Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5443
View
242
Reply

Rumah borak geng luar negara

[Copy link]

Author: idakamaruddin       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:33 PM | Show all posts
babydoll replied at 7-2-2019 02:22 PM
tadika diorang kt sini i rasa best gile. meriah ya hamat dgn aktiviti. i ingt balik waktu masuk ta ...

mental math tu cane? alahai mcm susah je... kwn2 uols kt sana ramai org msia ke or ramai org sana je?

igtkan uols stay ramai2 or ber2/3 kt sana..kalau sorang2 bole la family dtg lepak sana kan


Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:36 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 02:31 PM
omg... otak kuning iols byg ke lain tau hahahahaha

jgn khuatir kaka. u r not alone! half of UK pikir benda sama. wakakakakakaka!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 02:01 PM
apa yg iols tau bila berhijrah ni buat org jd matang

n timba byk pengalaman kt negara org..buk ...

Respect betul kat u & other msians yg tinggal jauh2 ni. Dulu ada kwn i yg duduk tempat matsalleh ni bagitau yg dia teringin nk mkn kt kedai tepi longkang (gerai). Haha. i rasa xde problem dah kot bab nk mkn makanan yg uolls mengidam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 02:32 PM
uols mcm makan hati n nak menjauhkan diri dr warga neraka jah

Sokmo dah mkn ati chuols. Bila chuols dh selalu kesiankn org n tolong org ujung2 chuols tetap dipersetankn konsepnya. Meols dh pnt dipergunakn byk sgt talam dua muka keliling meols including family mbers.Bila chuols bduit, disanjung la tp bila chuols papa tggl bulu je dihina. Sinopsisnye gitu la.Eh tp mmg dh lm meols pikir nk migrate jauh dr kehidupan asal ni.Jauh dr org2 yg knl meols.lgpn meols da biasa sengsorang. Meols lg rs tenang klo sngsorang or borak ngn strangers. Sometimes deme lg genuine dr org2 yg kita knl rapat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:39 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 02:33 PM
mental math tu cane? alahai mcm susah je... kwn2 uols kt sana ramai org msia ke or ramai org sana  ...

mental math tu kena kira dlm otak lps tu kene amik masa a few seconds je. contohnye 5+6. kids tak dibenarkan kira guna jari. kena kira dlm otak dia je. lps tu jwb cpt2.


haah kaka, mmg family dtg jgk sini. my parents je dh byk kali. pstu adik2 pun dtg. last year cousins i dtg.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 7-2-2019 02:08 PM
oh yeke? possible jgk. mungkin satu group kt fb, kalau x penah jumpa. atau berselisih bahu time sa ...

Nape ek bila anak start darjah 1 they all moved to msia balik? Curious pulak. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 09:20 AM
wsalam meh la join borak...

tq .. tq .. nnti selit komen mana yg blh ... hihihi ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:41 PM | Show all posts
Qwerty007 replied at 7-2-2019 02:37 PM
Respect betul kat u & other msians yg tinggal jauh2 ni. Dulu ada kwn i yg duduk tempat matsalleh n ...

eh i duk msia je..u salah tag ni


Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 7-2-2019 02:22 PM
tadika diorang kt sini i rasa best gile. meriah ya hamat dgn aktiviti. i ingt balik waktu masuk ta ...

Chuols share lah negara mn tu. Kot meols pegi tempat sama nti meols buleh skodeng chuols kot sblh umh je
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 7-2-2019 09:22 AM
tadika diorang kt sini i rasa best gile. meriah ya hamat dgn aktiviti. i ingt balik waktu masuk ta ...

