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 9-2-2019 12:04 AM
Yup.. Atok mmg suka org2 yg lg bodoh dari dia. Dia dulu pun jadi doktor tak tara mana..

hahaha ni mmg aku setuju dgn ko... dia takut org overtake dia... nuar dulu byk skandal tu dia relax je koh3
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada macai PH sebok sangat suruh Najib tunjuk degree. Bodoh sangat sebab Najib pernah kerja dgn Bank Negara, Petronas, jadi MB,  Menteri, TPM, and last sekali 9 years as Perdana Menteri of Malaysia....and these idiots masih lagi sebok nak tgk degree Najib...lol...Tapi they all tak sedar gang sendiri satu per satu dah terlondeh seluar masing2...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut jerlah saluran yang betul. Apeke bengap. Dasar hancing. Sampai ke akademik pun dia kencing .
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Memalukan. Pegang jawatan timbalan menteri pulak tu .
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes tetiba rs bangga pulak pencapaian akademik ak yg x lps pun 3 pointer pun janji sijil ak valid dr U tersohor seantero ummah isle ok  senior menteri lg. Ak ingat ak sorg je mls belajar, ada lg mls belajar tp teringin brsijil
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik jd mat bashah. Dh ada srp srp je la. Kurang2 dia x menipu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 04:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang tidak berkelulusan tinggi boleh sahaja jadi pemimpin jika itu yang rakyat mahu dan penipu pun dapat jadi pemimpin jika rakyat tak kisah ditipu dan terus ditipu
Kita tengok siapa yang masih ada rasa malu sebab menipu lalu sukarela letak jawatan dan siapa memang tak malu terus memeluk kerusi sehingga ditarik keluar
Kesihan betul negaraku sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 8-2-2019 11:46 PM
So betul lah Malaysia are being run by idiots...

Yes. Plus clown
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 9-2-2019 04:56 AM
Orang yang tidak berkelulusan tinggi boleh sahaja jadi pemimpin jika itu yang rakyat mahu dan penipu ...

Kalau deme ltk jawatan, ngundi lg. Duit lg. Hutang kite 3 trillion katenye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056491s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list