Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2016
View
24
Reply

[Lain-Lain] 2019 - Alita: Battle Angel

[Copy link]

Author: Naru       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-2-2019 02:36 PM | Show all posts |Read mode
Dah search benang ni, mcm tak de je... kalau dah ada sori momood...



Alita: Battle Angel is a 2019 American cyberpunk action film based on Yukito Kishiro's manga series Gunnm, also known as Battle Angel Alita. Produced by James Cameron and Jon Landau, the film is directed by Robert Rodriguez from a screenplay by Cameron and Laeta Kalogridis. The film stars Rosa Salazar in the title role, with supporting roles portrayed by Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley and Keean Johnson.

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kritik kutuk cite ni siap bgtau akan jadi filem flop tahun ni. Mcm ada trend plak bila cite baru james cameron kluar mesti pengkritik kutuk abis tapi last2 filem tu jadi super box-office.
Aku harap filem ni akan jadi box-office sbb nak tgk sambungan die yg mungkin lagi 3 filem. Bodoh betul pengkritik apa benda yg diorg nak tak tau la p buat filem sendiri la. Nasib baik rakyat marhen punya review positive saja klau tgk kat imdb.
X nak cite panjang lebar review movie ni just nak bgtau p cepat2 tgk klau blh amik yg IMAX punya. James Cameron mmg genius bab2 filem science fiction ni smpai sanggup tunggu 20 tahun nak buat filem ni sbb x cukup advance tech yg ada dlu.
10/10 utk filem ni,pengkritik kutuk pasal jln cite mmg le sbb mana maunya nak muat semua material dari original manga dlm  satu filem sbb tu kena 4 filem..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah layan filem nie 3x. Memang best. Semalam pergi menonton aku sampai berair mata, sedih siot. Hujung minggu nie layan lagi. Jangan percaya pada pengkritik. Diorang mana tahu pasal Alita. Bawak seluruh keluarga, kawan korang. Penuhkan panggung.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang diorang predict flop tu kat US berdasarkan sambutan, biasanye memang takkan lari jauh dari yang diorang predict. Filem adaptasi manga memang susah ler nak nak jual kat US. Ingatkan bleh jual dgn nama James Cameron.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 12:37 AM | Show all posts
setuju 9.9/10 movie ni, best giller!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg best cter ni, rasa mcm nk tepuk tgn sorak je bila cyborgs jahat kalah... cuma cter ni x hbis ada smbungan n ending sedih.. harap2 ada la part 2 jgnlah tergantung sepi

Iol bg 9/10

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:25 PM | Show all posts
Rosa salazar ni buat i teringat pd Mrod...




Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru nonton semalam.. Superb sebab memang banyak fighting..
Muka alita so suci, sengih je..

9/10 from me..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:08 AM | Show all posts
tgk masa cny
best.,,suke sgt tgk alita
first2 bukak mata n bersuara..terus terbayang nad zainal...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:37 AM | Show all posts
baru tengok semalam hehehhe, kalau boleh amik la seat yang selesa sebab cerita ni berbaloi utk ditengokk.. Saya bagi rate 10/10

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:17 PM | Show all posts
Edited by manjalara_01 at 11-2-2019 06:22 PM

manja blum tgk..tp for me la..some of the scenes..mungkin sbb 3D animation kan..so mcm2 jenis scene ganas yg bleh dihidupkan dlm filem ni...end result sejenis ganas yg lain mcm je...a bit disturbing..pd manja la..



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Filem nie aku bagi 10/10. Memang best sangat. Tak puas layan 3@4 kali. Dah layan 9x filem nie. Hari nie @ esok layan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 11-2-2019 06:17 PM
manja blum tgk..tp for me la..some of the scenes..mungkin sbb 3D animation kan..so mcm2 jenis scene  ...

Ada peluang pergi nonton. Bawa kawan sedara, jiran ahli keluarga pergi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:43 PM | Show all posts
mula-mula sceptical nak tengok, tengok reviews (rotten tomatoes etc) then finally decided tengok jugak dengan member.. BEST!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
AlterEgo replied at 12-2-2019 02:43 PM
mula-mula sceptical nak tengok, tengok reviews (rotten tomatoes etc) then finally decided tengok jug ...

Review buruk rt tu toksah percaya
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:13 AM | Show all posts
stormcloud replied at 13-2-2019 10:07 AM
Review buruk rt tu toksah percaya

after this kosser nak percaya macam tu je
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk pg td. Best gila. Menyesal tak tgk imax or 3d
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:38 AM | Show all posts
best citer ni.. cgi dia pun power la..
cuma tak puas la aku tengok..
mcm byk benda tak terjawab lg. mgkn ada sambungan ke?

tp part last tu, aku rasa elok mati je pun yg kat kabel tergantung je.
klu tak menyusahkan jek.. hahah.. hati kijam
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 14-2-2019 09:30 PM
AlterEgo replied at 12-2-2019 02:43 PM
mula-mula sceptical nak tengok, tengok reviews (rotten tomatoes etc) then finally decided tengok jug ...


Review filem ni takde ler teruk mana. Tengok RT score pun dalam 60%. Kebanyakan memang puji visual effects, yang byk kena kritik pasal skrip (ni berdasarkan  media review). Kalau jenis yg minat action movie, rasa takde hal ler


Yang tak best nye, advance projection kat US bakalan flop, filem big budget, dari pengarah dan penerbit tersohor plak tu, part tu ler yang banyak media highlight kan. Tapi filem ni mungkin akan hits kat China, walaupun nampak gah atas kertas tapi diorang cuma dapat 25% je dari China. Kalau kutipan USD 200 mil, dapat ler USD 50 mil
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 10:22 AM | Show all posts
hope ada sambungan lagi walaupun manga@Komik dia tergantung penceritaan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093433s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list