Tahniah u ... mmg berani hidup sendiri kt negara org .. i plg tinggi pun still kt Msia je lg masa zaman keje dedulu .. 3 thn ddk umah sewa sesorang .. now ddk oversea pun mmg follow the husband ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:45 PM | Show all posts
Qwerty007 replied at 7-2-2019 02:40 PM
Nape ek bila anak start darjah 1 they all moved to msia balik? Curious pulak. Huhu

ape yg diorang ckp..sbb nanti senang anak2 nak catch up pelajaran kalau mula dari awal. kalau lepas 7 tahun masih kt sini, tetiba nak balik sana,diorang risau nanti anak2 pening nak catch up.


tapi ada jgk yg stay je sini even anak dh umur 7-8 tahun pun. depends pada parents cemana. tapi rata2 mcm i ckp td, anak nak masuk darjah satu, pakat2 pack baju balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:45 PM | Show all posts
zetty1978 replied at 7-2-2019 02:44 PM
Tahniah u ... mmg berani hidup sendiri kt negara org .. i plg tinggi pun still kt Msia je lg masa  ...

uols duk mana? motif sume org nk rahsia hahah bukan weols kenal IRL pn...

iols pnh tau dulu stress ms awal2 kawen sbb nk jaga hati mer nngn family sendiri sllu ckp kt hb jom kita migrate.. xyah pk2 nk jg hati mana2 hahahah


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:47 PM | Show all posts
babydoll replied at 7-2-2019 02:39 PM
mental math tu kena kira dlm otak lps tu kene amik masa a few seconds je. contohnye 5+6. kids tak  ...

ohh mcmtu..mesti ada teknik bole buat budak2 tu pandai kira dlm otak..iols ajar anak iols kira mcmtu sampai sudah terkebil2 hahaha

last2 iols give up


Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:50 PM | Show all posts
zetty1978 replied at 7-2-2019 02:44 PM
Tahniah u ... mmg berani hidup sendiri kt negara org .. i plg tinggi pun still kt Msia je lg masa  ...

kt sini pun mmg ramai yg dtg sbb follow husband. so yg geng wife2 dok rumah slalu je berkumpul sesama.

i x dapat la nak join dah time weekdays kene keje. weekend baru nak ada masa utk kemas rumah, nk golek2 apa bagai
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 09:45 AM
uols duk mana? motif sume org nk rahsia hahah bukan weols kenal IRL pn...

iols pnh tau dulu st ...

Hahaha .. yg country skang kn rahsia sket laaaa ... Alhamdulillah nk msk thn ke 4 kt sini .. bkn apa, takut ada org terbaca n kenal pulak ... huhuhu .. previously i ddk kt Dubai .. from 2006 till 2011 mcm tu .. zaman kalau ckp Dubai pun org xtau lg kt mana .. sbb teringat ujung 2005 tu husband ajak migrate .. siap tanya lg .. Dubai tu kt mana? Pakistan ke? Hahahaha ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:51 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 7-2-2019 02:54 PM
Beautifulliar. replied at 7-2-2019 02:42 PM
Chuols share lah negara mn tu. Kot meols pegi tempat sama nti meols buleh skodeng chuols kot sblh  ...

blh x meols nak katakan yg meols tau je chuols slalu dtg ke negara meols menetap ini ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 02:41 PM
eh i duk msia je..u salah tag ni

Alamakkk.. sowii   iols pun ddk msia gak. Hehe. Best pulak borak2 & dgr cerita kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:54 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 7-2-2019 02:47 PM
ohh mcmtu..mesti ada teknik bole buat budak2 tu pandai kira dlm otak..iols ajar anak iols kira mcm ...

haahah! paham tu, sbb kwn i pun cerita benda sama. dia nak kene tlg anak dia practice so that dia blh catch up pun citer benda sama. awal2 tu anak dia terkebil2 nk paham. lama2 baru ok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:54 PM | Show all posts
babydoll replied at 7-2-2019 02:45 PM
ape yg diorang ckp..sbb nanti senang anak2 nak catch up pelajaran kalau mula dari awal. kalau lepa ...

btw chuols x mo ke share tips apply keje oversea? iols dr muda lg teringin..dulu sllu update resume n htr through monster.com tp tula xde rezeki... kalau ada rezeki mmg nk bw anak2 iols migrate..laki iols xnk ikut sudah hahaha


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:55 PM | Show all posts
zetty1978 replied at 7-2-2019 02:51 PM
Hahaha .. yg country skang kn rahsia sket laaaa ... Alhamdulillah nk msk thn ke 4 kt sini .. bkn a ...

hb uols keje mmg kene lompat2 migrate ke cane uolss?

best la uols xyah keje ikut tok laki je... iols is jelessss


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099807s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list