CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: dineo

Adakah memaki hamun sesuatu yang norm di tempat kerja

  [Copy link]
 Author| Post time 5-1-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dineo at 5-1-2020 08:38 AM
ennai83 replied at 4-1-2020 08:47 AM
so unprofessional better cari keje lain. orang tak bertahan lama dengan toxic work enviroment


Sebenarmya klu kita nak stay
Lama2 takit kita plak terikut perangai toxic dia

So better stay away
Kan ada pepatah kata
Masuk kedai tukang bau besi
Masuk kedai minyak wangi kita pon wangi

So pilihan kat tgn sendiri
Aku x sanggup nak mention nama bos tu
Tapi masa aku google sblm aku bukak thread, ada sorg forumer pernah keje dgn boss aku ni , bosss yg sama  , siap mention nama dia

Aku baca komen tu aku gelak sendiri
Sbb aku tau apa yg forumer tu rasa, dan faham sgt2
Sbb forumer tu kata boss ni ada dua identiti ker ? Perasaan dia , rasa cam nak lempang muka boss tu laju laju

Sbb dia ni bukan biasa2 org industri mmg kenal dia macam macam mana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 7-2-2019 08:37 PM
Tak normal dik & nmpk mcm HR situ pn x function.
takkan langsung x dgq kalo ada director jerit gitu ...

Memang xde apa apa akta ke yang larang perkara macam ni? Kalau hr pandang sebelah mata memang kita xboleh report ke jabatan tenaga ke contohnya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 10:54 AM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 29-7-2020 12:35 PM
Memang xde apa apa akta ke yang larang perkara macam ni? Kalau hr pandang sebelah mata memang kita ...

Seingat aku akta takde specific clause psl maki hamun. Tp any company ada policy/handbook psl behaviour ni. Sepatutnya management & HR kena play the role la. If nak report, labor office slalunya tak layan pun kes mcm ni. Tp boleh bawak p IR dept & complaint under constructive dismissal. Tricky sikit la tp kes mcm ni sng sikit nk sangkut.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:57 PM | Show all posts
aku penah bekeje dgn manusia yg suka tengking2 ni
padehal aku baru join situ
cara dia mengajar tu mmg hanat sgt
lps seminggu aku cabot.
stress je hadap muka nyonya tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2020 11:13 AM | Show all posts
tak berbaloi hadap that kind of stress kat tempat kerja..

hujung2 nanti mesti jadik depressed. it will consume you and eat u inside slowly.

ada peluang better keluar dari toxic environment camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dapat kompeni yang mostly budak2 pandai kerja..susah nak dapat yang maki hamun. Yang jenis insecure ni yang selalu maki hamun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 09:23 AM GMT+8 , Processed in 0.081684 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list